Přeskočit na obsah

Smažený květák-konvektomat

  • Autor: Children

    Smažený květák-konvektomat
    Připravovali jste prosím někdo květák jako smažený
    v konvektomatu ? Pokud ano, poraďte. Děkuji

    • Autor: jaji

      Re: Smažený květák-konvektomat
      V konvektomatu připravujem vše co se dříve smažilo na spoustě tuku. Pořiďte si Ramu combi od Knoru. Dají Vám k ní i nádobu s pumpičkou. Nastříkáte ramu na pokrm a smažíte. Když se pumpička pokazí, tak dodají novou a zdarma.
      Přeji hezký den a dobrou chuť.

    • Autor: kočička

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Také smažíme pouze v konvektomatu,používáme olej ve spreji.

    • Autor: slovensko

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Prajem dobrý deň.
      Takže smažite všetko čo sa smažiť dá a aká je chuť. Myslím že aj gastronádoby majú byť k tomu nejdaké tmavé.Tie ešte namáme tak by som ich musela dokúpiť. Ale naše ženy o tom nechcú ani počuť. Niečo smažia vo firitézi a niečo klasicky na pánvy.. Dúfam, že sa mi to podarí presadiť v novovm šk. roku. Prajem krásne prázdniny.

      • Autor: majka

        Re: Smažený květák-konvektomat
        Ještě co se týká gastronádob, smaží se na smaltovaných.

    • Autor: majka

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Do spreje od tekuté ramy se dá použít klasický fritovací olej, jelikož děti nám řízky smažené s ramou moc nechtěly. S olejem připravujeme všechno. Dá se koupit i přímo ve spreji, ale je to zbytečně drahé.

    • Autor: Milena

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Majko,
      rozumím tomu dobře? Koupíte klasický fritovací olej, ten se dá do stříkací nádobky od Ramy. Potraviny v trojobalech se stříkají a pak se upečou v konvektomatu?
      Ten způsob se mi velmi líbí. Tím by se hodně snížila spotřeba oleje při smažení.
      Děkuji za odpověď a přeji hezké prázdniny.

    • Autor: Hedvika

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Prosím o radu, kde se dá stříkací
      nádobka od Ramy pořídit. Díky za odpověď.

    • Autor: Marie

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Milé kolegině. My také vše smažíme v konvektomatu. Taktéž pouze stříkáme olejem, ale do strouhánky přidáváme mletou sladkou papriku a řízečky jsou jako zlaté. Nikdo nepozná, že nejsou smažené klasicky na oleji. Pouze na chuti. Jsou chutnější. Smaltovaný plech vymašťujeme.

      • Autor: Sartuna

        Dobrý den,
        chtěla jsem se zeptat na jaký program smažíte řízky či květák v konvektomatu (stupně, čas).
        děkuji za radu.

    • Autor: Marie

      Re: Smažený květák-konvektomat
      omlouvám se za překlep – kolegyně

    • Autor: mlada

      Re: Smažený květák-konvektomat
      Píšete o stříkací nádobě od ramy my jsme na radu
      dodavatele konvektomatu pořídili elektrickou stříkací
      pistoli z Obi ya cca 500,–kč ( jakou mají lakýrníci)
      nalejeme do ní olej s stříkáme nemá to chybu

      • Autor: hygienička

        Re: Smažený květák-konvektomat
        Pozor na materiál. Vše v kuchyni musí mít doklad,že je to vhodné pro styk s potravinami.Pěkný den.

    • Autor: janica

      Nikdo mně smažené řízky, květák a podobné věci dělané v konvektomatu nepřichválí. To raději budu smažit jednou v měsíci, ale hezky na oleji. Olej na smažení mám ve spotřebním koši s nižším koeficientem a nikdy nemám tuky přes. V konvekťáku nemají chybu hlavně buchty. Ale samo i  různé další věci. Jen ne na smažení.

    • Autor: zdenda

      Dobrý den.Smažíme v konvektomatu řízky a karbanátky.Pokládáme na pečící papír a potíráme olejem smíchaným s paprikou.Květák jsme nesmažili.Hezký den

    • Autor: andy1

      Vše smažíme v troubě na trošce oleje, něco jen na pečícím papíru. Konvektomat nemáme, tak zkušenosti nemáme, ale v troubě se dá usmažit všechno s malou spotřebou tuků a je to dobré.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se