sanitace
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda se má písemně dokládat, kdy byla prováděná sanitace. Nebo stačí jen sanitační řád? A pokud to musí být písemně zaznamenáno, na základě které vyhlášky. Děkuji za odpověď.
Pečlivě a podrobně vypracovaný sanitační řád máme.
Problém je v tom, že mám o dvě síly méně, než bych mít měla, nenakupujeme polotovary, vše děláme domácí (knedlíky, palačinky, koblihy atd.) a kdybychom pečlivě a podrobně dodržovali sanitační řád, tak bychom možná stačili vydávat oběd kolem odpolední svačinky.
Vypadá to, že buď bude sanitace nebo oběd (ne pouze z vašeho příspěvku, ale ze všech). Když bude mít přednost oběd nebude spokojená kontrola (protože bude chybět dokumentace), když bude mít přednost dokumentace, nebude se vařit protože nebude čas (ale proč vlastně nebude čas, když se nebude vařit?).
Nerozumím tomu. Máte zpracované sanitační řády, které nedokážete dodržovat? Proč je tedy máte? Pokud máte sanitační řády proto, že to někdo nebo něco chce a nedokážete je dodržovat, proč je vlastně máte? Není to jedno?
Autor: Valentýna
Proč neustále ubývá počet pracovnic v jídelně i při vyšším počtu strávníků. Proč se stále snižuje finanční ohodnocení kuchařek? Nerozumím tomu. Vy ano?
Autor: Klea
Ne. Ale to není jen ve školních jídelnách. Tak nějak všude ubývají lidi, co něco dělají a pokud pracovní síly přibývají, jde o poradce nebo koordinátory…
Vím, že to nemáte lehké. Nemyslím ale, že je nutné odsouhlasit sanitační plán, který je jen na papíře.
Autor: Milenka
Při 2 zaměstnancích a paní důchodkyni na 1 hodinu denně na úklid jídelny,jsem přepracovala celý sanitační plán. Mám tam jen to, co opravdu musíme udělat a hlavně zvládneme udělat. Nemám měsíční úklid, jen denní a sanitační dny. proč bych lhala, že děláme něco na co nám nezbyde čas.Provoz a všechny přilehlé prostory jsou čisté s paní hygieničkou nemáme problém.
Autor: Zita
Tak to bych už nic jiného nedělala než psala kdy, kde a jak jsme sanitovali !!
Mám to ošetřené v plánu kontrolní činnosti. Zde mám každý měsíc naplánovanou kontrolu dodržování sanitačního řádu. Projdu kuchyň, vím kdy, kdo a co umýval, s kuchařkami jsem ve styku denně, udělám o tom zápis do kontrolní činnosti s datem, že bylo dodržení sanitačního řádu skontrolováno a podepíši se pod to. Myslím, že by to takto mohlo stačit.
sanitace
Autor: exitkaaa
sanitace
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda se má písemně dokládat, kdy byla prováděná sanitace. Nebo stačí jen sanitační řád? A pokud to musí být písemně zaznamenáno, na základě které vyhlášky. Děkuji za odpověď.
Autor: Monča
Dobrý den, mám to ošetřeno pouze sanitačním řádem. Nevím, zda to tak stačí, takže jsem také zvědavá na příspěvky.
Autor: spaky2
Dobrý den,naše paní hygienička chce,abychom to doložili,tak máme zavedený sešit,kam píšeme: kdo,co ,čím a kdy myl.
Autor: Valentýna
Pečlivě a podrobně vypracovaný sanitační řád máme.
Problém je v tom, že mám o dvě síly méně, než bych mít měla, nenakupujeme polotovary, vše děláme domácí (knedlíky, palačinky, koblihy atd.) a kdybychom pečlivě a podrobně dodržovali sanitační řád, tak bychom možná stačili vydávat oběd kolem odpolední svačinky.
Autor: Klea
Vypadá to, že buď bude sanitace nebo oběd (ne pouze z vašeho příspěvku, ale ze všech). Když bude mít přednost oběd nebude spokojená kontrola (protože bude chybět dokumentace), když bude mít přednost dokumentace, nebude se vařit protože nebude čas (ale proč vlastně nebude čas, když se nebude vařit?).
Nerozumím tomu. Máte zpracované sanitační řády, které nedokážete dodržovat? Proč je tedy máte? Pokud máte sanitační řády proto, že to někdo nebo něco chce a nedokážete je dodržovat, proč je vlastně máte? Není to jedno?
Autor: Valentýna
Proč neustále ubývá počet pracovnic v jídelně i při vyšším počtu strávníků. Proč se stále snižuje finanční ohodnocení kuchařek? Nerozumím tomu. Vy ano?
Autor: Klea
Ne. Ale to není jen ve školních jídelnách. Tak nějak všude ubývají lidi, co něco dělají a pokud pracovní síly přibývají, jde o poradce nebo koordinátory…
Vím, že to nemáte lehké. Nemyslím ale, že je nutné odsouhlasit sanitační plán, který je jen na papíře.
Autor: Milenka
Při 2 zaměstnancích a paní důchodkyni na 1 hodinu denně na úklid jídelny,jsem přepracovala celý sanitační plán. Mám tam jen to, co opravdu musíme udělat a hlavně zvládneme udělat. Nemám měsíční úklid, jen denní a sanitační dny. proč bych lhala, že děláme něco na co nám nezbyde čas.Provoz a všechny přilehlé prostory jsou čisté s paní hygieničkou nemáme problém.
Autor: Zita
Tak to bych už nic jiného nedělala než psala kdy, kde a jak jsme sanitovali !!
Autor: Andy1
Mám to ošetřené v plánu kontrolní činnosti. Zde mám každý měsíc naplánovanou kontrolu dodržování sanitačního řádu. Projdu kuchyň, vím kdy, kdo a co umýval, s kuchařkami jsem ve styku denně, udělám o tom zápis do kontrolní činnosti s datem, že bylo dodržení sanitačního řádu skontrolováno a podepíši se pod to. Myslím, že by to takto mohlo stačit.