Re: Šmakoun
Dobrý den, Ivčo, mé zkušenosti jsou sice drobné, leč snad vám pomohou – zkuste si najít na internetu ve vyhledavači www.smakoun,cz, tam najdete vše od možných receptur až po dodavatele podle sídla vaší školní jídelny. My jsme ho měli zatím jen jednou, a to ve formě číny napůl s kuřecím masem. Mohu říci, že se po jídle jen zaprášilo a tak jsme do jídelníčku zařadily další pokrm se Šmakounem, a to opět jako čínu, jen s karí kořením, tak doufám, že bude tak úspěšný jako ten předtím. Jinak při objednávání doporučuji (vzhledem k žádné ztrátě hmotnosti při TÚ) šmakouna vzíj tak jen 70% množství, než byste objednala masa, takže obrazně místo 10 kg masa, stačí jen max. 7 kg šmakouna. Ona ta jeho cena je vyšší – kolem 130,- Kč, tak tím se to srovná, no a opravdu tam není žádná ztráta. A když ho dobře okořeníte, chutná jako kuřecí. Já sama jsem ho dělala párkrát i doma, a to třeba ve formě moravského vrabce napůl s vepřovým masem a bylo to eňoňuno. Tak vám držím palce, Blanka.
Re: Šmakoun
Šmakouna děláme už pár roků. Obalujeme v trojobalu, chutná tak nějak jako smažák napůl s kuřecím. Je výborný jako vložka do polévky, například nastrouhat do česnečky, cibulačky, ale také do těstovinových salátů. Vyzkoušejte!
Re: Šmakoun
Jsme mateřská škola a se šmakounem máme u dětí velký úspěch: Šmakouna krájíme na kostičky do zeleninových salátů, strouháme jako vložku do polévky, přidáváme do zapékaných těstovin, rizota.Do leča nedáváme uzeninu, ale jen šmakoun a děti to milují. Objednáváme ho u firmy EUROVIT
Šmakoun
Autor: ivča II.
Šmakoun
Děvčata,kdo má zkušenosti se Šmakounem?Má u strávníků úspěch?Kdo ho dodává?Děkuji za odpověď,zdraví Ivča.
Autor: Blanka
Re: Šmakoun
Dobrý den, Ivčo, mé zkušenosti jsou sice drobné, leč snad vám pomohou – zkuste si najít na internetu ve vyhledavači www.smakoun,cz, tam najdete vše od možných receptur až po dodavatele podle sídla vaší školní jídelny. My jsme ho měli zatím jen jednou, a to ve formě číny napůl s kuřecím masem. Mohu říci, že se po jídle jen zaprášilo a tak jsme do jídelníčku zařadily další pokrm se Šmakounem, a to opět jako čínu, jen s karí kořením, tak doufám, že bude tak úspěšný jako ten předtím. Jinak při objednávání doporučuji (vzhledem k žádné ztrátě hmotnosti při TÚ) šmakouna vzíj tak jen 70% množství, než byste objednala masa, takže obrazně místo 10 kg masa, stačí jen max. 7 kg šmakouna. Ona ta jeho cena je vyšší – kolem 130,- Kč, tak tím se to srovná, no a opravdu tam není žádná ztráta. A když ho dobře okořeníte, chutná jako kuřecí. Já sama jsem ho dělala párkrát i doma, a to třeba ve formě moravského vrabce napůl s vepřovým masem a bylo to eňoňuno. Tak vám držím palce, Blanka.
Autor: ivča II.
Re: Šmakoun
Blanko,moc Vám děkuji za vyčerpávající odpověď,už pospíchám na www stránky.Zdraví Ivča
Autor: Magdalena
Re: Šmakoun
Šmakouna děláme už pár roků. Obalujeme v trojobalu, chutná tak nějak jako smažák napůl s kuřecím. Je výborný jako vložka do polévky, například nastrouhat do česnečky, cibulačky, ale také do těstovinových salátů. Vyzkoušejte!
Autor: Alena II.
Re: Šmakoun
U nás mají úspěch krokety ze šmakouna. Když se podíváte na tomto portálu do receptur, máte je tam v sekci bezmasá jídla.
Autor: marta
Re: Šmakoun
Jsme mateřská škola a se šmakounem máme u dětí velký úspěch: Šmakouna krájíme na kostičky do zeleninových salátů, strouháme jako vložku do polévky, přidáváme do zapékaných těstovin, rizota.Do leča nedáváme uzeninu, ale jen šmakoun a děti to milují. Objednáváme ho u firmy EUROVIT
Autor: sisisi
Re: Šmakoun
Prosím a jak ho máte zařazený ve sotřebním koši ?
Díky za odpvědˇ
Autor: valentýna
Re: Šmakoun
Dala bych jej stejně jako vejce – šmakoun je z vaječných bílků.