Přeskočit na obsah

Rýžový nákyp - chladnutí uvařené rýže

  • Autor: Michal

    Rýžový nákyp – chladnutí uvařené rýže
    Dobrý den,
    chtěl bych se Vás zkušených zeptat na jeden problém. Už několikátým rokem vařím na letní táboře a letos mě čeká opět rýžový nákyp, který děti mají rády. A já opět přemýšlím nad otázkou, jak chladit rýži uvařenou v mléce, než do ní zamíchám vejce, máslo, atd. a dám zapéct s ovocem. Myslím to z hlediska toho, aby s tím souhlasila případná kontrola hygieny. Tak jak postupujete Vy?
    Hezký den

    • Autor: ivka6

      Jelikož se jedná o rozpracovaný pokrm, postupujeme podle výrobního postupu dané technologie přípravy pokrmů. Dušenou rýži v mléce necháme za občasného míchání vychladnout. Asi běžně jak děláte krupicový nákyp, zapečené brambory, zapečený květák a ostatní gratinovanou zeleninu atp.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se