Přeskočit na obsah

Smažený sýr

  • Autor: Lenča

    Smažený sýr
    Dobrý den, můžu poprosit kolegyňky o radu jak dělat smažený sýr? Máme konvektomat, tak bych myslela že v něm. Děláme zhruba 100 obědů a tak jsem napsala na jídelníček smažený sýr od Nowaca(oválek cca 40g) a moje kuchařky jsou z toho vedle, že bude vysušený, což já popírám.
    Díky za radu

    • Autor: pave

      Re: Smažený sýr
      Sýrové oválky od Nowaka jsou výborné ale v konvektomatu se neusmaží do zlatova a vypadají jako nedosmažené. Zkuste sýrové nugetky jsou s bylinkami nebo bez nich, dětem hodně chutnají a na obalu je přimo návod jak je připravit v konvektomatu. Smažíme je v průběhu výdeje a je to oběd, kde nejsou žádné zbytky. Nugetky jsou výrobkem Světa sýru a tak asi před rokem na ně proběhla v časopise Výživa reklama.

    • Autor: Dana

      Re: Smažený sýr
      Nevím,smažený sýr jsme nedělaly, ale od Nowaca jsme si domů koupily takové malinké kostičky,nevím asi 3 dkg a doma jsme jedli osmaženou strouhanku,prostě sýr vytekl.

    • Autor: Alena

      Re: Smažený sýr
      Smažený sýr neděláme.Špatně se uchovává.Zkuste sýrové krokety.Nastrouháte sýr,přidáte vejce,hrubou mouku,vytvoříte placky,obalíte v trojobalu a usmažíte ve fritéze.Jsou výborné.

    • Autor: sarda

      Re: Smažený sýr
      Sýrové oválky od Nowaca se konvektomatu v pohodě udělají jsou celkem dobré, děti je mají rádi, ale pozor musejí se dělat průběžně a hned vydávat.
      Asi tak 2x v roce je taky pro zpestření zařazuji.Nevím, jaký máte typ konvektomatu, my máme Rettigo a sýr je z něho krásně zlatý.
      230 stupňů a 15 minut stačí.

    • Autor: Andrea

      Re: Smažený sýr
      My děláme od světa sýrů a jsou dobré. V konvíku to taky lze smažit. Doporučuji ovšem tekutou ramu – postříkat plech i sýr, nebo cokoli jiného, co chcete smažit s úsporou tuků. Sýr nebo maso je krásně zlatavé.

    • Autor: lenča

      Re: Smažený sýr
      Moc všem děkuji za rady. Děvčata si to stejně osmažila v pánvi, ale aspoň vím pro příště. Hezký den

    • Autor: Milano33

      Re: Smažený sýr
      Smažené oválky v konvektomatu nejsou problém… Stačí jen trochu tuku na gastronádobu, ale jak radí kolegyně, chce to dodělávat průběžně, podle výdeje…

      • Autor: kuchařka

        Re: Smažený sýr
        Vážený Milano33-
        smažení v konvektomatu opravdu není problém-jenom to“ průběžně „-jaksi vázne, kdo vám v předstihu sdělí v kolik a jaký počet strávníků se vám navalí do jídelny v průběhu tříhodinového vydávání obědů? A každý žáček či student chce oběd hned, protože třeba vyučování pokračuje, nelze čekat“ až se průběžně dosmaží“ a nataženou přestávku na jídlo nelze považovat za omluvu pro pozdní příchod do hodiny….ano, ano – smažený sýr je oblíbený, ale ve větším množství je to problém…

        • Autor: Alena

          Re: Smažený sýr
          A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.

        • Autor: Alena

          Re: Smažený sýr
          A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.

    • Autor: Radka

      Re: Smažený sýr
      Má někdo zkušenosti s pečením obalovaného předsmaženého sýra v obyčejné troubě? Pečeme rybí prsty, obalované plněné filé, chtěly bychom zkusit i sýr.

      • Autor: Ludmila

        Re: Smažený sýr
        Předsmažený sýr jsme jednou dělali stejným způsobem jako rybí prsty.
        V poledne byl výborný. Strávníci, kteří si odnášejí jídlo v jídlonosičích a jedí k večeru nebyli spokojeni, protože sýr byl tvrdý.

        • Autor: Radka

          Re: Smažený sýr
          Dík za odpověď, jsme MŠ, takže okamžitě konzumujeme.

        • Autor: OLINA

          Re: Smažený sýr
          Paní Ludmilo, kde děláte předsmažený sýr? U nás vaříme 500 obědů a potřebovala bych poradit jak na to nejlépe.

          • Autor: Ludmila

            Re: Smažený sýr
            Děláme v konventomatě na pečení a teplotu
            220-230 po dobu 10-15 minut.
            Předem vždycky zkousíme pár kusů, jak by to šlo nejlépe.

          • Autor: Olina

            Re: Smažený sýr
            Děkuji za radu , kuchařka se toho bála, ale ted řekla že to zkusí.

    • Autor: wwwww

      Re: Smažený sýr
      Paní Ludmilo, potřebovala bych vědět, jestli předsmažený sýr berete od NOWACA a dále, jesli
      ho necháte rozmrznout, před dáním do konvektomatu. Děkuji za odpovědˇ.

      • Autor: Ludmila

        Re: Smažený sýr
        Mražený sýr vytahujeme z mražáku a hned dáváme na vymaštěné plechy.
        Na firmu, která nám jej dovezla si už nezpomenu.

    • Autor: Mart

      Re: Smažený sýr
      Smažený sýr od Nowaca potřeme tekutou ramou se sladkou paprikou a pečeme v konvektomatu. Je krásně zlatavý a u strávníků oblíbený.

    • Autor: Lída

      Re: Smažený sýr
      Smažený sýr – nakrájený Eidam namočíme ve vodě a obalíme v obalovacní směsi od Knoru, postříkamám plech i sýr Ramou combi profi a smažíme v konvektomatu na pečení 220° 7-10 minut. Pokud ho podáváte hned je dobrý, ale při delším skladovámí tuhne. Nejlepší sýr je lidový smažák ze světa sýrů stačí rozložit na vymazaný plech a „usmaži t“ v konvektomatu netuhne a všichni jsou spokojeni

    • Autor: wwwwwww

      Re: Smažený sýr
      Paní Ludmilo, děkuji moc za rady, kterí jste napsala.

    • Autor: Ir.ena

      My vaříme pro zhruba 350 strávníků z mateřské školky a z toho 270 porcí rozvážíme v termoportech do ostatních školek v 11 hodin.Takže jídlo musíme udělat všechno do těch 11 hodin a protože vše najednou nelze udělat,musíme udržovat hotový pokrm zhruba 2 hodiny v teple,než ho dostanou děti ve školkách na talíř.Takže tento předsmažený sýr zřejmě pro nás vhodný není.Škoda,chtěla jsem ho dětem zařadit do jídelníčku,ale asi by nebyl moc dobrý.

      • Autor: Alena II.

        Já si myslím, že smažený sýr pro děti ve školkách není moc vhodný. Smažák určitě děti ochutnají doma, nebo někde s rodiči v Mekáči, s hranolkami.
        Pro takto malé děti je daleko vhodnější podávat sýr ve formě sýrových pomazánek, sýrové omáčky s těstovinami nebo různě zapečený např. s kuřecím masem, rybou, bramborami atd.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se