Přeskočit na obsah

Rýže v konvektomatu

  • Autor: Jaroslava

    Rýže v konvektomatu
    Dobrý den, děláte prosím někdo v konvektomatu bílou kulatozrnou rýži? Můžete mi prosím poradit, jak nato, aby byla pěkná, uvařená a ne slepená. Děti nám moc nechtějí parbolku, připadá jim „gumová“ a dospělí zas kritizují bílou, že je slepená. Pokud máte někdo fígl, jak nato, poraďte prosím. Děkuji a zdravím. Jaroslava

    • Autor: Roman

      Zdravím, mám dobré zkušenosti s kulatozrnnou rýží. Na jeden díl rýže (propláchnuté ve vodě minimálně 2x, co nejvíc slité při proplachování) 1 a  čtvrt dílu vody. Takže 1kg rýže a vody horké 1,25l.
      Přidáte cca 0,5 dcl oleje a sůl podle chuti, to se vám dostane do ruky.
      A do dlouhé nízké gastrošky dávejte maximálně 2 kg rýže na 0,45 h. S plnou pokličkou, ať Vám neteče další voda z konvektomatu do rýže. Takže 45 min až 50 min.. A po dokončení času rýži prohrábněte, popř nechte pod poklicí dojít.

      • Autor: Jaroslava

        Děkuji, určitě zkusíme, jen se ještě zeptám na program. Používáte páru, nebo horkovzduch, případně kolik ventilátorů a kolik stupňů. Díky a zdravím. Jaroslava

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se