My bereme šmakouna od firmy Kalma Sviadnov (Frýdek – Místek), vyrábějí i jiné sojové produkty, jako majonézy, jogurty apod. Nejoblíbenější úprava šmakouna je u nás do číny, kdy kuřecí maso tvoří 2/3 a šmakoun 1/3 množství. Dětem to takto moc chutná.
Šmakoun používáme na II. výběr obědů – bezmasa. Výborný je jako řízek,nahrazuje maso v čem kolik – omáčky,v mrkvi,zapečený,nákypy,plněný,karbanátky.Jde použít i za studena do salátu.
Dobrý den, šmakoun zařadit k čočce nebo hrachové kaši je asi nesmysl, ale co se dívám na školní jídelny po celé republice se tak děje, je to vlastně jako když se dá vejce, nebo maso a luštěnina a to je podle nutričního doporučení špatně, protože dohromady to už dává velké množství bílkovin. Chtěla bych se ale přesto zeptat, kdo volí tuto formu čočka a šmakoun, jak šmakoun upravit, zda se dá i připravit v konvektomatu? Děkuji
Dobrý den,
jak jsem pochopila z přednášky pracovnic KHS není třeba se zcela vyhýbat spojení luštěniny s bílkovinou, jen se snaží o další, nové zapojení luštěnin do JL. Aby se děti naučily jíst luštěninu v jiné podobě, než je hrachová kaše a čočka na kyselo. Proto si myslím, že ocení jakékoliv jídlo s jakýmkoliv obsahem luštěniny. Na stránkách projektu je mnoho doporučených receptů na masová jídla s přídavkem luštěniny. Hezký den
A k tomu šmakounu v konvektomatu: dá se upravit v podstatě jak chcete. Snese opravdu hodně. Od smažení v trojobalu, v těstíčku po dušení v zelenině, houbách, namletý do směsi na špagety, jako špíz.Pro dochucení doporučuji na 1 – 2 hod. naložit do koření (bylinky, vegeta, sůl, voda, olej)
Dobrý den, bouchnul mi dodavatel na šmakou.Brala jsem GASTRO EGGCHEESE/SMAKY 500g – Prešov. Neví nebo nemá někdo dadavatele pro Východočeský kraj, tenhle byl nejlepší a nemohu nikde sehnat. Díky
Zkuste se poptat nějakého svého dodavatele, nakoupí v nějakém potr.řetězci a přiveze vám ho nebo si ho kupte sama a nechte proplatit potvrzenou účtenku
Šmakoun
Autor: Janka
Šmakoun
Dobrý den,kde je možne objednat Šmakouna?Jsme mateřinka potřebujeme jen malé množství.
Autor: Jaruš
Dobrý den, šmakouna distribuje anna.planickova@gmail.com . Napište jaké máte se šmakounem zkušenosti a jak chutná dětem.
Autor: Nanda
Nahrazujeme s ním maso v rizotu,těstovinách.Pokud se dobře ochutí,dětem chutná a jedí.
Autor: Pekařka
My bereme šmakouna od firmy Kalma Sviadnov (Frýdek – Místek), vyrábějí i jiné sojové produkty, jako majonézy, jogurty apod. Nejoblíbenější úprava šmakouna je u nás do číny, kdy kuřecí maso tvoří 2/3 a šmakoun 1/3 množství. Dětem to takto moc chutná.
Autor: xxx1
Šmakoun používáme na II. výběr obědů – bezmasa. Výborný je jako řízek,nahrazuje maso v čem kolik – omáčky,v mrkvi,zapečený,nákypy,plněný,karbanátky.Jde použít i za studena do salátu.
Autor: Marča L.
Je možné objednat Šmakouna v okrese Kolín?
Autor: Pavlína
My bereme šmakouna z Polabských mlékáren z Poděbrad.
Autor: Matějová
Také hledám dodavatele,od kterého bych mohla Šmakouna odebrat v menším balení.
Autor: maty200
Beru šmakouna EUROVIT BALENÍ PO 5KS.
Autor: Anička - šmakoun
Dobrý den,
pokud máte zájem o výrobky šmakoun, podívejte se na www.smakoun.eu – najdete tam kontakt a určitě Vám můžeme pomoci s dodávkami.
Autor: ved.-.
Dobrý den, šmakoun zařadit k čočce nebo hrachové kaši je asi nesmysl, ale co se dívám na školní jídelny po celé republice se tak děje, je to vlastně jako když se dá vejce, nebo maso a luštěnina a to je podle nutričního doporučení špatně, protože dohromady to už dává velké množství bílkovin. Chtěla bych se ale přesto zeptat, kdo volí tuto formu čočka a šmakoun, jak šmakoun upravit, zda se dá i připravit v konvektomatu? Děkuji
Autor: lend
Dobrý den,
jak jsem pochopila z přednášky pracovnic KHS není třeba se zcela vyhýbat spojení luštěniny s bílkovinou, jen se snaží o další, nové zapojení luštěnin do JL. Aby se děti naučily jíst luštěninu v jiné podobě, než je hrachová kaše a čočka na kyselo. Proto si myslím, že ocení jakékoliv jídlo s jakýmkoliv obsahem luštěniny. Na stránkách projektu je mnoho doporučených receptů na masová jídla s přídavkem luštěniny. Hezký den
Autor: lend
A k tomu šmakounu v konvektomatu: dá se upravit v podstatě jak chcete. Snese opravdu hodně. Od smažení v trojobalu, v těstíčku po dušení v zelenině, houbách, namletý do směsi na špagety, jako špíz.Pro dochucení doporučuji na 1 – 2 hod. naložit do koření (bylinky, vegeta, sůl, voda, olej)
Autor: ved.-
Děkuji lend za inspiraci o naložení do bylinkové marinádky. zatím s tím nemáme zkušenosti děkuji
Autor: maty200
Dobrý den, bouchnul mi dodavatel na šmakou.Brala jsem GASTRO EGGCHEESE/SMAKY 500g – Prešov. Neví nebo nemá někdo dadavatele pro Východočeský kraj, tenhle byl nejlepší a nemohu nikde sehnat. Díky
Autor: Dleni
Dobrý den, stejný problém právě řeším, moc mi pomohli ve firmě KALMA http://www.kalma.cz/.
Dohodli jsme se na dodávkách v Trutnově. Hezký den
Autor: maty200
Šmakouna jsem tam ,ale nenašla.
Autor: Pekařka
Já beru „šmakouna“ také z Kalmy, ale ve Sviadnově (u Frýdku-Místku), uvádějí ho jako „schmaky“- zkuste zadat tento název.
Autor: maty200
Díky ,mrknu.
Autor: 1234
Šmakouna dodávají i Polabské mlékárny Poděbrady.
Autor: jentak
Zkuste se poptat nějakého svého dodavatele, nakoupí v nějakém potr.řetězci a přiveze vám ho nebo si ho kupte sama a nechte proplatit potvrzenou účtenku
Autor: maty200
To není problém koupit,ale je ohodně dražší! O 5-6 Kč na porci je dost.