školení
Dobrý den,
koncem srpna se koná na Mělníku školení (HACCP, hyg. minimum atd) , vede jej p.Kadlecová – neslyšeli jste něco o jejich přednáškách – přinese mi to něco, když se zúčastním?
Re: školení
Jestliže se jedná o paní Kadlecovou ze svitavského okresu, tak rozhodně jeďte, dělala mi kritické body a opravdu je to ženská z praxe, to poznáte sama.
Re: školení
Byla jsem na školení paní Kadlecové loni. Mě osobně to nepřineslo nic. Je to tak vhodné pro nové paní kuchařky, které si potřebují vše obnovit, ale pro vedoucí jídelny je školení příliš „amatérské“. Navíc paní přednáší věci v rozporu s vyhláškou a na některé dotazy odpovídá chybně.
Re: školení
Také jsem se vloni zúčastnila školení paní Kadlecové.Vypráví opravdu velice poutavě a řídí se
v mnohém „selským rozumem“, ale bohužel mnohdy v rozporu s vyhláškami. Vedoucím stravovámí způsobila dost zmatků. Její rčení na kontrolu z hygieny „Zrušte poplach“, nemůžeme jako vedoucí stravování zapomenout, zvláště,když jsme sebou vzaly nové začínající kuchařky.
Re: školení
Paní Kadlecová je úžasná paní a školení vede velmi zajímavě.
Má dlouholeté zkušenosti v oboru a to i jako začínající kuchařka což je k nezaplacení :o)
Určitě neváhejte a jděte.Náš kolektiv se chystá již druhým rokem do Prahy 24 srpna amoc se těšíme s pozdravem Zuzi
Re: školení
…taky se chystam 24.8. do Prahy a doufam, ze to pro me, jako novou vedouci skolni jidelny, bude prinosne. Zatim je to pro me vse celkem spanelska vesnice:-)
Re: školení
Tak dnes jsem absolvovala školení ….nevím, ale zprvu se jen planě plkalo o hlavním hygienikovi a jeho životní partnerce, potom se mluvilo trochu podle programu a hlavně o tom, jak se paní lektorka snaží psát na ministerstva atd., ale nevím jestli to nebyla ztráta času a peněz toto školení :- ( Pěkný víkend.
Re: školení
Taky jsem byla naškolení paní Kadlecové, dobře se poslouchá a dostali jsme i nějaký materiál, ale … Byla tam i naše hygienička, že se jde podívat na konkurenci a nezůstala tam ani do konce.Papír, který jsem si chtěla přiložit k Haccapu popsula a doporučila zrušit. Proto chodím pouze a jen na školení, které dělají naše metodičky a pracovnice hygieny z naší oblasti – Zlín, bo podle toho nás kontrolují. Řekla bych, že nové kuchařky si z toho vzaly hlavně to, že výdej není výrobní proces, tudíž se před začátkem mají jít hezky učesat, aby jim to slušelo.
Re: školení
Prosím o informaci jak často se musí provádět audit HACCP a zda si mohou zbytky z kuchyně brát kuchařky, nebo to musí být někdo odjinud. Jsme malá jídelna s minimem zbytků a s odbytem je problém, tak by si to brala kuchařka pro pejska a kočky. Děkuji za odpověď
Re: školení
Nic si z toho nedělejte Petruško, já tomu také nerozumím. Zbytky si bere naše paní kuchařka pro stejné účely jako popisujete. Nikdo s tím nemá problém.
Autor: Petruška
Re: školení
Moc děkuji za odpověď a jestli můžu ještě malý dotaz. Máte pro ten účel sepsanou smlouvu? Pokud ano tak je v ní i nějaké plnění za odebrané zbytky? Třeba ovoce a zelenina z vlastní zahrádky do určité hodnoty, nebo tak něco? Jsme na vesnici a když něco pěstujem a sami to jíme tak snad by nás nikdo nenapadl, že na to nemáme „certifikát“. Nebo tam máte něco jiného? Děkuji moc za případnou radu a přeji pěkný den.
Autor: Tereza
Re: školení
Omlouvám se, to byla reakce na Raduzu a naladěné účesy při výdeji
Autor: Marťule
Re: školení
Žádnou smlouvu nemám, jsme malá kuchyň s jídelnou (max. 50 porcí). Podle vyjádření hygieničky nemáme zbytky, takže na co bych měla smlouvu… Ze zahrádky si nic nenosíme, protože je to dvousečná zbraň,sama víte co lidé na dědině dovedou, jak je nějaký ten průjmík, tak zaručeně z jídelny, takže se tomu snažím co nejvíce vyhýbat. Mějte se pěkně a zatím…
školení
Autor: Marie od soutoku
školení
Dobrý den,
koncem srpna se koná na Mělníku školení (HACCP, hyg. minimum atd) , vede jej p.Kadlecová – neslyšeli jste něco o jejich přednáškách – přinese mi to něco, když se zúčastním?
Autor: Marťule
Re: školení
Jestliže se jedná o paní Kadlecovou ze svitavského okresu, tak rozhodně jeďte, dělala mi kritické body a opravdu je to ženská z praxe, to poznáte sama.
Autor: majka1
Re: školení
Doporučuji, mám také velmi dobré zkušenosti.
