Přeskočit na obsah

skladování masa a kostí

  • Autor: Milan

    skladování masa a kostí
    Dobrý den, prosím o radu, ředitelka školy přikázala, že pondělky musí být bezmasé z důvodu, že se nesmí přez víkend maso skladovat. Je na to nějaké nařízení ? A ještě kde je zakázáná připrava vývaru z kostí ??? Děkuji

    • Autor: Jana

      Re: skladování masa a kostí
      Proč zase něco nařizuje ředitelka,braňte se,že vy jste zodpovědná vy vedete a řídíte jídelnu a nevím jak u Vás,ale maso by mělo pokud Vám dováží z jetek nebo nakupujete v řeznictví mít dobu trvanlivosti tak,že i když maso vezmete v pátek a bude v chladnici tak v pondělí mate maso a je to.A jak už tady bylo několikrát řečeno ať Vám to dá písemně,že Vám něco zakazuje pak budete mít pokoj na to tata asi je to všude stejné a ty kosti no ty nevyvařujeme z jednoho prostého důvodu,protože to opravdu nechci já,abychom nedávali malým dětem vaříme pro MŠ nazhromážděné nedobroty v kostech za život zvířátka,ale to je věc názorů sto vedocích sto názorů raději se přikláníme k vývarům zeleninovýma když už tak polévku z masa a pak masíčko do polívky ale věřím,že je to vše o penězích.Určitě se ještě do debaty někdo zapojí a pak si vyberete tu správnou radu.

      • Autor: Anonymní

        Re: skladování masa a kostí
        Velice se pletete! Zodpovědná je ředitelka! Nikoliv vedoucí školní jídelny! Ta má pouze jisté zodpovědnosti uvedené v hmotné zodpovědnosti nebo v pracovní náplni. Ale celkově je stejně veškerá zodpovědnost na ředitelce a to i za školní jídelnu a za práci vedoucí školní jídelny!Takže pokud po někom ředitelka vyžaduje nesmysly-potom je vedoucí školní jídelny odborník,aby nesmyslný požadavek ředitelce vyvrátil z odborného pohledu. Pokud však ředitelka na svém trvá a nebere vaše podložené argumenty- vyžadujte příkaz písemně.

    • Autor: Jana

      Re: skladování masa a kostí
      Proč zase něco nařizuje ředitelka,braňte se,že vy jste zodpovědná vy vedete a řídíte jídelnu a nevím jak u Vás,ale maso by mělo pokud Vám dováží z jetek nebo nakupujete v řeznictví mít dobu trvanlivosti tak,že i když maso vezmete v pátek a bude v chladnici tak v pondělí mate maso a je to.A jak už tady bylo několikrát řečeno ať Vám to dá písemně,že Vám něco zakazuje pak budete mít pokoj na to tata asi je to všude stejné a ty kosti no ty nevyvařujeme z jednoho prostého důvodu,protože to opravdu nechci já,abychom nedávali malým dětem vaříme pro MŠ nazhromážděné nedobroty v kostech za život zvířátka,ale to je věc názorů sto vedocích sto názorů raději se přikláníme k vývarům zeleninovýma když už tak polévku z masa a pak masíčko do polívky ale věřím,že je to vše o penězích.Určitě se ještě do debaty někdo zapojí a pak si vyberete tu správnou radu.

      • Autor: Anonymní

        Re: skladování masa a kostí
        Velice se pletete! Zodpovědná je ředitelka! Nikoliv vedoucí školní jídelny! Ta má pouze jisté zodpovědnosti uvedené v hmotné zodpovědnosti nebo v pracovní náplni. Ale celkově je stejně veškerá zodpovědnost na ředitelce a to i za školní jídelnu a za práci vedoucí školní jídelny!Takže pokud po někom ředitelka vyžaduje nesmysly-potom je vedoucí školní jídelny odborník,aby nesmyslný požadavek ředitelce vyvrátil z odborného pohledu. Pokud však ředitelka na svém trvá a nebere vaše podložené argumenty- vyžadujte příkaz písemně.

    • Autor: Jana

      Re: skladování masa a kostí
      Proč zase něco nařizuje ředitelka,braňte se,že vy jste zodpovědná vy vedete a řídíte jídelnu a nevím jak u Vás,ale maso by mělo pokud Vám dováží z jetek nebo nakupujete v řeznictví mít dobu trvanlivosti tak,že i když maso vezmete v pátek a bude v chladnici tak v pondělí mate maso a je to.A jak už tady bylo několikrát řečeno ať Vám to dá písemně,že Vám něco zakazuje pak budete mít pokoj na to tata asi je to všude stejné a ty kosti no ty nevyvařujeme z jednoho prostého důvodu,protože to opravdu nechci já,abychom nedávali malým dětem vaříme pro MŠ nazhromážděné nedobroty v kostech za život zvířátka,ale to je věc názorů sto vedocích sto názorů raději se přikláníme k vývarům zeleninovýma když už tak polévku z masa a pak masíčko do polívky ale věřím,že je to vše o penězích.Určitě se ještě do debaty někdo zapojí a pak si vyberete tu správnou radu.

      • Autor: Anonymní

        Re: skladování masa a kostí
        Velice se pletete! Zodpovědná je ředitelka! Nikoliv vedoucí školní jídelny! Ta má pouze jisté zodpovědnosti uvedené v hmotné zodpovědnosti nebo v pracovní náplni. Ale celkově je stejně veškerá zodpovědnost na ředitelce a to i za školní jídelnu a za práci vedoucí školní jídelny!Takže pokud po někom ředitelka vyžaduje nesmysly-potom je vedoucí školní jídelny odborník,aby nesmyslný požadavek ředitelce vyvrátil z odborného pohledu. Pokud však ředitelka na svém trvá a nebere vaše podložené argumenty- vyžadujte příkaz písemně.

