Přeskočit na obsah

sterilovaná zelenina

  • Autor: Pepi

    sterilovaná zelenina
    Dobrý den milé kolegyně
    mohly by jste mi napsat jaké máte zkušenosti s podáváním sterilovaných okurků k hlavnímu jídlu v Mateřské škole tedy těm nejmenším strávníkům?
    Před pár lety na školení ve Zlíně nám paní hlavní hygienička říkala o nevhodnosti dávat sterilovanou okurku dětem v Mateřské škole a samozřejmě raději dávat čerstvé saláty a zeleninu jako oblohu.
    Paní učitelkám se to nelíbí a moje argumenty načerpané na školení jim nestačí. Pomůžete mi, aby zvítězil zdravý rozum a čerstvá zelenina?
    Případná reakce odborníků vítána. Děkuji

    • Autor: zdenouš

      Na mě vystartovala ředitelka školky s tím,že už mají děti té zeleniny ke svačinám plné zuby,ať jim dávám víc ovoce.Tak jsem ji vyhověla a ke slaným pomazánkám zařazuji ovoce.Fakt nemám zapotřebí se neustále s někým dohadovat.Jinak kyselou okurku občas dávám.

    • Autor: ivka 6

      Kyselé nebo sterilované okurky se počítají jako pochutina, nemají téměř žádnou výž. hodnotu. U nás také hygieničky nedoporučují podávat malým dětem. Vhodnější je salátová okurka, rajče, paprika, mrkev. Dáváme pouze podle receptury do vaječných fáší, do znojemské, ptáčků. Pokud chceme kyselé, tak salát s kysaného zelí dochucený a doplněný zeleninou nebo ovocem.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se