Autor: jáchymka
Re: školení
Byla jsem na školení paní Kadlecové loni. Mě osobně to nepřineslo nic. Je to tak vhodné pro nové paní kuchařky, které si potřebují vše obnovit, ale pro vedoucí jídelny je školení příliš „amatérské“. Navíc paní přednáší věci v rozporu s vyhláškou a na některé dotazy odpovídá chybně.
Autor: Alenazn
Re: školení
Také jsem se vloni zúčastnila školení paní Kadlecové.Vypráví opravdu velice poutavě a řídí se
v mnohém „selským rozumem“, ale bohužel mnohdy v rozporu s vyhláškami. Vedoucím stravovámí způsobila dost zmatků. Její rčení na kontrolu z hygieny „Zrušte poplach“, nemůžeme jako vedoucí stravování zapomenout, zvláště,když jsme sebou vzaly nové začínající kuchařky.
Autor: mara
Re: školení
nepřinese Vám to nic!!!!!!
Autor: Zuzi
Re: školení
Paní Kadlecová je úžasná paní a školení vede velmi zajímavě.
Má dlouholeté zkušenosti v oboru a to i jako začínající kuchařka což je k nezaplacení :o)
Určitě neváhejte a jděte.Náš kolektiv se chystá již druhým rokem do Prahy 24 srpna amoc se těšíme s pozdravem Zuzi
Autor: maka
Re: školení
…taky se chystam 24.8. do Prahy a doufam, ze to pro me, jako novou vedouci skolni jidelny, bude prinosne. Zatim je to pro me vse celkem spanelska vesnice:-)
Autor: marie od soutoku
Re: školení
Tak dnes jsem absolvovala školení ….nevím, ale zprvu se jen planě plkalo o hlavním hygienikovi a jeho životní partnerce, potom se mluvilo trochu podle programu a hlavně o tom, jak se paní lektorka snaží psát na ministerstva atd., ale nevím jestli to nebyla ztráta času a peněz toto školení :- ( Pěkný víkend.
Autor: milča
Re: školení
nevíte někdo proč se nekonalo školení ve Vyškově,zatím bylo každé prázdniny,ale letos mi nepřišla pozvánka
Autor: raduza
Re: školení
Taky jsem byla naškolení paní Kadlecové, dobře se poslouchá a dostali jsme i nějaký materiál, ale … Byla tam i naše hygienička, že se jde podívat na konkurenci a nezůstala tam ani do konce.Papír, který jsem si chtěla přiložit k Haccapu popsula a doporučila zrušit. Proto chodím pouze a jen na školení, které dělají naše metodičky a pracovnice hygieny z naší oblasti – Zlín, bo podle toho nás kontrolují. Řekla bych, že nové kuchařky si z toho vzaly hlavně to, že výdej není výrobní proces, tudíž se před začátkem mají jít hezky učesat, aby jim to slušelo.
Autor: Petruška
Re: školení
Prosím o informaci jak často se musí provádět audit HACCP a zda si mohou zbytky z kuchyně brát kuchařky, nebo to musí být někdo odjinud. Jsme malá jídelna s minimem zbytků a s odbytem je problém, tak by si to brala kuchařka pro pejska a kočky. Děkuji za odpověď
Autor: Tereza
Re: školení
škoda. při výdeji se s jídlem zachází a tak taky platí vše pro zacházení s jídlem.
Autor: Petruška
Re: školení
Vůbec téhle odpovědi nerozumím. Můžete prosím upřesnit? Děkuji i když ani nevím jestli to byla reakce na můj dotaz.
Autor: Marťule
Re: školení
Nic si z toho nedělejte Petruško, já tomu také nerozumím. Zbytky si bere naše paní kuchařka pro stejné účely jako popisujete. Nikdo s tím nemá problém.
Autor: Petruška
Re: školení
Moc děkuji za odpověď a jestli můžu ještě malý dotaz. Máte pro ten účel sepsanou smlouvu? Pokud ano tak je v ní i nějaké plnění za odebrané zbytky? Třeba ovoce a zelenina z vlastní zahrádky do určité hodnoty, nebo tak něco? Jsme na vesnici a když něco pěstujem a sami to jíme tak snad by nás nikdo nenapadl, že na to nemáme „certifikát“. Nebo tam máte něco jiného? Děkuji moc za případnou radu a přeji pěkný den.
Autor: Tereza
Re: školení
Omlouvám se, to byla reakce na Raduzu a naladěné účesy při výdeji
Autor: Marťule
Re: školení
Žádnou smlouvu nemám, jsme malá kuchyň s jídelnou (max. 50 porcí). Podle vyjádření hygieničky nemáme zbytky, takže na co bych měla smlouvu… Ze zahrádky si nic nenosíme, protože je to dvousečná zbraň,sama víte co lidé na dědině dovedou, jak je nějaký ten průjmík, tak zaručeně z jídelny, takže se tomu snažím co nejvíce vyhýbat. Mějte se pěkně a zatím…
Autor: Petruška
Re: školení
No já myslela že by to nosily ty kuchařky co berou zbytky a ty by fakt nic neriskovaly 🙂 Děkuji za odpověď.