Sklad- počet oddělených prostor
Dobrý den, prosím nevíte kde by se daly najít stavební normy předpisy na velikost skladu v kuchyni – počet skladů a jejich rozdělení?
A jestli je nějaký předpis na výdejní okénko + okénko na špinavé nádobí?
Děkuji.
Nene, kontrola ne, ale nastupuji do nově postavené školy a zdá se mi,že mám málo skladovacích místností. Slovy 2, jedna větší na lednice, druhá asi na suché, lednice máme pouze 3. Tak jestli to hygiena nějak řeší nebo ne. Nechci mít později problémy, že to někdo skopal. Ještě není kolaudace, tak uvidíme jestli tam přijde i hygiena a co na to řekne. Jo a výdejní okénko udělali spíš jak na záchod, šířka max. 60 cm a ještě tam je normální rám, je to prostninormální okno s výsuvné, v jídelně normální parapet, kam se stěží vejde talíř, o tácu ani nemluvím.
Normálně mi je zle, když to vidím, projektantovi bych dala na…..Chápu,že na obci není žádný odborník, který se v tom vyzná a nikdo to prostě neřešil.
Dobrý den,
a co sklad ovoce a zeleniny? Nejlépe dva, z důvodu „nedovoleného sousedství“. Např. brambory, česnek, cibule X jablka, broskve. Ve větších městech to máme jednodušší, zelinář mi jezdí velmi brzy ráno s aktuální objednávkou. My máme totiž nevyhovující teplotu ve skladech. A takto to mám i v HACCPu, skladujeme max. 24 hod.
Asi to projektant viděl tak jako doma. Chodíte (objednáváte) na nákup každý den. Takže pěkně objednáte 1 kg másla, 5 vajec, 3 litry mléka apod. Myslím to ironicky, ale držím Vám palce.
Jak myslíte 2?
hrubou přípravu zeleniny máme (se škrabkou) .
Lednice budu mít: 1.maso, vejce
2.mléčné výrobky
3. ovoce, zelenina
Tam kde jsou lednice je chlazený sklad- tam nejspíš budou i brambory, cibule.
a pak mini sklad na suché.
Nebo kde vy skladujete brambory (neopracované)?
Dobrý den, nezdá se mi vhodné mít všechny lednice na stejném místě, kde jsou neopracované brambory a cibule. Mám škrabku na brambory, kde je hrubá přípravna zeleniny. Lednici na maso a vejce mám v odděleném prostoru, kde se vytloukají vejce a opracovává maso. A druhou lednici na mléčné výrobky mám ve skladu se suchým skladem. Přeji hezký den
Lednice mám pouze 2, na vajíčka a maso, druhou na mléčné výrobky, do třetí bych ani neměla, co dát. Jeden sklad mám na suché potraviny a druhý spojený se škrabkou na brambory, kde mám k tomu cibuli. Další oddělení pouze přepážkou mám přípravnu syrového masa, to se dá dodělat i dodatečně. Přeji hezký den
Tak to jsem zvědavá, jestli to půjde, hrubá příprava je víceméně chodba. Díky. Některé informace se velmi těžko hledají, nikdo tady prakticky nekomunikuje, jakýkoliv dotaz ohledně stavby je smeten s tím, že je vše podle norem.
ale komunikuje, jenže když si nedáte vysvětlit, že projekt schvalovala hygiena, tak je to marná práce. A hygiena odpovídá za to, že je to tak správně a splňuje to všechny požadavky. Nechte si při kolaudaci předložit projekt, kde je celá kuchyň včetně skladů určených pro skladování jednotlivých druhů potravin, zařizovací předměty, pracovní plochy atd. Případné nejasnosti řešte s hygienou.
Autor: Stepa
Jé Maruško, to nebylo myšleno na vás, nebo na portál jidelny. Právě zde získávám mraky informací, které mi nemůže nikdo v práci předat, protože jak byla přerušená činnost školní jídelny, tak tady nezbyl žádný zaměstnanec jídelny.(mezitím se vystřídaly asi 2 paní, ale všechny se zalekly a utekly) Spíš mi jde o to, že není komunikace ze strany obce- zadavatele nové školy. Informace musím horko těžko páčit.
Přesně jak píšete mám v úmyslu takto postupovat. Děkuji za cenné rady.
Autor: Stepa
Maruško, ale místnost kde mám škrabku a hrubou přípravu zeleniny nejsou moc vhodné podmínky pro skladování brambor- světlo a teplo, je to vlastně chodba do kuchyně s velkým oknem a vstupy do skladů.
Kuchyň je opravdu malinká a tomu odpovídají i ostatní prostory.
