skladování v mrazákku
Dobrý den, přešla jsem na jiné pracoviště jako vedoucí a jsem docela v šoku ohledně skladování potravin v mrazácích. Praktikují to zde zcela jinak, než jsem byla doposud zvyklá a prý jim hygiena nikdy nic nevytkla. Prosím o váš názor – skladuje se maso, zelenina …mražené věci v mrazácích v celých baleních – jak je dovezeno v krabici- nebo se jednotlivé potraviny (jistě dál balené v igelitu) vyloží z krabic, případně označí a uloží do mrazáku? A to dávají maso, zeleninu, mražené nápoje, vše k krabicích k sobě. Děkuji za vaše názory.
1.mražák – maso – v originál krabicích s původní etiketou – je to i skladnější.Nedovedu si představit maso vybalovat a nějakým způsobem označovat,rovněž pro hygienu je to okamžitě průkazné.
2.mražák – zelenina – skladujeme jednotlivé pytlíky(cca 2,5kg) bez krabic, je to skladnější. Popisky jsou přímo na sáčcích.
A z čeho jste v šoku? Proč celá balení vybalovat? My jsme velké zařízení a naopak vše mám raději v originál kartonech. Je tam jasně značené o jaké zboží se jedná a data výroby i spotřeby. Není problém s dohledatelností. Nic se nikde nesype, vše je přehledné. Pokud nemám dost místa, tak také uskladním mražené maso třeba s borůvkami – vše při mínus třiceti stupních a v originál kartonu – není zde možné, aby se suroviny navzájem negativně ovlivňovaly. Problém může být u aromatických surovin (česnek, houby …), ale takových je minimum.
pokud např. ty borůvky nebo jiné ovoce dále tepelně upravujete, pak opravdu není problém. pokud byste borůvky po rozmražení používala např. na poháry, tak to už samozřejmě problém je
Jsme jednotřídka MŠ + 15 dětí ZŠ a máme jeden šestišuplíkový mrazák. Zeleninu a ovoce máme uloženu v horních zásuvkách a maso a ryby ve spodní části. Problém jsme zatím neměly.
Neskladuji odděleně, nebyl nikdy problém. Skladuji raději v krabici,když zboží vyndám utrhnu z krabice originál štítek s datem spotřeby. Toto mi bylo doporučeno hygienou. Přeji hezký den
skladování v mrazákku
Autor: akdar
skladování v mrazákku
Dobrý den, přešla jsem na jiné pracoviště jako vedoucí a jsem docela v šoku ohledně skladování potravin v mrazácích. Praktikují to zde zcela jinak, než jsem byla doposud zvyklá a prý jim hygiena nikdy nic nevytkla. Prosím o váš názor – skladuje se maso, zelenina …mražené věci v mrazácích v celých baleních – jak je dovezeno v krabici- nebo se jednotlivé potraviny (jistě dál balené v igelitu) vyloží z krabic, případně označí a uloží do mrazáku? A to dávají maso, zeleninu, mražené nápoje, vše k krabicích k sobě. Děkuji za vaše názory.
Autor: hedus
1.mražák – maso – v originál krabicích s původní etiketou – je to i skladnější.Nedovedu si představit maso vybalovat a nějakým způsobem označovat,rovněž pro hygienu je to okamžitě průkazné.
2.mražák – zelenina – skladujeme jednotlivé pytlíky(cca 2,5kg) bez krabic, je to skladnější. Popisky jsou přímo na sáčcích.
Autor: Valentýna
A z čeho jste v šoku? Proč celá balení vybalovat? My jsme velké zařízení a naopak vše mám raději v originál kartonech. Je tam jasně značené o jaké zboží se jedná a data výroby i spotřeby. Není problém s dohledatelností. Nic se nikde nesype, vše je přehledné. Pokud nemám dost místa, tak také uskladním mražené maso třeba s borůvkami – vše při mínus třiceti stupních a v originál kartonu – není zde možné, aby se suroviny navzájem negativně ovlivňovaly. Problém může být u aromatických surovin (česnek, houby …), ale takových je minimum.
Autor: chytrejzvodnan
pokud např. ty borůvky nebo jiné ovoce dále tepelně upravujete, pak opravdu není problém. pokud byste borůvky po rozmražení používala např. na poháry, tak to už samozřejmě problém je
Autor: Radkaa
Jsme jednotřídka MŠ + 15 dětí ZŠ a máme jeden šestišuplíkový mrazák. Zeleninu a ovoce máme uloženu v horních zásuvkách a maso a ryby ve spodní části. Problém jsme zatím neměly.
Autor: rohlik
Neskladuji odděleně, nebyl nikdy problém. Skladuji raději v krabici,když zboží vyndám utrhnu z krabice originál štítek s datem spotřeby. Toto mi bylo doporučeno hygienou. Přeji hezký den
Autor: petr albrecht
Coz takhle pouzivat zdravy rozum !!!!!!!!!!