Přeskočit na obsah

strouhanka

  • Autor: veronika

    strouhanka
    Vyrábíme si sami strouhanku ze zbylého pečiva.Tvrdé pečivo máme uskladněné před strouháním v igelitovém pytli .Je to špatně?Neznáte někdo podmínky nebo normu k tomuto problému?

    • Autor: cindy

      Re: strouhanka
      Také jsme si strouhanku dělali sami, ale podle hygieničky to je špatně a má se brát hotová.Nevím, co je na tom lepšího,ale nehádáme se a bereme nyní hotovou a máme klid.

    • Autor: jari

      Re: strouhanka
      stejně tak jako si sami nemůžem zamražovat zeleninu, není možno dělat si strouhanku, to jsou stále omýlané problémy, hygiena je v tomto směru neúprosná.

    • Autor: Jája

      Re: strouhanka
      Můžete mi napsat nějakou vyhlášku a paragraf,kde se to zakazuje.Potřebovala bych to ukázat kuchařkám.Nevěří,že se to nesmí.Předem děkuji.

      • Autor: hygienička

        Re: strouhanka
        Domnívám se,že neexistuje žádný předpis,který by toto zakazoval.Samozřejmě je nutno respektovat zamezení kontaminace např. nenechávat na zemi, řádně nechat uschnout (pozor na plíseň), uchovávat ve vhodném obalu např. papírovém a používat pouze pro vlastní potřebu..Pěkný den.

      • Autor: Marcela

        Re: strouhanka
        Kuchařkám by mělo určitě stačit, že jim jejich nadřízená řekne co mohou a nemohou dělat.

    • Autor: růža

      Re: strouhanka
      dobrý den, dejte kuchařkám přečist všechny nové vyhlášky a vše o HCCP, jestli mohu trochu poradit, nesmíte s kuchařkami diskutovat, vy jste vedoucí a když přijde kontrola, budete v tom po uši vy , u nás to také ženské často zkouší, ale v tomto se nedá ustupovat

    • Autor: Zdenka

      Re: strouhanka
      Strouhanku si objednejte u pekárny, odkud vám vozí pečivo, když si to spočítáte, vyjde i levněji než když si ji vyrábíte sami. A uspoříte čas!

    • Autor: cindy

      Re: strouhanka
      Nevím proč se chcete před kuchařkami ohánět paragrafy.Snad stačí kritické body a strouhanku jednoduše objednat,nemájí ji jenom pekárny , ale i jiní dodavatelé.Kuchařky se nemají co dohadovat, od toho jste tam vy, abyste věděla co a jak dělat.
      Ony pak pokutu platit nebudou, ale vy ano.

    • Autor: w

      Re: strouhanka
      Dámy není nic horšího než si koupit hotovou strouhanku já jsem v tom dělala a vím o čem mluvím,od okousaných rohlíku od myší po plesnivé housky včetně namletého různého jiného pečiva.Nikdy bych si to nekoupila ani domů natož to dávat třeba ve školce dětem.My si koupíme čerstvé rohlíky do druhého dne na akumulačkách ztvrdnou a okamžitě ten den zpracujeme.Strouhanku neskladujeme.Hezký den.

      • Autor: Alena

        Re: strouhanka
        My si objednáváme od pekárny tvrdé pečivo na ten den, kdy strouhanku potřebujeme. Sami si ji umeleme a ještě ten den spotřebujeme. Já si myslím, že pokud skladujete pečivo v igelitových pytlích, mohlo by začít plesnivět. Hotovou strouhanku také nekupujeme, je hrozná.

    • Autor: Anonymní

      Re: strouhanka
      Kde se ta arogance v těch vedoucích bere?Děsí mně ta fráze „hlavně nediskutovat s kuchařkama“.Když si ale strávník kousne do řízku na kterém je tvrdá a vyschlá strouhanka tak co si pomyslí? Co ty kuchty to uvařily ale nikdo nevidí to,že my vaříme jenom z toho co dostaneme. Můžeme se snažit jak chceme ale ze špatný suroviny dobré jídlo neuděláme.Myslím,že někdy ta diskuse není na škodu protože každá dobrá kuchařka má zájem dobře uvařit.

      • Autor: Anonymní

        Re: strouhanka
        Je pravda, že kuchařka musí být spokojená se surovinou, kterou dostane na přípravu pokrmů. Když si myslí, že strouhanka z tvrdých rohlíků je lepší než kupovaná, tak my jako vedoucí, měli bychom vyhovět. Není to problém. Strouhanku můžeme udělat z tvrdých rohlíků. Usušené rohlíky semeleme a vložíme do papírového pytle, na který napíšeme den semletí, do kdy spotřebovat a kdo zkontroloval, že bylo vše v pořádku. Vedoucí pověří některou z nich, aby to udělala. Pak je spokojenost na všech stranách. Vedoucí, že je vše v souladu s předpisem a kuchařka, že má strouhanku podle svých představ. Pokud jde kuchařce o jídlo, tak to udělá bez řečí a není nutné zamýšlet se nad tím, zda jí něco nařídit a zda má (či nemá) možnost rozhodovat z čeho bude vařit.

    • Autor: Veronika

      Re: strouhanka
      Když budu skladovat rohlíky na strouhanku v přepravce, namelu usušené rohlíky a uskladním v papírovém pytli,který bude popsán datumem semletí a provedenou kontrolou o suchosti rohlíku.Je toto v pořádku a nemůže mne hygiena napadnout o porušování hygienických předpisů. Pohcopila jsem to dobře?

    • Autor: lenka

      Re: strouhanka
      milá paní w – to bychom nemohli jíst nic, zdalipak jíte buřtíky, párečky, tlačenku a td.? tam je to ještě horší a jak si všichni pochutnáváme, já chodila na brigádu do pekáren a stouhanku se žádných plesnivých rohlíků nemleli.

    • Autor: cindy

      Re: strouhanka
      Také jsme si strouhanku mlely z tvrdých rohlíků, ale bohižel přišla hygienička a zakázala nám to.Prý máme strouhanku kupovat hotovou, sami jí dělat nesmíme.Žádné argumenty na ní neplatí, tak to tak děláme.

    • Autor: swi

      Re: strouhanka
      Aj u nás na Slovensku nesmieme používať strúhanku pripravenú na zariadení. Hygienička to odvôvodňuje s  tým, že takto pripravená strúhanka na sklade nemá náležitosti, čiže označenie v súlade s Potravinovým kódexom (HACCP). Takže kupujeme a nediskutujeme

    • Autor: Dagmar

      Re: strouhanka
      Čtu si Vaše příspěvky a je krásné, že na téma strouhanka je tak bohatá beseda. Souhlasím s oběma stranama. Pokus si strouhanku sami připravíte, nesmíte, protože je to výrobní proces na který nemáte oprávnění. Pak by musela být označena podle zákona a to výrobcem, složením , záruční lhůtou atd. Pokud ale berete strouhanku, souhlasím na druhou stranu s tím, jaká kvalita Vás v obalu čeká. Je to na obě strany špatné, ale líblil se mi způsob objednávky tvrdých rohlíků , semletí a okamžitá spotřeba. Nebo, není žalobce, není soudce.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se