studené pokrmy
Dobrý den, prosím mohl by mi někdo poradit, kde najít přesné znění, ohledně teplot u studených pokrmů (zeleninové,ovocné saláty,kompoty,….). Po změně vyhlášky 137/2004 vyhláškou 602/2006 se této informace nemůžu dopátrat. Doufám v zmírnění teploty 8°C, kterou máme nastavenou v HACCP s ohledem na strávníky, kteří si stále stěžují na moc vyhlazený pokrm. Děkuji.
Posílám Vám odkaz na metodičku p.Kadlecovou, nedávno jsme s ní měli školení, kde nám bylo řečeno, že teplota chladného pokrmu se již nemusí měřit, právě v návaznosti na změnu vyhlášky. Tuto změnu ale musíte mít zakotvenou ve Vašem HACCP. Paní metodička je velice příjemná, klidně ji můžete kontaktovat nejen s touto otázkou.
Email: dagkadlecova@seznam.cz
Dobrý den, vyhláška sice již neurčuje maximální teplotu studeného pokrmu, nicméně doporučuji být v jejím zvyšování velice opatrný. Pochopitelně tuto teplotu, kterou si určíte musíte mít uvedenu v HCCP. Stěžejní ovšem je to, že stále ručíte v plném rozsahu za zdravotní nezávadnost. A v případě problému si na strávnících, kteří si stěžují, že teplota 8 st. je nízká nic nevezmete….
Samozřejmě jsem si této zodpovědnosti vědoma a ani neusiluji o přestání měření, jen pouze zmírnění a to do kritické teploty 15°C. Myslím, že i teplota 12°C bude pocitově znatelná a stále ještě bezpečná. Jen se potřebuji o něco opřít, pro případnou kontrolu a samozřejmě můj pocit, že jsem nic nezanedbala.
Autor: kuchtička
dobrý večer, prosím vás, jsou pro školní stravování od nového roku nové vyhlášky? Poradí někdo? Díky
studené pokrmy
Autor: Márč
studené pokrmy
Dobrý den, prosím mohl by mi někdo poradit, kde najít přesné znění, ohledně teplot u studených pokrmů (zeleninové,ovocné saláty,kompoty,….). Po změně vyhlášky 137/2004 vyhláškou 602/2006 se této informace nemůžu dopátrat. Doufám v zmírnění teploty 8°C, kterou máme nastavenou v HACCP s ohledem na strávníky, kteří si stále stěžují na moc vyhlazený pokrm. Děkuji.
Autor: marcik
Posílám Vám odkaz na metodičku p.Kadlecovou, nedávno jsme s ní měli školení, kde nám bylo řečeno, že teplota chladného pokrmu se již nemusí měřit, právě v návaznosti na změnu vyhlášky. Tuto změnu ale musíte mít zakotvenou ve Vašem HACCP. Paní metodička je velice příjemná, klidně ji můžete kontaktovat nejen s touto otázkou.
Email: dagkadlecova@seznam.cz
Autor: Márč
Moc děkuji za kontakt .
Autor: Aleš jiný
Dobrý den, vyhláška sice již neurčuje maximální teplotu studeného pokrmu, nicméně doporučuji být v jejím zvyšování velice opatrný. Pochopitelně tuto teplotu, kterou si určíte musíte mít uvedenu v HCCP. Stěžejní ovšem je to, že stále ručíte v plném rozsahu za zdravotní nezávadnost. A v případě problému si na strávnících, kteří si stěžují, že teplota 8 st. je nízká nic nevezmete….
Autor: Márč
Samozřejmě jsem si této zodpovědnosti vědoma a ani neusiluji o přestání měření, jen pouze zmírnění a to do kritické teploty 15°C. Myslím, že i teplota 12°C bude pocitově znatelná a stále ještě bezpečná. Jen se potřebuji o něco opřít, pro případnou kontrolu a samozřejmě můj pocit, že jsem nic nezanedbala.
Autor: kuchtička
dobrý večer, prosím vás, jsou pro školní stravování od nového roku nové vyhlášky? Poradí někdo? Díky