Sanitační plán podle HACCP
Zpracovávám ručně systém kritických bodů a chtěla bych tomu přizpůsobit i sanitační plán.
Nevíte někdo, kde bych si mohla vyhledat alespoň obecnou předlohu a podle ní zpracovat nový sanitační plán, aby vyhovoval následné kontrole z hygieny? Děkuji!!!
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Sanitační plán podle HACCP
Autor: Martina
Sanitační plán podle HACCP
Zpracovávám ručně systém kritických bodů a chtěla bych tomu přizpůsobit i sanitační plán.
Nevíte někdo, kde bych si mohla vyhledat alespoň obecnou předlohu a podle ní zpracovat nový sanitační plán, aby vyhovoval následné kontrole z hygieny? Děkuji!!!
Autor: Zachovka
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Autor: Martina
Re: Sanitační plán podle HACCP
Děkuji, už jsem si začínala zoufat, nějak to dopadne.
Autor: Zachovka
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Autor: Martina
Re: Sanitační plán podle HACCP
Děkuji, už jsem si začínala zoufat, nějak to dopadne.
Autor: Zachovka
Re: Sanitační plán podle HACCP
Důležité je napsat tam vše. To znamená, že jak často, co a čím se myje a jak se omývá či zbavuje čistících prostředků . Zda jsou pro mytí toho či onoho používany ty samá vědra či na mytí stolů po opracování syrového masa používáte vědra a hadry rozdílné. Pozorně si přečtěte vyhlášku a podle toho napïšte a uveďte do provozu sanitační řád. Čím víc se bude podobat vyhlášce tím méně budete mít sledovacích znaků – kritických bodů. Musíte se chovat, že tak to je, že je vám to blízké a vše popište (na co používáte ten a ten hadr a ten a to vědro do sanitačního řádu) a jaké prostředky používáte a jak je oplachujete. Když to budete mít zahrnuto i v provozním řádu, tak se nic nestane. Důležité je, že to máte někde na papíře dopodrobna propracované a všichni budete dělat, že tak to normálně děláte a je vám to blízké a odpovídá to vyhlášce 137/2004. Pak budete čekat až vás navštíví hygiena a opravíte, to na co vás upozorní, že je špatně. Můj názor. Uvidíme časem, kde se mýlím. Zdraví zachovka
Autor: Martina
Re: Sanitační plán podle HACCP
Děkuji, už jsem si začínala zoufat, nějak to dopadne.