Přeskočit na obsah

Servírování masa

  • Autor: Bobo

    Servírování masa
    Dobrý den, chci se zeptat, jak se má správně normovat (servírovat) maso na talíř dětem. Má být připravené mimo omáčku a nebo v ní? Když je maso v omáčce na kousky, nejde odhadnout množství masa na talíři. Stává se, že některé děti mají 5 kousků a někdo 2. Což je špatně. jak prosím správně postupovat? Děkuji za rady

    • Autor: danez

      U nás vydáváme maso na kousky v omáčce.Pokud se vám tento způsob nezdá,podávejte maso zvlášť a přelévejte omáčkou.Záleží na vás,mě tento způsob přijde zdlouhavější.

    • Autor: rohlik

      Určitě podávat v omáčce, servírování by bylo dlouhé a další problém je, jak byste ho dohřívali? V režonu by se Vám vysušovalo a ztrácelo chuť. Pokud je maso na plátky např v rajské, máme ho zvlášť, ale pokud na kostky, tak prostě pani kuchařka musí nabrat stejný počet kostek. Stane se,že nabíráte nadvakrát, ale nevidím v tom problém.Přeji hezký den

    • Autor: ivka6

      Žák má právo na průměrnou porci. My máme seznam pokrmů kolik je na každou porci dle věku ks kostek masa, kusů knedlíků, kusů vařených vajec, bramboráčků po tepelné úpravě atp. Průměrně tak vychází 5 kostek u prvního stupně, 6 kostek u 2.stupně, 8 kostek u starších žáků. Maso se snažíme krájet při přípravě stejně, aby to odpovídalo hmotnosti v syrovém stavu, po tepelné úpravě je to většinou o 30% méně.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se