Rýžový nákyp – chladnutí uvařené rýže
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zkušených zeptat na jeden problém. Už několikátým rokem vařím na letní táboře a letos mě čeká opět rýžový nákyp, který děti mají rády. A já opět přemýšlím nad otázkou, jak chladit rýži uvařenou v mléce, než do ní zamíchám vejce, máslo, atd. a dám zapéct s ovocem. Myslím to z hlediska toho, aby s tím souhlasila případná kontrola hygieny. Tak jak postupujete Vy?
Hezký den
Jelikož se jedná o rozpracovaný pokrm, postupujeme podle výrobního postupu dané technologie přípravy pokrmů. Dušenou rýži v mléce necháme za občasného míchání vychladnout. Asi běžně jak děláte krupicový nákyp, zapečené brambory, zapečený květák a ostatní gratinovanou zeleninu atp.
Rýžový nákyp - chladnutí uvařené rýže
Autor: Michal
Rýžový nákyp – chladnutí uvařené rýže
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zkušených zeptat na jeden problém. Už několikátým rokem vařím na letní táboře a letos mě čeká opět rýžový nákyp, který děti mají rády. A já opět přemýšlím nad otázkou, jak chladit rýži uvařenou v mléce, než do ní zamíchám vejce, máslo, atd. a dám zapéct s ovocem. Myslím to z hlediska toho, aby s tím souhlasila případná kontrola hygieny. Tak jak postupujete Vy?
Hezký den
Autor: ivka6
Jelikož se jedná o rozpracovaný pokrm, postupujeme podle výrobního postupu dané technologie přípravy pokrmů. Dušenou rýži v mléce necháme za občasného míchání vychladnout. Asi běžně jak děláte krupicový nákyp, zapečené brambory, zapečený květák a ostatní gratinovanou zeleninu atp.