Přeskočit na obsah

Skladování sypkých surovin

  • Autor: Rozmálka

    Skladování sypkých surovin
    Dobrý den, jsem nová vedoucí ŠJ v MŠ. Minulý týden jsem vedla své první školení pro kuchařky. Mimo jiné jsme probírali i uskladnění sypkých surovin. Padl dotaz, zda musí být všechny sypké suroviny uchovávány v uzavřených nádobách. Př. sůl, koření nebo kořenící směsi. Moc by mě zajímalo, jakým způsobem uchováváte tyto suroviny vy. Kontrolu z hygieny jsem ještě neabsolvovala, ale měla ji bývalá vedoucí a paní z hygieny údajně vadilo, že koření uchováváme v uzavřených označených sklenicích. Zajímal by mě váš názor. Koření nám dodavatelé dodávají mnohdy ve velkých objemech a pro mě osobně se zdá lepší mít po ruce kořenky než několik otevřených kilových pytlů s kořením.Děkuji moc za rady.

    • Autor: Rozmálka

      Re: Skladování sypkých surovin
      Může mi někdo poradit? Díky.

    • Autor: BlankaŠJ

      Re: Skladování sypkých surovin
      Dobrý den, u nás vše skladujeme v plastových uzavíratelných dózách. Je na nich štítek co obsahují a do kdy se to má spotřebovat. Snažíme se to ovšemi minimalizovat.. Vaříme pro 200 strávníků. Do dóz dáváme pouze vývary, podravku a sůl. Ostatní kupujeme v menších baleních ať to není zbytečně dlouho otevřené.

    • Autor: Sonča

      Re: Skladování sypkých surovin
      DÓzy máme plastové – pokud jde štítek z původního obalu odlepit – přendáme a přelepíme folií , pokud ne – napíši a přelepím štítek s názvem, použitelností do kdy spotřebovat a s parafou.Po každém vyčerpání musí děvčata vymýt, odstranit původní štítek a uložit do skládku v kuchyni pro další použití. Zásadně nepoužívejte sklo a dózy se samovolně odpadávajícími víčky.Koření neberte zbytečně mnoho – jsme školy a některé věci, které nabízejí obchodníci se opravdu nehodí.Nenechte se převálcovat/.Zdravím a přeji hodně úspěchů.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se