Spotřební koš
Jaké jsou tolerance v plnění výživových norem?
Vloženo 2.6.2014 | Autor: Pavel Ludvík
Přestože na téma spotřební koše existuje spousta článků, stále přetrvávají pochybnosti o toleranci v jeho plnění. Potvrzují to i diskuse na portálu Jídelny.cz. Seznamte se, jak to s tolerancemi ve spotřebě jednotlivých skupin potravin doopravdy je.
Moc děkuji za tento odkaz, protože na jarní poradě Brno -venkov nám metodička tvrdila úplně něco jiného a ještě vyhrožovali pokutou Děkuji.Kdo tam byl ví o čem píši.
Mohla bych Vás požádat o konkrétní informace – jaké bylo téma školení, kdo je vedl,…? Metodičkou pro školní stravování v Jihomoravském kraji jsem totiž já a na okrese Brno – venkov jsem doposud žádné školení neměla. Děkuji.
Téma školení bylo sestavování jídelního lístku, bylo to v lednu , ten čas rychle utíká a paní nebudu jmenovat, bylo důrazně řačeno, pokud se norma masa bude pohybovat nad 100% budeme postihovány. Jen samé vyhrožování, zastrašování místo pomoci, brrr z každé takové porady a školení. Prostě si protiřečíte nakonec jak vyplívá z článku pana Ludvíka je to ůplně jinak více se k tomu nebudu vyjadřovat
Děkuji za informaci. S největší pravděpodobností se jednalo o DOPORUČENÍ ohledně snižování dávky masa a plnění SK v této komoditě na 75-100 % s důrazem na kvalitu a omezení uzenin, přestože ve vyhlášce je plnění +-25 % bez ohledu na použité suroviny. V případě potřeby či nějakých nejasností se můžete obrátit přímo na mne, kontakt 541 653 719, hudcova.o@kr-jihomoravsky.cz
— V aktualizovaném znění vyhlášky 107/2005 je jasně uvedené, že tolerance plnění masa je +-25%. Tuto vyhlášku je třeba mít prostudovanou, nenechat si podobné dezinformace líbit a podobným školitelům oponovat: „Proč nám říkáte maso max. 100%, i když vyhláška jasně uvádí toleranci +25%.“ — Neuvádíte ovšem, co to bylo za školení, kdy proběhlo, kdo přednášel a co přesně říkal. Takže to mohlo být skutečně tak, jak uvádí diskutující OH. Zkuste příště místo slov o vyhrožování a zastrašování se také sami a hned bránit.
Spotřební koš
Autor: xx
Spotřební koš
Jaké jsou tolerance v plnění výživových norem?
Vloženo 2.6.2014 | Autor: Pavel Ludvík
Přestože na téma spotřební koše existuje spousta článků, stále přetrvávají pochybnosti o toleranci v jeho plnění. Potvrzují to i diskuse na portálu Jídelny.cz. Seznamte se, jak to s tolerancemi ve spotřebě jednotlivých skupin potravin doopravdy je.
Moc děkuji za tento odkaz, protože na jarní poradě Brno -venkov nám metodička tvrdila úplně něco jiného a ještě vyhrožovali pokutou Děkuji.Kdo tam byl ví o čem píši.
Autor: OH
Mohla bych Vás požádat o konkrétní informace – jaké bylo téma školení, kdo je vedl,…? Metodičkou pro školní stravování v Jihomoravském kraji jsem totiž já a na okrese Brno – venkov jsem doposud žádné školení neměla. Děkuji.
Autor: xx
Téma školení bylo sestavování jídelního lístku, bylo to v lednu , ten čas rychle utíká a paní nebudu jmenovat, bylo důrazně řačeno, pokud se norma masa bude pohybovat nad 100% budeme postihovány. Jen samé vyhrožování, zastrašování místo pomoci, brrr z každé takové porady a školení. Prostě si protiřečíte nakonec jak vyplívá z článku pana Ludvíka je to ůplně jinak více se k tomu nebudu vyjadřovat
Autor: OH
Děkuji za informaci. S největší pravděpodobností se jednalo o DOPORUČENÍ ohledně snižování dávky masa a plnění SK v této komoditě na 75-100 % s důrazem na kvalitu a omezení uzenin, přestože ve vyhlášce je plnění +-25 % bez ohledu na použité suroviny. V případě potřeby či nějakých nejasností se můžete obrátit přímo na mne, kontakt 541 653 719, hudcova.o@kr-jihomoravsky.cz
Autor: Pavel Ludvík
— V aktualizovaném znění vyhlášky 107/2005 je jasně uvedené, že tolerance plnění masa je +-25%. Tuto vyhlášku je třeba mít prostudovanou, nenechat si podobné dezinformace líbit a podobným školitelům oponovat: „Proč nám říkáte maso max. 100%, i když vyhláška jasně uvádí toleranci +25%.“ — Neuvádíte ovšem, co to bylo za školení, kdy proběhlo, kdo přednášel a co přesně říkal. Takže to mohlo být skutečně tak, jak uvádí diskutující OH. Zkuste příště místo slov o vyhrožování a zastrašování se také sami a hned bránit.