Světová kuchyně
Prosím kolegyně (kolegy), kteří dělají recepty z různých světových kuchyní, zda by neměli nějakou zajímavou recepturu polské kuchyně, kterou by nám mohli zaslat na e-mail nebo vložit na tyto stránky. Předem děkuji.
Polská kuchyně není moc pestrá,u nás jsme vařili polské zrazy, je to něco podobného jako čevabčiči.Recept je na stránkach Vareni.cz,pokud mate zájem tak vám ten recept pošlu na email.Hezký den.
pokud budete tak hodná, budu ráda. Hledala jsem v regionálních kuchařkách a příští týden budu zpracovávat do norem. Jsou to jídla spíš z jednoho hrnce, nebo zase příliš mastná a tudíž nevhodná pro školní stravování. Něco ale určitě vymyslím. Volala jsem i do česko-polské školy, ale taky tak podle polské kuchyně nevaří. Tak díky za ochotu.
Díky za odpověď, z těchto stránek mám recepty staženy. Myslela jsem, zda nemá někdo už zpracovanou normu. Jídelníček jsem už nějak dala dohromady, i když to nebylo nic jednoduchého. Je to všude samé zelí, slanina, bůček… ale vedoucí jídelny si přece poradí se vším,že? 🙂
Omlouvám se,dlouho jsem tu nebyla.Jestli ještě chcete ten recept, je zhruba na 10 porcí.Polské zrazy:400g hov. ml. masa,400g ml. vepř. masa,200g cibule,ml. paprika,250g slaniny,2 vejce,hl. mouka, strouhanka,sůl a voda.Cibule a paprika patří do šťávy pod maso ale já jsem to dala do masa a udělala jsem to jako čevabčiči.Slaninu jsem nakrájela na kostičky.Hezky večer.
Autor: majka 1
děkuji
Autor: Lenik62
Pisněte mi email. Pošlu vám recepturu na polské zrazy, a polskou uzenou polévku kterou si včichni pochvalovali. Můžu vám i poslat v excelu ukázkový jídelníček na mezinárodní kuchyni.
Autor: majka 1
adresu nemám skrytou, pod mou přezdívkou ji najdete, ale přesto posílám radnicni-senov@volny.cz
Autor: MARČA
Dobrý den ,bylo by fajn kdyby jste mi poslala jídelníček mezinár.kuchyně Díky Marča
Autor: duli
mám recept na polskou polévku baršč ne boršč. Silný hovězí vývar a vývar z červené řepy. Přidat k řepě citr. šťávu, aby zůstala červená. Dochutit kořením, vegetou, hodně česneku. Vývar se podává se smaž. hrášek nebo s tyčinkami z odpalovaného těsta.
Světová kuchyně
Autor: majka 1
Světová kuchyně
Prosím kolegyně (kolegy), kteří dělají recepty z různých světových kuchyní, zda by neměli nějakou zajímavou recepturu polské kuchyně, kterou by nám mohli zaslat na e-mail nebo vložit na tyto stránky. Předem děkuji.
Autor: Brigita
Polská kuchyně není moc pestrá,u nás jsme vařili polské zrazy, je to něco podobného jako čevabčiči.Recept je na stránkach Vareni.cz,pokud mate zájem tak vám ten recept pošlu na email.Hezký den.
Autor: majka 1
pokud budete tak hodná, budu ráda. Hledala jsem v regionálních kuchařkách a příští týden budu zpracovávat do norem. Jsou to jídla spíš z jednoho hrnce, nebo zase příliš mastná a tudíž nevhodná pro školní stravování. Něco ale určitě vymyslím. Volala jsem i do česko-polské školy, ale taky tak podle polské kuchyně nevaří. Tak díky za ochotu.
Autor: kul005
Polská jídla : http://www.labuznik.cz/recept/kuchyne/polska/
a doufám, že to vyzkoušíte doma na manželovi. Jsem také pokusný králík.
Autor: majka 1
Díky za odpověď, z těchto stránek mám recepty staženy. Myslela jsem, zda nemá někdo už zpracovanou normu. Jídelníček jsem už nějak dala dohromady, i když to nebylo nic jednoduchého. Je to všude samé zelí, slanina, bůček… ale vedoucí jídelny si přece poradí se vším,že? 🙂
Autor: majka 1
…a samozřejmě zkouším také na vlastní rodině
Autor: Brigita
Omlouvám se,dlouho jsem tu nebyla.Jestli ještě chcete ten recept, je zhruba na 10 porcí.Polské zrazy:400g hov. ml. masa,400g ml. vepř. masa,200g cibule,ml. paprika,250g slaniny,2 vejce,hl. mouka, strouhanka,sůl a voda.Cibule a paprika patří do šťávy pod maso ale já jsem to dala do masa a udělala jsem to jako čevabčiči.Slaninu jsem nakrájela na kostičky.Hezky večer.
Autor: majka 1
děkuji
Autor: Lenik62
Pisněte mi email. Pošlu vám recepturu na polské zrazy, a polskou uzenou polévku kterou si včichni pochvalovali. Můžu vám i poslat v excelu ukázkový jídelníček na mezinárodní kuchyni.
Autor: majka 1
adresu nemám skrytou, pod mou přezdívkou ji najdete, ale přesto posílám radnicni-senov@volny.cz
Autor: MARČA
Dobrý den ,bylo by fajn kdyby jste mi poslala jídelníček mezinár.kuchyně Díky Marča
Autor: duli
mám recept na polskou polévku baršč ne boršč. Silný hovězí vývar a vývar z červené řepy. Přidat k řepě citr. šťávu, aby zůstala červená. Dochutit kořením, vegetou, hodně česneku. Vývar se podává se smaž. hrášek nebo s tyčinkami z odpalovaného těsta.