Studené obědy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, máme málo žáků ve škole a tím i míň žáků na obědy, děláme i snídaně, ale o to není zájem taky nějak veliký. Vaříme dvě jídla, chtěla bych zařadit jako třetí jídlo, saláty, obložené bagety, nebo hamburgr atk. je to vůbec možné, dělat studený oběd? jsem nová v tomhle všem. Nebo máte nějaký nápad jak přilákat studenty na obědy? nebo i ty snídaně? Děkuji
to by Vás kontrola asi nepochválila za jídla – hamburger, bageta atd. V životě bych to dětem k obědu nedala. Saláty zařaďte do dvojky a s trojkou bitvu určitě nevyhrajete. Zkuste třeba udělat sem tam ochutnávku obědů pro děti, či rodiče, abyste jim přiblížila Vaši kuchyni, nebo nějak propagovat. Rozhodně ne hamburgery!!!
tohle trochu nechápu – hamburger je jenom mleté maso, nic víc nic míň. A když se dá mezi housky nějaká zelenina – salát, okurka, cibule, rajče, trochu kečupu a místo majonézy něco jako jogurtový dip, tak proč ne jednou za čas?
Janinkko, pokud máte tu možnost, tak třetí jídlo zařaďte a dělejte saláty, dělejte bezmasá jídla, zeleninová jídla. Dnes to určitě děti i dospělí přivítají. „Studený“ oběd vůbec není problém. U nás jsou studené zeleninové saláty nebo různé sýrové, s rybou atd. velmi oblíbené. Bohužel na jídlo č. 3 nemám výdejní linku, jinak bych do toho šla hned. Vynechte ale uzeniny, ty už v jídelně nemají co dělat.
Mám ještě takový dotaz, když děláte třeba francouzské brambory s čím to zapečete? Jsem začátečník, ale nějak nevím co by jsme místo tý uzeniny dávali…. 🙁
Co třeba takto: „Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají mnohdy dopustit. I v každé rodině se samo sebou pokrm dělá podle různých, neméně oblíbených receptů. Zapečené francouzské brambory se ve Francii někde servírují jako příloha, jinde jako hlavní chod. Co kraj, to jiný mrav. Pohlreichův recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné.“ – zdroj – internet
Studené obědy
Autor: Janinkka
Studené obědy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, máme málo žáků ve škole a tím i míň žáků na obědy, děláme i snídaně, ale o to není zájem taky nějak veliký. Vaříme dvě jídla, chtěla bych zařadit jako třetí jídlo, saláty, obložené bagety, nebo hamburgr atk. je to vůbec možné, dělat studený oběd? jsem nová v tomhle všem. Nebo máte nějaký nápad jak přilákat studenty na obědy? nebo i ty snídaně? Děkuji
Autor: Marky
to by Vás kontrola asi nepochválila za jídla – hamburger, bageta atd. V životě bych to dětem k obědu nedala. Saláty zařaďte do dvojky a s trojkou bitvu určitě nevyhrajete. Zkuste třeba udělat sem tam ochutnávku obědů pro děti, či rodiče, abyste jim přiblížila Vaši kuchyni, nebo nějak propagovat. Rozhodně ne hamburgery!!!
Autor: maruš
tohle trochu nechápu – hamburger je jenom mleté maso, nic víc nic míň. A když se dá mezi housky nějaká zelenina – salát, okurka, cibule, rajče, trochu kečupu a místo majonézy něco jako jogurtový dip, tak proč ne jednou za čas?
Autor: Valentýna
Janinkko, pokud máte tu možnost, tak třetí jídlo zařaďte a dělejte saláty, dělejte bezmasá jídla, zeleninová jídla. Dnes to určitě děti i dospělí přivítají. „Studený“ oběd vůbec není problém. U nás jsou studené zeleninové saláty nebo různé sýrové, s rybou atd. velmi oblíbené. Bohužel na jídlo č. 3 nemám výdejní linku, jinak bych do toho šla hned. Vynechte ale uzeniny, ty už v jídelně nemají co dělat.
Autor: Janinkka
Mám ještě takový dotaz, když děláte třeba francouzské brambory s čím to zapečete? Jsem začátečník, ale nějak nevím co by jsme místo tý uzeniny dávali…. 🙁
Autor: xxxxxxxxxx
Začali jsme zapékat kuřecí steh.řízky – na nudličky a celkem to jde
Autor: maty200
Dáváme- tofu,šmakoun,soju,zeleninu,nivu,kuřecí,krůtí maso a místo vajec třeba sýrovou omáčku.
Autor: janav.
To už jsou jiné recepty ne francouzské brambory.
Autor: Valentýna
Co třeba takto: „Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají mnohdy dopustit. I v každé rodině se samo sebou pokrm dělá podle různých, neméně oblíbených receptů. Zapečené francouzské brambory se ve Francii někde servírují jako příloha, jinde jako hlavní chod. Co kraj, to jiný mrav. Pohlreichův recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné.“ – zdroj – internet
Autor: Sára K.
Dobrý den. Kde nakupujete Šmakoun v gastro balení? Zajímá mě Pha, středočeský kraj. Děkuji.
Autor: maty200
Vozí mi ho až z Pardubic – do Krkonoš,je to ten původní balení po 5 ks – 10kg celkem,cena 1495,-.