Přeskočit na obsah

školení pro kuchařky

  • Autor: e

    školení pro kuchařky
    Ráda bych věděla zda existuje nějaké školení i pro kuchařky, chgtěla bych je někam poslat, ale o ničem nevím.

    • Autor: Andrea

      Re: školení pro kuchařky
      to by zajímalo taky mně. Vím, že v létě byl týdenní v Benešově

    • Autor: Bohumil Barda

      Re: školení pro kuchařky
      A jaká témata by jste si na školení představovaly?

    • Autor: Jana

      Re: školení pro kuchařky
      Jaká témata,není jich málo-snad vše co souvisí s kuchyní ať malou,nebo velkou rozvozovou,některé pracovnice se myslí,že vše přeháníme,kritické body nejsou tak přísné,hlavně dodržování tech.postupů,sledování krit.bodů tzn.celé HCCP,jelikož si vyjmou jen některé části,nové trendy ve stravování,zkušenosti z jiných jídelen,zavádění nových receptur,nenechat jen vše na vedoucích jídelen,nejlépe by bylo ve formě seminářů o jarních prázdninách,ne všechny vedoucí kuchařky jsou pružné.Děkuji

      • Autor: Marcela

        Re: školení pro kuchařky
        Proč pořádat školení pro kuchařky o všem, co souvisí s kuchyní. I průměrná kuchařka by měla znát většinu věcí, které souvisejí s kuchyní už jenom proto, že je vyučená kuchařka.
        Podle mého názoru by byla dobrá školení o nových věcech.

    • Autor: Andrea

      Re: školení pro kuchařky
      Uvítala bych praktické školení kuchařky pro nové trendy ve vaření. Ukázat jak se to dělá…někdy mají strach jít do nového jídla, protože to nikdy nedělali, nemají zkušenosti, neumí si představit jako by udělali 300 porcí. Jak si zorganizovat práci…Vidí samé problémy. Chápu to, ale myslím, že někdy by to šlo, jen kdy by to viděli a někdo jim to ukázal.

    • Autor: Anonymní

      Re: školení pro kuchařky
      jestliže kuchařka nevi jak uvařit 300jídel,tak at se vrátí do školy¨.od čeho jsou normy a zajímalo by mněj,jak bz si poradila s jinýma věcma,když se na nás vyučené kuchařky hrnou nové a nové novinky.Kuchařka když chce vtéhle branži uspět,tak se musí furt učit.Vím o čem mluvím,jsem kuchařkou už 37let a zkoušíme porád nové věci.Vaříme skoro 800 obědu,dělám tam věci taky poprvé a největší odměnou je pro mně spokojenost strávníku.

      • Autor: Anonymní

        Re: školení pro kuchařky
        měla jsem na mysli speciality např. canelotti, lasagne,…a jiné věci. moje kuchařky jsou šikovné, ale chybí elán…a kolik je vás v kuchyni?

    • Autor: sacher

      Re: školení pro kuchařky
      plně souhlasím s názorem, že taková vzájemná výměna zkušeností a názorů může jenom prospět věci. Plně se zastávám potřeby školení personálu, a když už pro nic jinýho, tak proto, že to budou slyšet od někoho jiného jak od své nadřízené. Školí li vedoucí, vždy je to bráno jako „že si ON něco zase vymýšlí“. Pokud tam přijde osoba z venku, je to o něčem jiném. Nakonec a proč ne pravidelná školení …. když můžou se účastnit BOZP, PP a různých dalších, které se musí opakov ze zákona, hlavně bychom jse měli teď zaměřit na školení o HACCP, ne o tom jak to nejde, ale jak mi to pomůže, JAK TO JE U NÁS V JÍDELNĚ ….

      • Autor: Radka

        Re: školení pro kuchařky
        Na školení jsem pozvala paní hygieničku ze zdravotní ústavu – téma: HACCP, správní výrobní a hygienická praxe a bylo to pro kuchařky přínosem. Sešlo se u nás asi 30 kuchařek z okolí, vyměnily si zkušenosti ze svých pracovišť. I u ředitelek jsem se setkala s kladným ohlasem a stálo je to 100,– za kuchařku.

        • Autor: Věra

          Re: školení pro kuchařky
          Dobrý nápad, taky to udělám.

          • Autor: Radka

            Re: školení pro kuchařky
            Byla to stejná paní doktorka, která udělala školení pro nás, ale pro kuchařky to samozřejmě upravila trošku víc do praxe. A opravdu to kuchařky vzaly tak, že si to nevymýšlíme my, ale je to od osoby povolané. Dřív jsem je brala po jedné i na naše školení, také to nebylo špatné.

    • Autor: swi

      Re: školení pro kuchařky
      Pripájam sa k diskusii, školenie kuchárok je veľmi pozitívna vec. U nás školenie organizuje Metodické centrum, kde sa pani kuchárky stretávajú raz do mesiaca z rôznych miest kraja. Sú preškolené a majú informácie zo všetkých oblastí stravovania- čiže z každého rošku trošku. Pozitívum vidím v tom, že pani kuchárky si vymieňajú skúsenosti a praktické radys varením jedál. Dočkala som sa toho, že príde kuchárka za mňou a sama mi navrhne, či by sme nemohli variť to alebo ono, pretože na tej škole to varia a majú s tým dobré skúsenosti. Čiže zvýšil sa jej záujem o prácu a je si vedomá, že keď od nej niečo žiadam, nie je to iba môj „výmyseľ“. Školenia sa zúčastňujú hlavné kuchárky.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se