Přeskočit na obsah

Slaný koláč

  • Autor: VAVJA

    Slaný koláč
    Dobrý den, prosím o radu, nezkoušeli jste někdo v jídelně slaný koláč tzv. quiche, myslíte, že by se dal péct na plechu, děkuji za odpovědi Jana

    • Autor: ivka6

      Pečeme na smaltovaném plechu. Pokud pečeme v konvektomatu, přidáváme na začátku páru, aby nebyl vysušený. Podle originál receptu je dost cibule šalotky do náplně, krájíme hodně najemno, děti to pak nevytahují a sní všechno. Je to taková spíš jako pizza, i když těsto je odlišné (tukové, křehké).
      Děláme také z těsta na ciabatu (kynuté chlebové), tam je náplň také jako na pizzu- cibulka, rajčata, angl. slanina, kukuřice, paprika a tymián.

      • Autor: VAVJA

        Dobrý den, děkuji moc a dáváte těsto nejdříve zapéct bez náplně, můžete mi prosím poslat recept, děkuji moc Vavřincová

    • Autor: ivka6

      Používám recept, který jsem si našla na netu a osvědčil se. Tam je koláč pro čtyří osoby, přizpůsobila jsem na deset, pak už jen přepočtem na potřebný počet porcí, vyzkoušeli jsme i ty všechny druh i s náplněmi a mělo úspěch..

      https://kitchenette.cz/clanek/13-quiche

    • Autor: ivka6

      Necháme plechy na chvilku v troubě zavadnout, až se těsto nelepí na prst a pak nalijeme náplň, vždy trochu hustší, aby se nerozmočil základ. Nesmí se šetřit na surovinách, pak to není ono.

    • Autor: zdenouš

      Pokud chcete aby se těsto nerozmočilo,potřete ho bílkem a dejte krátce zapéct.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se