Přeskočit na obsah

servírování ovoce a zeleniny

  • Autor: radu

    servírování ovoce a zeleniny
    Prosím o vaši radu: Při přípravě okurkového salátu loupete okurky nebo strouháte se slupkou? Podáváte dětem meloun – jakou formou? Připravujete luštěninové saláty do misek? Díky za příspěvky

    • Autor: Jareh

      Na okurkový salát se zálivkou či zakys. smetanou okurky loupeme, jako oblohu a do míchaných salátů krájíme se slupkou. Se slupkou strouháme pouze na tzazziky. Meloun krájíme na výseče se slupkou a dáváme do misky nebo nakrájíme na kostky bez slupky. Čistě luštěninové saláty neděláme, není o ně v miskách zájem. Luštěninu (červenou čočku, cizrnu, sojové boby, červené fazole) přidáváme do zelného salátu s kapií nebo jinou zeleninou a podáváme většinou jako oblohu k jídlu.

    • Autor: nono@seznam.cz

      Okurky na salát zásadně loupeme. Omyté melouny krájíme i se slupkou na plátky a dáváme na dezertní talířky. Dnes je zrovna máme.

    • Autor: tara

      Již jsme se to několikrát s kuchařkami řešily, protože dříve hygiena požadovala i na oblohu pro děti okurky loupat, teď nám řekli, že nemusíme. Takže jsem musela opět řešit problém selským rozumem. O pěstování něco vím, o nedodržování ochranných lhůt u postřiků taky, o nědělání vzorků u zeleniny, nejvíce škodlivého je asi v té slupce atd.,prostě závěr pro nás je loupat vždy.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se