Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Re: Školení
Školení personálu školních jídelem lze rozdělit tématicky do čtyř bloků:
1. BOZP všeobecně (ZP, OOPP, rizika na prac.)
2. způsobilost v elektrotechnice (vyhl. 50/78 Sb. § 3 pracovník seznámený
3. Hygiena a sanitace (řád a plán)
4. Systém HACCP
Vypadá to hrozivě, ale dá se to zvládnout elegantně.
Doporučení: organizace by měla mít vypracované teze školení, jednak proto, aby školitel věděl co, a jednak proro, aby se vždy mohl doložit obsah.
Školení
Autor: Ema
Školení
Jaké všechny školení musí prodělat nastupujicí kuchařka do školní kuchyně,(bezpečnost práce,…)atd.
Autor: Marie Zachová
Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: Školení
Pokud nemá, tak musí absolvovat hygienické minimum a pak musí být prokazatelně seznámena s vyhláškou 137/2004 Sb. To už je seznámena pokud má hygienické minimum, ale je dobré, aby byla nekde podepsaná, že zná tuto vyhlášku a že je jí vše jasné. A potom klasicky bezpečnost práce. To je, že ví, jak který stroj používat a že věci jsou horké a co a jak a že se dá v kuchyni i ukouznout a že se mohou kuchařky i říznout. Zdraví Zachovka
Autor: Leonardo
Re: Školení
Školení personálu školních jídelem lze rozdělit tématicky do čtyř bloků:
1. BOZP všeobecně (ZP, OOPP, rizika na prac.)
2. způsobilost v elektrotechnice (vyhl. 50/78 Sb. § 3 pracovník seznámený
3. Hygiena a sanitace (řád a plán)
4. Systém HACCP
Vypadá to hrozivě, ale dá se to zvládnout elegantně.
Doporučení: organizace by měla mít vypracované teze školení, jednak proto, aby školitel věděl co, a jednak proro, aby se vždy mohl doložit obsah.