Přeskočit na obsah

sterilování

  • Autor: dadka

    sterilování
    Dobrý den, chci se zeptat, jestli můžu ve školní jídelně sterilovat potraviny. Děti jedou na týden na tábor, kde není kuchyň a vařit budou na plynovém vařiči. Napadlo mě, uvařit jídlo (guláš,…) v naší ŠJ, zasterilovat a že by si to tam pouze ohřály. A teď nevím, jestli je to možné či nikoliv a vedení chce vědet, kde je to napsané. dík

    • Autor: xpxp

      Re: sterilování
      to snad nemyslíte vážně!Vlastně ani se nedivím. Když na místa vedoucích školních jídelen v mém okolí ředitelky dosazují uklízečky, pak takových dotazů bude asi přibývat.

      • Autor: dadka

        Re: sterilování
        to jste snad přehnala!!!!!!! myslím, že diskuze je od toho, aby si zde lidi pomáhaly a ne se pořád ponižovaly a urážely! co člověk přečte nějaké diskuze, se někde poukazuje, jak je někdo blby, někdo uklízečka, někdo neumí napsat I a Y…. diskuze ztrácí svůj smysl……

    • Autor: pažů

      Re: sterilování
      Obraťte se na hygienu, pod kterou spadáte. Tady vám může někdo napsat, že to klidně můžete sterilovat, ale pak můžete mít s hygienou problém. A z těch urážek si nic nedělejte, někteří lidé už jsou prostě takoví.

      • Autor: tara

        Re: sterilování
        Potrefená husa nejvíc kejhá.

        • Autor: dadka

          Re: sterilování
          nejspíš myslíte sebe, že jo?!

          • Autor: tara

            Re: sterilování
            To bylo mířeno na xpxp, ale každý má právo vyběru. Hlavně se nerozčilujte, škodí to zdraví.

          • Autor: dadka

            Re: sterilování
            tak to se omlouvám….. 🙂

    • Autor: kolka

      Re: sterilování
      paní dadko – nedělejte to! je to jistě chvályhodné, ale o to nebezpečnější.pokud tam není kuchyň, není tam pravděpodobně ani lednice a podmínky pro zajištění teplot při skladování

    • Autor: Jana H

      Re: sterilování
      milá paní ,až jsem se lekla těch urážek na váš slušný dotaz místo rady.Já osobně si myslím proč ne a ráda bych kdyby nám tu odpověděla p. higienička co je dobře.Před časem jsem jezdila s dětmi z MŠ jako kuchařka do Itálie a vezly jsme sebou polokonzervy,které někdo vyráběl např.guláš masov.kuuličky v rajské…,ale ostatní jsem vařila na sporáku nejedly jsme jen polokonzervy.Nevidím na tom nic špatného když se guláš udělá jen základ bez mouky.Vše projde sterilizací a stejně hned zpotřebuje a nebude se roky skadovat.

      • Autor: Dany

        Re: sterilování
        Myslím si, že vaše kuchyň má HACCAP na výrobu teplých a studených pokrmů, máte přesně popsanou výrobu s teplotami, časem, máte diagramy, analytiku nebezpečí….
        tento HACCAP má podepsaný ředitel, souhlasí hygiena a zřizovatel vám toto povolil ve zřizovací listině..Máte v HACCAPu také sterilování, jeho postup, teploty, doby, stroje…? Pokud ne, tak do toho nejděte, pokud by se stala střevní příhoda, odnesete to Vy.
        A protože zřizovatel vám to nepovolil a neví o tom, z vaší dobré vůle se stane „peklo“.
        Jste šikovné holky, myslíte to dobře, ale stojí vám to za to riziko?? Kupte z obchodu konzervované jídla, které na místě pak doděláte, na konzervách je výrobce, složení..
        a on za to zodpovídá a nese riziko.
        Krásnou dovolenou.

    • Autor: Evča 1

      Re: sterilování
      Obraťte se na vaši hygienickou stanici. Ale mohu vám říci, že vám to zakážou. Nesplňujete jako jídelna všechny podmínky.

      • Autor: Radka

        Re: sterilování
        S takovým dotazem bych hygienu vůbec „nedráždila“, aspoň u ne nás. Do Itálie jste jezdili už v době HACCAPu?

    • Autor: dadka

      Re: sterilování
      děkuji všem za názory, je lepší do toho nejít, takže jsem to vyřešila tak, že jsem kuchařce nafasovala hotovost s tím, že si tam potraviny, co bude potřebovat nakoupí sama a pak vyúčtuje.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se