    • Autor: Ivča

      Re: skladování masa a kostí
      Z kostí vývar děláme,ale hned jsou spracovány. Ale maso vepřové a hovězí se skladuje pouze 48 hodin. Takže souhlasím, že v pondělí i z toho důvodu, že strácíte váhu masa. Ale kuřecí nebo rybí maso je zmražené a když je skladováno v lednici přez víkend a není ho málo tak do toho podnělí ani pořádně nerozmrzne. Mám vyzkoušené.

    • Autor: Ivča

      Re: skladování masa a kostí
      Z kostí vývar děláme,ale hned jsou spracovány. Ale maso vepřové a hovězí se skladuje pouze 48 hodin. Takže souhlasím, že v pondělí i z toho důvodu, že strácíte váhu masa. Ale kuřecí nebo rybí maso je zmražené a když je skladováno v lednici přez víkend a není ho málo tak do toho podnělí ani pořádně nerozmrzne. Mám vyzkoušené.

    • Autor: Ivča

      Re: skladování masa a kostí
      Z kostí vývar děláme,ale hned jsou spracovány. Ale maso vepřové a hovězí se skladuje pouze 48 hodin. Takže souhlasím, že v pondělí i z toho důvodu, že strácíte váhu masa. Ale kuřecí nebo rybí maso je zmražené a když je skladováno v lednici přez víkend a není ho málo tak do toho podnělí ani pořádně nerozmrzne. Mám vyzkoušené.

    • Autor: Karla

      Re: skladování masa a kostí
      V současné době není problém nakoupit maso vakuově balené, které má datum spotřeby 10 dnů od expedice, je chlazené, skladuje se v lednici.
      I tak se ale domnívám, že není problém zpracovat maso v pondělí z páteční dodávky! U masa výsekového bylo datum spotřeby 96 hodin!

      • Autor: Štefan

        Re: skladování masa a kostí
        Přesně tak. Maso od pátku můžete mít s tím, že mu
        vytvoříte ideální podmínky. Podle mých zkušeností
        +3C. V obchodech s masem a výsecích mají takto
        maso uložené a stejně by vám ho přivezli v pondělí
        ráno.

    • Autor: Karla

      Re: skladování masa a kostí
      V současné době není problém nakoupit maso vakuově balené, které má datum spotřeby 10 dnů od expedice, je chlazené, skladuje se v lednici.
      I tak se ale domnívám, že není problém zpracovat maso v pondělí z páteční dodávky! U masa výsekového bylo datum spotřeby 96 hodin!

      • Autor: Štefan

        Re: skladování masa a kostí
        Přesně tak. Maso od pátku můžete mít s tím, že mu
        vytvoříte ideální podmínky. Podle mých zkušeností
        +3C. V obchodech s masem a výsecích mají takto
        maso uložené a stejně by vám ho přivezli v pondělí
        ráno.

    • Autor: Karla

      Re: skladování masa a kostí
      V současné době není problém nakoupit maso vakuově balené, které má datum spotřeby 10 dnů od expedice, je chlazené, skladuje se v lednici.
      I tak se ale domnívám, že není problém zpracovat maso v pondělí z páteční dodávky! U masa výsekového bylo datum spotřeby 96 hodin!

      • Autor: Štefan

        Re: skladování masa a kostí
        Přesně tak. Maso od pátku můžete mít s tím, že mu
        vytvoříte ideální podmínky. Podle mých zkušeností
        +3C. V obchodech s masem a výsecích mají takto
        maso uložené a stejně by vám ho přivezli v pondělí
        ráno.

    • Autor: Dáša

      Re: skladování masa a kostí
      Nám ředitelka nic nezakazuje, a přesto vaříme v ponělí z mraženého masa- filé, kuřecí..

    • Autor: Dáša

      Re: skladování masa a kostí
      Nám ředitelka nic nezakazuje, a přesto vaříme v ponělí z mraženého masa- filé, kuřecí..

    • Autor: Dáša

      Re: skladování masa a kostí
      Nám ředitelka nic nezakazuje, a přesto vaříme v ponělí z mraženého masa- filé, kuřecí..

    • Autor: Pavelková Anna

      Re: skladování masa a kostí
      Jistě je nám známo, že maso má 72 hodin záruční dobu v čem je teda problém?

    • Autor: Pavelková Anna

      Re: skladování masa a kostí
      Jistě je nám známo, že maso má 72 hodin záruční dobu v čem je teda problém?

    • Autor: Pavelková Anna

      Re: skladování masa a kostí
      Jistě je nám známo, že maso má 72 hodin záruční dobu v čem je teda problém?

    • Autor: Anonymní

      Re: skladování masa a kostí
      Neptejte se tady,ale ptejte se přímo paní ředitelky-jestliže Vám tvrdí,že se maso nesmí přes víkend skladovat a že je zakázána příprava vývaru z kostí, požádejte ji,ať Vám příslušný předpsis předloží.

    • Autor: Anonymní

      Re: skladování masa a kostí
      Neptejte se tady,ale ptejte se přímo paní ředitelky-jestliže Vám tvrdí,že se maso nesmí přes víkend skladovat a že je zakázána příprava vývaru z kostí, požádejte ji,ať Vám příslušný předpsis předloží.

    • Autor: Anonymní

      Re: skladování masa a kostí
      Neptejte se tady,ale ptejte se přímo paní ředitelky-jestliže Vám tvrdí,že se maso nesmí přes víkend skladovat a že je zakázána příprava vývaru z kostí, požádejte ji,ať Vám příslušný předpsis předloží.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se