Hodně mne mrzí,že ač nová, tak se na kuchyň v projektu moc nedbalo. Potvrdil mi to starosta, že se tím vlastně zabývala až firma, co dodávala nerez zařízení. Je tam spousta chyb a nedomyšleností.
Jen namátkově u škrabky není vyvedena voda na oplach, není výlevka v podlaze. Hadice se dá naštěstí dát dodatečně, dál u ní není vypínač.
Pak u dřezu na provozní nádobí je obyč baterie, ale to je asi ten nejmenší detail.
Ale co hlavní, tak není vůbec žádný prostor na zpracování již upravených pokrmů. Mám tam jen plochy: Hrubá příprava zeleniny, příprava masa, příprava opr.zeleniny a příprava těsta + mytí, to je v pořádku.
Autor: ilka
Při celkové rekonstrukci kuchyně byl zaslán projekt na hygienu ke schválení
Dělali jsme velkou rekonstrukci. Projektant se mnou vše procházel a konzultoval. Když si necháte vyprojektovat barák, tak je taky podle vašich představ. Takže ta vedoucí, která se zajímá co se bude dělat a jak to bude vypadat do toho taky mluví a pak to také tak vypadá. Kontaktuje i sama projektanta. My jsme spokojeni. Samozřejmě, že se najdou věci, které bychom dnes po 10 letech udělali zase jinak. Máme další konvektomat a pod. Ale zase je to jak u toho domu. Po 10 letech užívání by dnes byl taky vyprojektovaný trochu jinak.
Janav. tak je to ideální, ale já jsem nastoupila do rozjetého vlaku. Všichni zaměstnanci v průběhu stavby odešli. Já byla přijatá až teď na podzim, kdy už vše bylo postavené, vše se už dokončovalo, takže jsem neměla ani malou šanci do čehokoliv zasáhnout, jen tu hasím co se dá. Bylo mi to hozeno na hlavu a dělej holka jak umíš, tak se snažím.
Sklad- počet oddělených prostor
Autor: Stepa
Sklad- počet oddělených prostor
Dobrý den, prosím nevíte kde by se daly najít stavební normy předpisy na velikost skladu v kuchyni – počet skladů a jejich rozdělení?
A jestli je nějaký předpis na výdejní okénko + okénko na špinavé nádobí?
Děkuji.
Autor: maruš
nikde nic takového nenajdete.
Autor: marcik
Proč to potřebujete vědět?Chtěla to nějaká kontrola?Vůbec bych se nedivila :-))))
Autor: Stepa
Nene, kontrola ne, ale nastupuji do nově postavené školy a zdá se mi,že mám málo skladovacích místností. Slovy 2, jedna větší na lednice, druhá asi na suché, lednice máme pouze 3. Tak jestli to hygiena nějak řeší nebo ne. Nechci mít později problémy, že to někdo skopal. Ještě není kolaudace, tak uvidíme jestli tam přijde i hygiena a co na to řekne. Jo a výdejní okénko udělali spíš jak na záchod, šířka max. 60 cm a ještě tam je normální rám, je to prostninormální okno s výsuvné, v jídelně normální parapet, kam se stěží vejde talíř, o tácu ani nemluvím.
Normálně mi je zle, když to vidím, projektantovi bych dala na…..Chápu,že na obci není žádný odborník, který se v tom vyzná a nikdo to prostě neřešil.
Autor: maruš
v klidu. Hygiena Vám nic neřekne, protože bez jejího schválení projektu, by se nestavělo.
Autor: Stepa
To doufám. Jsem zvědavá, kam ale všechno dám 🙂
Autor: Kamínek
Dobrý den,
a co sklad ovoce a zeleniny? Nejlépe dva, z důvodu „nedovoleného sousedství“. Např. brambory, česnek, cibule X jablka, broskve. Ve větších městech to máme jednodušší, zelinář mi jezdí velmi brzy ráno s aktuální objednávkou. My máme totiž nevyhovující teplotu ve skladech. A takto to mám i v HACCPu, skladujeme max. 24 hod.
Asi to projektant viděl tak jako doma. Chodíte (objednáváte) na nákup každý den. Takže pěkně objednáte 1 kg másla, 5 vajec, 3 litry mléka apod. Myslím to ironicky, ale držím Vám palce.
Autor: maruš
proč dva? Nebo vy nemáte hrubou přípravnu zeleniny? To budete brát brambory již průmyslově opracované?
Autor: Stepa
Jak myslíte 2?
hrubou přípravu zeleniny máme (se škrabkou) .
Lednice budu mít: 1.maso, vejce
2.mléčné výrobky
3. ovoce, zelenina
Tam kde jsou lednice je chlazený sklad- tam nejspíš budou i brambory, cibule.
a pak mini sklad na suché.
Nebo kde vy skladujete brambory (neopracované)?
Autor: Stepa
zeleninu vozí zelinář 1x za týden.
