sterilovaná zelenina
Dobrý den milé kolegyně
mohly by jste mi napsat jaké máte zkušenosti s podáváním sterilovaných okurků k hlavnímu jídlu v Mateřské škole tedy těm nejmenším strávníkům?
Před pár lety na školení ve Zlíně nám paní hlavní hygienička říkala o nevhodnosti dávat sterilovanou okurku dětem v Mateřské škole a samozřejmě raději dávat čerstvé saláty a zeleninu jako oblohu.
Paní učitelkám se to nelíbí a moje argumenty načerpané na školení jim nestačí. Pomůžete mi, aby zvítězil zdravý rozum a čerstvá zelenina?
Případná reakce odborníků vítána. Děkuji
Na mě vystartovala ředitelka školky s tím,že už mají děti té zeleniny ke svačinám plné zuby,ať jim dávám víc ovoce.Tak jsem ji vyhověla a ke slaným pomazánkám zařazuji ovoce.Fakt nemám zapotřebí se neustále s někým dohadovat.Jinak kyselou okurku občas dávám.
Kyselé nebo sterilované okurky se počítají jako pochutina, nemají téměř žádnou výž. hodnotu. U nás také hygieničky nedoporučují podávat malým dětem. Vhodnější je salátová okurka, rajče, paprika, mrkev. Dáváme pouze podle receptury do vaječných fáší, do znojemské, ptáčků. Pokud chceme kyselé, tak salát s kysaného zelí dochucený a doplněný zeleninou nebo ovocem.
sterilovaná zelenina
Autor: Pepi
sterilovaná zelenina
Dobrý den milé kolegyně
mohly by jste mi napsat jaké máte zkušenosti s podáváním sterilovaných okurků k hlavnímu jídlu v Mateřské škole tedy těm nejmenším strávníkům?
Před pár lety na školení ve Zlíně nám paní hlavní hygienička říkala o nevhodnosti dávat sterilovanou okurku dětem v Mateřské škole a samozřejmě raději dávat čerstvé saláty a zeleninu jako oblohu.
Paní učitelkám se to nelíbí a moje argumenty načerpané na školení jim nestačí. Pomůžete mi, aby zvítězil zdravý rozum a čerstvá zelenina?
Případná reakce odborníků vítána. Děkuji
Autor: zdenouš
Na mě vystartovala ředitelka školky s tím,že už mají děti té zeleniny ke svačinám plné zuby,ať jim dávám víc ovoce.Tak jsem ji vyhověla a ke slaným pomazánkám zařazuji ovoce.Fakt nemám zapotřebí se neustále s někým dohadovat.Jinak kyselou okurku občas dávám.
Autor: ivka 6
Kyselé nebo sterilované okurky se počítají jako pochutina, nemají téměř žádnou výž. hodnotu. U nás také hygieničky nedoporučují podávat malým dětem. Vhodnější je salátová okurka, rajče, paprika, mrkev. Dáváme pouze podle receptury do vaječných fáší, do znojemské, ptáčků. Pokud chceme kyselé, tak salát s kysaného zelí dochucený a doplněný zeleninou nebo ovocem.