Přeskočit na obsah

školní inspekce

  • Autor: Romana Horáková

    dobrý den, měla jsem v jídelně školní inspekci, musím přestat používat mraženou zeleninu do polévek, tak se chci zeptat, kde můžu skladovat čerstvou zeleninu (v chlaďáku máme jogurty, sýry atd.), jestli si ji můžu již nastrouhanou zašokovat a dál ji používat jako zmrazenou. Ještě se chci zeptat, jak je to s rybami, mám zákaz používat rybí prsty, obalované filé, rybí nugetky. Děkuji Horáková

    • Autor: Marcela Šancová

      Dobrý den, nikde v zákoně ani vyhlášce není uvedeno,že nesmíme používat mrazenou zeleninu. Zřejmě se jedná o soukromý názor paní kontrolorky, který nemá oporu v liteře zákona. Zeptejte se ji na základě čeho Vám to zakazuje. Naopak je názor,že zelenina pro zamrazeni je sklizena v plné zralosti, bez náznaku hniloby atd,takže je kvalitní.

  • Autor: Ondřej Havlín

    Dobrý den, z jakého jste kraje? S tím jsem se ještě od inspekce nesetkal? Podle jakého nařízení či vyhlášky postupují?
    Hezký den,Ondra

  • Autor: Šárka Macečková

    Dobry den, pokud je mražená zelenina dobře skladovaná tak nevidím důvod proč ji nemůžete používat. Jinak zelenina by měla mít svou lednici. To vám měla poradit paní inspektora jak zeleninu skladovat. A čerstvou zeleninu mrazít to je dost nesmyslné nemyslíte? My například bereme zeleninu čerstvou a opracovanou od firmy, nevím co by ještě po kuchařkach chtěli. Rybí prsty a obalované ryby také nejsou zakázané. Jednou za čas je můžete zařadit na jídelní lístek, samozřejmě jsou lepší čerstvé ryby, popřípadě mražené. To vaříte ve školce?

  • Autor: Dana Horáková

    Proboha co je špatného na mražené zelenině? Běžně používáme. Zeleninu bereme po 14.dnech. Častěji k nám pro malý závoz nechctějí zajíždět a jiného dodavatele neseženeme – jsme vesnice na horách. Taková mrkev nám už po 10.dnech plesniví… Min. množství 2kg např. u celeru nespotřebujeme..

  • Autor: Marie Kobourková

    Dobrý den, já používám mraženou zeleninu do polévky a nejen do polévky i na čínu. Nebo i dýni, cuketu pokud není na podzim za přijatelnou cenu, mražený špenát atd. Ryby používám také předobalené a to z toho důvodu, že mraženou rybu pokud ji chci obalit a usmažit není to dost dobře možné, jelikož byly napumpované vodou, takže jsem brala rybu chlazenou a to tmavou tresku. Za mě jedna z chuťově nejlepších ryb. Bohužel cena je rozhodující a ta je poměrně vysoká. Další věc je, že velké procento skončilo v odpadu. Rybí prsty ani rybí nugety jsem nikdy nebrala. Tady u těch polotovarů je potřeba se zeptat kolik procent rybího masa v polotovaru je. To vám dala inspekce písemně? Pokud ne, tak bych se s tím asi moc netrápila.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se