šokér ve školní jídelně
Dobrý den, prosím o zkušenosti šokování jídel ve školní jídelně. Můžete mi to někdo přiblížit a poradit? Zajímají mne veškeré informace, názory a praxe.
Děkuji
Šokér jsme dostali při rekonstrukci jídelny, ale v podstatě ho nepoužíváme – nic se mrazit nesmí, vaříme vždy z čerstvého.
Takže za nás – nevyužito, 5 let.
Šoker máme ve ŠJ již čtyři roky a používáme jej na zamražení opracovaného masa. Vše musíme mít ošetřeno v HACCP. Po konzultaci s VETERINÁRNÍ SPRÁVOU, která u nás byla na kontrole musíme mít maso popsáno. Musí být uveden dodavatel, č. faktury nebo dodacího listu datum šokového zamražení a datum spotřeby. maximálně dva měsíce. Ale vždy se snažíme maso zpracovat v co nejbližším čase. V nejisté době, jako je teď je to velká pomoc.
maso upravené např. na kostky v případě, že dojde k poklesu strávníků, tak si maso nakrájíme a jako polotovar připravíme pro další použití. Vše je uvedeno v HACCP, to stejné zelenina, pečivo do knedlíků nebo krutony
No ba, ale co budu dělat s hovězím na kostky, když pak potřebuji kusy v celku :). Dělá pak kontrolní orgán problém s celým kusem masa?
Autor: ivka6
Šokery byly v módě při rekonstrukcích kuchyní v devadesátkách a těsně po mileniu. Předpokládalo se, že se bude vařit, zchlazovat, mrazit a dodávat pokrmy do jiných subjektů po 24, 48-72 hodinách při dodržení všech předpisů.
Některé nadnárodní firmy používají a rozváží do svých provozoven takto připravené knedlíky, zeleninu, omáčky, mají pořád jídlo na výběr. U nás mají jen některé velké jídelny, zchladí si v tom houskové nebo bramborové knedlíky na výdej na večeře, připravené v ranní směně.
šokér ve školní jídelně
Autor: Ellis
šokér ve školní jídelně
Dobrý den, prosím o zkušenosti šokování jídel ve školní jídelně. Můžete mi to někdo přiblížit a poradit? Zajímají mne veškeré informace, názory a praxe.
Děkuji
Autor: Středa
Šokér jsme dostali při rekonstrukci jídelny, ale v podstatě ho nepoužíváme – nic se mrazit nesmí, vaříme vždy z čerstvého.
Takže za nás – nevyužito, 5 let.
Autor: Dagmar Ř
Šoker máme ve ŠJ již čtyři roky a používáme jej na zamražení opracovaného masa. Vše musíme mít ošetřeno v HACCP. Po konzultaci s VETERINÁRNÍ SPRÁVOU, která u nás byla na kontrole musíme mít maso popsáno. Musí být uveden dodavatel, č. faktury nebo dodacího listu datum šokového zamražení a datum spotřeby. maximálně dva měsíce. Ale vždy se snažíme maso zpracovat v co nejbližším čase. V nejisté době, jako je teď je to velká pomoc.
Autor: Středa
Mohu dotaz – čemu říkáte „opracované“ maso, když opracované maso mám již od řezníka :). Děkuji
Autor: Zalka
maso upravené např. na kostky v případě, že dojde k poklesu strávníků, tak si maso nakrájíme a jako polotovar připravíme pro další použití. Vše je uvedeno v HACCP, to stejné zelenina, pečivo do knedlíků nebo krutony
Autor: Středa
No ba, ale co budu dělat s hovězím na kostky, když pak potřebuji kusy v celku :). Dělá pak kontrolní orgán problém s celým kusem masa?
Autor: ivka6
Šokery byly v módě při rekonstrukcích kuchyní v devadesátkách a těsně po mileniu. Předpokládalo se, že se bude vařit, zchlazovat, mrazit a dodávat pokrmy do jiných subjektů po 24, 48-72 hodinách při dodržení všech předpisů.
Některé nadnárodní firmy používají a rozváží do svých provozoven takto připravené knedlíky, zeleninu, omáčky, mají pořád jídlo na výběr. U nás mají jen některé velké jídelny, zchladí si v tom houskové nebo bramborové knedlíky na výdej na večeře, připravené v ranní směně.