Slaný koláč
Dobrý den, prosím o radu, nezkoušeli jste někdo v jídelně slaný koláč tzv. quiche, myslíte, že by se dal péct na plechu, děkuji za odpovědi Jana
Pečeme na smaltovaném plechu. Pokud pečeme v konvektomatu, přidáváme na začátku páru, aby nebyl vysušený. Podle originál receptu je dost cibule šalotky do náplně, krájíme hodně najemno, děti to pak nevytahují a sní všechno. Je to taková spíš jako pizza, i když těsto je odlišné (tukové, křehké).
Děláme také z těsta na ciabatu (kynuté chlebové), tam je náplň také jako na pizzu- cibulka, rajčata, angl. slanina, kukuřice, paprika a tymián.
Používám recept, který jsem si našla na netu a osvědčil se. Tam je koláč pro čtyří osoby, přizpůsobila jsem na deset, pak už jen přepočtem na potřebný počet porcí, vyzkoušeli jsme i ty všechny druh i s náplněmi a mělo úspěch..
Necháme plechy na chvilku v troubě zavadnout, až se těsto nelepí na prst a pak nalijeme náplň, vždy trochu hustší, aby se nerozmočil základ. Nesmí se šetřit na surovinách, pak to není ono.
Slaný koláč
Autor: VAVJA
Slaný koláč
Dobrý den, prosím o radu, nezkoušeli jste někdo v jídelně slaný koláč tzv. quiche, myslíte, že by se dal péct na plechu, děkuji za odpovědi Jana
Autor: ivka6
Pečeme na smaltovaném plechu. Pokud pečeme v konvektomatu, přidáváme na začátku páru, aby nebyl vysušený. Podle originál receptu je dost cibule šalotky do náplně, krájíme hodně najemno, děti to pak nevytahují a sní všechno. Je to taková spíš jako pizza, i když těsto je odlišné (tukové, křehké).
Děláme také z těsta na ciabatu (kynuté chlebové), tam je náplň také jako na pizzu- cibulka, rajčata, angl. slanina, kukuřice, paprika a tymián.
Autor: VAVJA
Dobrý den, děkuji moc a dáváte těsto nejdříve zapéct bez náplně, můžete mi prosím poslat recept, děkuji moc Vavřincová
Autor: ivka6
Používám recept, který jsem si našla na netu a osvědčil se. Tam je koláč pro čtyří osoby, přizpůsobila jsem na deset, pak už jen přepočtem na potřebný počet porcí, vyzkoušeli jsme i ty všechny druh i s náplněmi a mělo úspěch..
https://kitchenette.cz/clanek/13-quiche
Autor: ivka6
Necháme plechy na chvilku v troubě zavadnout, až se těsto nelepí na prst a pak nalijeme náplň, vždy trochu hustší, aby se nerozmočil základ. Nesmí se šetřit na surovinách, pak to není ono.
Autor: zdenouš
Pokud chcete aby se těsto nerozmočilo,potřete ho bílkem a dejte krátce zapéct.