Přeskočit na obsah

ŠOKERY

  • Autor: ahanah

    ŠOKERY
    Dobrý den, nevíte znění zákonu EU, že jakékoliv množství masa se nesmí mrazit, jedině šokerem?

    • Autor: tristanka

      Uvařeného, nebo syrového?

    • Autor: Milka

      Jak říká vyhláška, zchlazovat a zmrazovat můžete pouze pokrmy, polotovary a rozpracované pokrmy.
      Čerstvé nakoupené maso sem nepatří. Pokud budete takto postupovat, hygienu nepotěšíte (ani ona Vás). Stáváte se totiž zpracovateli masa, pro které platí zcela jiné předpisy viz:NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 853/2004 a Zákon č. 110/1997 Sb.

      Vyhláška č. 137/2004 Sb. a její novela – Vyhláška 602/2006 Sb. Vybráno z § 28 – 32.
      „Jídlo se zchlazuje ve víceporcových nebo jednoporcových obalech. Chladicí režim musí zajistit pokles teploty ve všech částech produktu z +60 °C na +10 °C nejdéle do dvou hodin. Bez prodlevy dochladí na teplotu +4 °C a nižší, při které se skladují.“
      „Produkty se zmrazují neprodleně po dohotovení nebo po předchozím zchlazení. Konečná teplota po tepelné stabilizaci musí být ve všech částech produktu -18 stupňů C a nižší.“
      „U zmrazených produktů po celou dobu jejich rozvozu, přepravy a zacházení s nimi musí být dodržena teplota nejméně -18 °C, u zchlazených produktů nejvýše +4 °C.
      U zmrazených produktů lze krátkodobě do 60 minut připustit teplotu nejvýše -12 °C, jde-li o zchlazené produkty, lze do 30 minut připustit teplotu nejvýše +7 °C.“

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se