Smažený sýr
Dobrý den, můžu poprosit kolegyňky o radu jak dělat smažený sýr? Máme konvektomat, tak bych myslela že v něm. Děláme zhruba 100 obědů a tak jsem napsala na jídelníček smažený sýr od Nowaca(oválek cca 40g) a moje kuchařky jsou z toho vedle, že bude vysušený, což já popírám.
Díky za radu
Re: Smažený sýr
Sýrové oválky od Nowaka jsou výborné ale v konvektomatu se neusmaží do zlatova a vypadají jako nedosmažené. Zkuste sýrové nugetky jsou s bylinkami nebo bez nich, dětem hodně chutnají a na obalu je přimo návod jak je připravit v konvektomatu. Smažíme je v průběhu výdeje a je to oběd, kde nejsou žádné zbytky. Nugetky jsou výrobkem Světa sýru a tak asi před rokem na ně proběhla v časopise Výživa reklama.
Re: Smažený sýr
Nevím,smažený sýr jsme nedělaly, ale od Nowaca jsme si domů koupily takové malinké kostičky,nevím asi 3 dkg a doma jsme jedli osmaženou strouhanku,prostě sýr vytekl.
Re: Smažený sýr
Sýrové oválky od Nowaca se konvektomatu v pohodě udělají jsou celkem dobré, děti je mají rádi, ale pozor musejí se dělat průběžně a hned vydávat.
Asi tak 2x v roce je taky pro zpestření zařazuji.Nevím, jaký máte typ konvektomatu, my máme Rettigo a sýr je z něho krásně zlatý.
230 stupňů a 15 minut stačí.
Re: Smažený sýr
My děláme od světa sýrů a jsou dobré. V konvíku to taky lze smažit. Doporučuji ovšem tekutou ramu – postříkat plech i sýr, nebo cokoli jiného, co chcete smažit s úsporou tuků. Sýr nebo maso je krásně zlatavé.
Re: Smažený sýr
Smažené oválky v konvektomatu nejsou problém… Stačí jen trochu tuku na gastronádobu, ale jak radí kolegyně, chce to dodělávat průběžně, podle výdeje…
Re: Smažený sýr
Vážený Milano33-
smažení v konvektomatu opravdu není problém-jenom to“ průběžně „-jaksi vázne, kdo vám v předstihu sdělí v kolik a jaký počet strávníků se vám navalí do jídelny v průběhu tříhodinového vydávání obědů? A každý žáček či student chce oběd hned, protože třeba vyučování pokračuje, nelze čekat“ až se průběžně dosmaží“ a nataženou přestávku na jídlo nelze považovat za omluvu pro pozdní příchod do hodiny….ano, ano – smažený sýr je oblíbený, ale ve větším množství je to problém…
Re: Smažený sýr
A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.
Re: Smažený sýr
A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.
Re: Smažený sýr
Má někdo zkušenosti s pečením obalovaného předsmaženého sýra v obyčejné troubě? Pečeme rybí prsty, obalované plněné filé, chtěly bychom zkusit i sýr.
Re: Smažený sýr
Předsmažený sýr jsme jednou dělali stejným způsobem jako rybí prsty.
V poledne byl výborný. Strávníci, kteří si odnášejí jídlo v jídlonosičích a jedí k večeru nebyli spokojeni, protože sýr byl tvrdý.
Re: Smažený sýr
Děláme v konventomatě na pečení a teplotu
220-230 po dobu 10-15 minut.
Předem vždycky zkousíme pár kusů, jak by to šlo nejlépe.
Autor: Olina
Re: Smažený sýr
Děkuji za radu , kuchařka se toho bála, ale ted řekla že to zkusí.
Autor: wwwww
Re: Smažený sýr
Paní Ludmilo, potřebovala bych vědět, jestli předsmažený sýr berete od NOWACA a dále, jesli
ho necháte rozmrznout, před dáním do konvektomatu. Děkuji za odpovědˇ.
