Sledování stavu teploty v lednici
Dobrý den, měříte každý den teplotu v lednicích a zapisujete ji? Zjistila jsem, že v některých jídelnách ano, v některých ne. Jak je to správně?
Děkuji
Dobrý den – zapisuji jednou týdně. Takto mi to řekla i hygiena, když byla na kontrole. Stejně se bere zboží z lednic a porucha by se viděla.
Pěkný den.Jitka
Když jsem nastoupila, tak jsem zapisovala úplně všechno. Až paní z hygieny mě upozornila, že nemusím. Že mám zapisovat jen v případě, že nebyla dodržena teplota a následné opatření. Samozřejmě kontroluji teploty, ale už nepíši. Upravila jsem si v HCCCP.
Domnívám se, že je důležité jaké máte vybavení. Současné lednice mají digitální informace o teplotě v lednici na povrchu, které snadno vidíte. Podle toho vybavení stanovit, jestli je třeba sledovat jako kritický bod a v jakém časovém intervalu. Lednice 20 stará s vloženým teploměrem určitě
pravidelně v krátkém intervalu. Moderní vybavení např. jednou týdně i v delším čase, není vysloveně třeba uvádět jako kritický bod, určité garance má výrobce a při správném dodržení návodu k použití se dají teplotní rozdíly eliminovat. Při prohlídce skladů, při měsíčním úklidu a doplnění zásob sledujeme u nás. To samé mrazicí skříně, pulty, chladící box atp.
Sledování stavu teploty v lednici
Autor: Pepina
Sledování stavu teploty v lednici
Dobrý den, měříte každý den teplotu v lednicích a zapisujete ji? Zjistila jsem, že v některých jídelnách ano, v některých ne. Jak je to správně?
Děkuji
Autor: Manka
Měřím a zapisuji 1 x týdně. Tak jak mám uvedeno v HACCAP
Autor: Jitka/arne
Dobrý den – zapisuji jednou týdně. Takto mi to řekla i hygiena, když byla na kontrole. Stejně se bere zboží z lednic a porucha by se viděla.
Pěkný den.Jitka
Autor: Jarmila
Záleží jak to máte napsané v HACCP, já měřím 1 x týdně
Autor: líída
mám v HACCAPU uvedeno 2x týdně, takže zapisuji 2x v týdnu
Autor: rohlik
Dobrý den, nezapisuji žádnou teplotu, mám pouze v lednici teploměry. Zajímá mě, kdo to po Vás chtěl, hygiena nic takového nevyžaduje. Děkuji
Autor: Pepča
Když jsem nastoupila, tak jsem zapisovala úplně všechno. Až paní z hygieny mě upozornila, že nemusím. Že mám zapisovat jen v případě, že nebyla dodržena teplota a následné opatření. Samozřejmě kontroluji teploty, ale už nepíši. Upravila jsem si v HCCCP.
Autor: ivka6
Domnívám se, že je důležité jaké máte vybavení. Současné lednice mají digitální informace o teplotě v lednici na povrchu, které snadno vidíte. Podle toho vybavení stanovit, jestli je třeba sledovat jako kritický bod a v jakém časovém intervalu. Lednice 20 stará s vloženým teploměrem určitě
pravidelně v krátkém intervalu. Moderní vybavení např. jednou týdně i v delším čase, není vysloveně třeba uvádět jako kritický bod, určité garance má výrobce a při správném dodržení návodu k použití se dají teplotní rozdíly eliminovat. Při prohlídce skladů, při měsíčním úklidu a doplnění zásob sledujeme u nás. To samé mrazicí skříně, pulty, chladící box atp.