Autor: rohlik
Dobrý den, nezdá se mi vhodné mít všechny lednice na stejném místě, kde jsou neopracované brambory a cibule. Mám škrabku na brambory, kde je hrubá přípravna zeleniny. Lednici na maso a vejce mám v odděleném prostoru, kde se vytloukají vejce a opracovává maso. A druhou lednici na mléčné výrobky mám ve skladu se suchým skladem. Přeji hezký den
Autor: rohlik
Lednice mám pouze 2, na vajíčka a maso, druhou na mléčné výrobky, do třetí bych ani neměla, co dát. Jeden sklad mám na suché potraviny a druhý spojený se škrabkou na brambory, kde mám k tomu cibuli. Další oddělení pouze přepážkou mám přípravnu syrového masa, to se dá dodělat i dodatečně. Přeji hezký den
Autor: maruš
..tak. V místnosti kde je škrabka se skladuje i kořenová zelenina, cibule..
Autor: Stepa
Tak to jsem zvědavá, jestli to půjde, hrubá příprava je víceméně chodba. Díky. Některé informace se velmi těžko hledají, nikdo tady prakticky nekomunikuje, jakýkoliv dotaz ohledně stavby je smeten s tím, že je vše podle norem.
Autor: maruš
ale komunikuje, jenže když si nedáte vysvětlit, že projekt schvalovala hygiena, tak je to marná práce. A hygiena odpovídá za to, že je to tak správně a splňuje to všechny požadavky. Nechte si při kolaudaci předložit projekt, kde je celá kuchyň včetně skladů určených pro skladování jednotlivých druhů potravin, zařizovací předměty, pracovní plochy atd. Případné nejasnosti řešte s hygienou.
Autor: Stepa
Jé Maruško, to nebylo myšleno na vás, nebo na portál jidelny. Právě zde získávám mraky informací, které mi nemůže nikdo v práci předat, protože jak byla přerušená činnost školní jídelny, tak tady nezbyl žádný zaměstnanec jídelny.(mezitím se vystřídaly asi 2 paní, ale všechny se zalekly a utekly) Spíš mi jde o to, že není komunikace ze strany obce- zadavatele nové školy. Informace musím horko těžko páčit.
Přesně jak píšete mám v úmyslu takto postupovat. Děkuji za cenné rady.
Autor: Stepa
Maruško, ale místnost kde mám škrabku a hrubou přípravu zeleniny nejsou moc vhodné podmínky pro skladování brambor- světlo a teplo, je to vlastně chodba do kuchyně s velkým oknem a vstupy do skladů.
Kuchyň je opravdu malinká a tomu odpovídají i ostatní prostory.
Hodně mne mrzí,že ač nová, tak se na kuchyň v projektu moc nedbalo. Potvrdil mi to starosta, že se tím vlastně zabývala až firma, co dodávala nerez zařízení. Je tam spousta chyb a nedomyšleností.
Jen namátkově u škrabky není vyvedena voda na oplach, není výlevka v podlaze. Hadice se dá naštěstí dát dodatečně, dál u ní není vypínač.
Pak u dřezu na provozní nádobí je obyč baterie, ale to je asi ten nejmenší detail.
Ale co hlavní, tak není vůbec žádný prostor na zpracování již upravených pokrmů. Mám tam jen plochy: Hrubá příprava zeleniny, příprava masa, příprava opr.zeleniny a příprava těsta + mytí, to je v pořádku.
Autor: ilka
Při celkové rekonstrukci kuchyně byl zaslán projekt na hygienu ke schválení
Autor: Stepa
Ilko jistě hygiena vše schválila. Projekt byl hygienou schválen.
Autor: janav.
Dělali jsme velkou rekonstrukci. Projektant se mnou vše procházel a konzultoval. Když si necháte vyprojektovat barák, tak je taky podle vašich představ. Takže ta vedoucí, která se zajímá co se bude dělat a jak to bude vypadat do toho taky mluví a pak to také tak vypadá. Kontaktuje i sama projektanta. My jsme spokojeni. Samozřejmě, že se najdou věci, které bychom dnes po 10 letech udělali zase jinak. Máme další konvektomat a pod. Ale zase je to jak u toho domu. Po 10 letech užívání by dnes byl taky vyprojektovaný trochu jinak.
Autor: Stepa
Janav. tak je to ideální, ale já jsem nastoupila do rozjetého vlaku. Všichni zaměstnanci v průběhu stavby odešli. Já byla přijatá až teď na podzim, kdy už vše bylo postavené, vše se už dokončovalo, takže jsem neměla ani malou šanci do čehokoliv zasáhnout, jen tu hasím co se dá. Bylo mi to hozeno na hlavu a dělej holka jak umíš, tak se snažím.