Re: Smažený sýr
Smažený sýr – nakrájený Eidam namočíme ve vodě a obalíme v obalovacní směsi od Knoru, postříkamám plech i sýr Ramou combi profi a smažíme v konvektomatu na pečení 220° 7-10 minut. Pokud ho podáváte hned je dobrý, ale při delším skladovámí tuhne. Nejlepší sýr je lidový smažák ze světa sýrů stačí rozložit na vymazaný plech a „usmaži t“ v konvektomatu netuhne a všichni jsou spokojeni
My vaříme pro zhruba 350 strávníků z mateřské školky a z toho 270 porcí rozvážíme v termoportech do ostatních školek v 11 hodin.Takže jídlo musíme udělat všechno do těch 11 hodin a protože vše najednou nelze udělat,musíme udržovat hotový pokrm zhruba 2 hodiny v teple,než ho dostanou děti ve školkách na talíř.Takže tento předsmažený sýr zřejmě pro nás vhodný není.Škoda,chtěla jsem ho dětem zařadit do jídelníčku,ale asi by nebyl moc dobrý.
Já si myslím, že smažený sýr pro děti ve školkách není moc vhodný. Smažák určitě děti ochutnají doma, nebo někde s rodiči v Mekáči, s hranolkami.
Pro takto malé děti je daleko vhodnější podávat sýr ve formě sýrových pomazánek, sýrové omáčky s těstovinami nebo různě zapečený např. s kuřecím masem, rybou, bramborami atd.
Smažený sýr
Autor: Lenča
Smažený sýr
Dobrý den, můžu poprosit kolegyňky o radu jak dělat smažený sýr? Máme konvektomat, tak bych myslela že v něm. Děláme zhruba 100 obědů a tak jsem napsala na jídelníček smažený sýr od Nowaca(oválek cca 40g) a moje kuchařky jsou z toho vedle, že bude vysušený, což já popírám.
Díky za radu
Autor: pave
Re: Smažený sýr
Sýrové oválky od Nowaka jsou výborné ale v konvektomatu se neusmaží do zlatova a vypadají jako nedosmažené. Zkuste sýrové nugetky jsou s bylinkami nebo bez nich, dětem hodně chutnají a na obalu je přimo návod jak je připravit v konvektomatu. Smažíme je v průběhu výdeje a je to oběd, kde nejsou žádné zbytky. Nugetky jsou výrobkem Světa sýru a tak asi před rokem na ně proběhla v časopise Výživa reklama.
Autor: Dana
Re: Smažený sýr
Nevím,smažený sýr jsme nedělaly, ale od Nowaca jsme si domů koupily takové malinké kostičky,nevím asi 3 dkg a doma jsme jedli osmaženou strouhanku,prostě sýr vytekl.
Autor: Alena
Re: Smažený sýr
Smažený sýr neděláme.Špatně se uchovává.Zkuste sýrové krokety.Nastrouháte sýr,přidáte vejce,hrubou mouku,vytvoříte placky,obalíte v trojobalu a usmažíte ve fritéze.Jsou výborné.
Autor: sarda
Re: Smažený sýr
Sýrové oválky od Nowaca se konvektomatu v pohodě udělají jsou celkem dobré, děti je mají rádi, ale pozor musejí se dělat průběžně a hned vydávat.
Asi tak 2x v roce je taky pro zpestření zařazuji.Nevím, jaký máte typ konvektomatu, my máme Rettigo a sýr je z něho krásně zlatý.
230 stupňů a 15 minut stačí.
Autor: Andrea
Re: Smažený sýr
My děláme od světa sýrů a jsou dobré. V konvíku to taky lze smažit. Doporučuji ovšem tekutou ramu – postříkat plech i sýr, nebo cokoli jiného, co chcete smažit s úsporou tuků. Sýr nebo maso je krásně zlatavé.
Autor: lenča
Re: Smažený sýr
Moc všem děkuji za rady. Děvčata si to stejně osmažila v pánvi, ale aspoň vím pro příště. Hezký den
Autor: Milano33
Re: Smažený sýr
Smažené oválky v konvektomatu nejsou problém… Stačí jen trochu tuku na gastronádobu, ale jak radí kolegyně, chce to dodělávat průběžně, podle výdeje…
Autor: kuchařka
Re: Smažený sýr
Vážený Milano33-
smažení v konvektomatu opravdu není problém-jenom to“ průběžně „-jaksi vázne, kdo vám v předstihu sdělí v kolik a jaký počet strávníků se vám navalí do jídelny v průběhu tříhodinového vydávání obědů? A každý žáček či student chce oběd hned, protože třeba vyučování pokračuje, nelze čekat“ až se průběžně dosmaží“ a nataženou přestávku na jídlo nelze považovat za omluvu pro pozdní příchod do hodiny….ano, ano – smažený sýr je oblíbený, ale ve větším množství je to problém…
Autor: Alena
Re: Smažený sýr
A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.
