Přeskočit na obsah

Školní stravování od 17. 5. 2021

• Autor: muminna

Školní stravování od 17. 5. 2021
    Zdravím kolegyňky,
    od dnešního dne se mohou spojovat družiny a také mohou chodit spojené třídy na obědy.
    Jak řešíte pro strávníky ovoce, nápoje a přípory?
    Do teď jsem jim vše chystala na stoly.
    Nevím zda je možné od tohoto týdne nachystat jim várnici, příbory a ovoce na stůl nebo pokračovat s přípravou na stoly.
    Děkuji

• Autor: Radek

Vše dáváme na tácy u okénka

• Autor: anedz

A co tam vědí

• Autor: Jareh

Na náš dotaz ohledně stravování nám MŠMT odpovědělo, že stravování v režimu tak, jak bylo nastaveno pro tento školní rok. Tedy stejně, jak to bylo v září a říjnu.. U nás se stravují třídy dle časového harmonogramu, máme sektory pro cca 24 dětí, sedí u stolu po čtyřech. Chystáme podnosy s příbory, nápoje jsou připravené ve skleničkách, ovoce podává personál v rukavicích.. Je to dost náročné, začínáme v 11,05h. a končíme s výdejem ve 13,35h.. A to zatím vaříme jen jedno jídlo s tím, že v červnu bude výběr, abychom odvařili skladové zásoby. Ale do konce školního roku už není daleko, tak se všichni držte! A buďme pozitivní a věřme, že další školní rok už bude normální.. Všem přeji pěkný májový den..

• Autor: Jareh

Máte pravdu, je to zelené na bílém (mám tisk v barvě) v manuálu vydaném pro provoz škol a školských zařízení ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke Covid-19. Strana 8 – školní stravování – bod – neumožnit samoobslužný výdej, tj. odebírání příborů z hromadných zásobníků a využívání samoobslužných bufetů (nápoje, polévky, saláty)… Tento celý oddíl je pod označením D – tedy doporučujícím…

• Autor: Marky

Provoz od 24.5.2021:
      rozestupy 1,5m mezi stoly
      u 1 stolu max. 4 strávníci
      odebírání jídel samotnými strávníky a homogenita tříd, skupin je doporučována tam, kde je to z organizačních důvodů možné, není však povinná
      uvnitř nemůže být víc strávníků, než je míst k sezení

Pro mě to znamená, že konečně nastane samoobsluha 🙂

• Autor: janAA

Dobrý den, opravdu může být samoobsluha?
      nějak se mi to nezdá. Děkuji a přeji všem hezký den

• Autor: Marky

webovky MŠMT, vydáno včera i s odstavcem pro jídelny.

• Autor: Ementál

A jaké jsou restrikce, když je samoobsluha? U nás už si na to škola dávno nehraje. Žádné rozestupy, vše se valí naráz a sedí vedle sebe.

Od 24.5. platí pro šj: (viz web ministerstva)
        K režimu školních jídelen MŠMT informuje:
        ? provoz školních jídelen upravuje mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví o omezení
        provozu maloobchodního prodeje a služeb a platí následující,
        ? rozestupy 1,5 metru mezi jednotlivými stoly,
        ? u jednoho stolu sedí nejvýše 4 strávníci, jedná-li se o dlouhý stůl, lze u něj usadit více osob tak, že
        mezi skupinami je rozestup alespoň 1,5 metru,
        ? odebírání jídel samotnými strávníky a homogenita tříd, skupin je doporučována tam, kde je to
        z organizačních důvodů možné, není však povinná,
        ? ve vnitřních prostorech jídelny nemůže být více strávníků, než je míst k sezení.

• Autor: Ali

Už se v tom ztrácím, 7.5.21 MŠMT vydalo pokyn, že lze provozovat jídelnu bez závazných omezení počtu osob u stolu. Teď to jsou zase zpět 4 osoby u stolu???nechápu

• Autor: Brebera

Prosím o radu, nahlásila se nám finanční kontrola a přihlásili si také jídlo jako cizí strávníci.
      Já teď nevím, jestli jim to mám dát do jídlonosičů, nebo je můžu vzít do jídelny – ve vymezeném čase- na oběd. děkuji předem

• Autor: zdenouš

Panenko skákavá,to je guláš.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se