Autor: Alena
Re: Smažený sýr
A vy nedostáváte od školy harmonogram, kolik tříd kdy skončí? My dostaneme na počátku školního roku harmonogram, podle kterého víme, kolik tříd a jakého stupně nám přijde po 4., po 5. a po 6. vyuč. hodině na oběd, takže víme, kolik porcí si průběžně připravit. Vaříme 2 jídla na výběr a pokud zařadíme jako jídlo č. 2 smažák, je to takových 350 – 400 porcí a nemáme s tím problém.
Autor: Radka
Re: Smažený sýr
Má někdo zkušenosti s pečením obalovaného předsmaženého sýra v obyčejné troubě? Pečeme rybí prsty, obalované plněné filé, chtěly bychom zkusit i sýr.
Autor: Ludmila
Re: Smažený sýr
Předsmažený sýr jsme jednou dělali stejným způsobem jako rybí prsty.
V poledne byl výborný. Strávníci, kteří si odnášejí jídlo v jídlonosičích a jedí k večeru nebyli spokojeni, protože sýr byl tvrdý.
Autor: Radka
Re: Smažený sýr
Dík za odpověď, jsme MŠ, takže okamžitě konzumujeme.
Autor: OLINA
Re: Smažený sýr
Paní Ludmilo, kde děláte předsmažený sýr? U nás vaříme 500 obědů a potřebovala bych poradit jak na to nejlépe.
Autor: Ludmila
Re: Smažený sýr
Děláme v konventomatě na pečení a teplotu
220-230 po dobu 10-15 minut.
Předem vždycky zkousíme pár kusů, jak by to šlo nejlépe.
Autor: Olina
Re: Smažený sýr
Děkuji za radu , kuchařka se toho bála, ale ted řekla že to zkusí.
Autor: wwwww
Re: Smažený sýr
Paní Ludmilo, potřebovala bych vědět, jestli předsmažený sýr berete od NOWACA a dále, jesli
ho necháte rozmrznout, před dáním do konvektomatu. Děkuji za odpovědˇ.
Autor: Ludmila
Re: Smažený sýr
Mražený sýr vytahujeme z mražáku a hned dáváme na vymaštěné plechy.
Na firmu, která nám jej dovezla si už nezpomenu.
Autor: Mart
Re: Smažený sýr
Smažený sýr od Nowaca potřeme tekutou ramou se sladkou paprikou a pečeme v konvektomatu. Je krásně zlatavý a u strávníků oblíbený.
Autor: Lída
Re: Smažený sýr
Smažený sýr – nakrájený Eidam namočíme ve vodě a obalíme v obalovacní směsi od Knoru, postříkamám plech i sýr Ramou combi profi a smažíme v konvektomatu na pečení 220° 7-10 minut. Pokud ho podáváte hned je dobrý, ale při delším skladovámí tuhne. Nejlepší sýr je lidový smažák ze světa sýrů stačí rozložit na vymazaný plech a „usmaži t“ v konvektomatu netuhne a všichni jsou spokojeni
Autor: wwwwwww
Re: Smažený sýr
Paní Ludmilo, děkuji moc za rady, kterí jste napsala.
Autor: Ir.ena
My vaříme pro zhruba 350 strávníků z mateřské školky a z toho 270 porcí rozvážíme v termoportech do ostatních školek v 11 hodin.Takže jídlo musíme udělat všechno do těch 11 hodin a protože vše najednou nelze udělat,musíme udržovat hotový pokrm zhruba 2 hodiny v teple,než ho dostanou děti ve školkách na talíř.Takže tento předsmažený sýr zřejmě pro nás vhodný není.Škoda,chtěla jsem ho dětem zařadit do jídelníčku,ale asi by nebyl moc dobrý.
Autor: Alena II.
Já si myslím, že smažený sýr pro děti ve školkách není moc vhodný. Smažák určitě děti ochutnají doma, nebo někde s rodiči v Mekáči, s hranolkami.
Pro takto malé děti je daleko vhodnější podávat sýr ve formě sýrových pomazánek, sýrové omáčky s těstovinami nebo různě zapečený např. s kuřecím masem, rybou, bramborami atd.