Přeskočit na obsah

sýrová omáčka

  • Autor: pepik

    sýrová omáčka
    Prosím o radu, děláte někdo sýrovou omáčku pro 200 strávníků? Nevím jak nanormovat. Jaký máte recept a jak jí uchováváte při výdeji. Začínáme v 10.30 a končíme 13.45hod. Dáváte jí jako doplněk na talíř a nebo vmícháváte do jídla. Děkuji za radu.

    • Autor: Moňula

      Dobré ráno, připravujeme ji zvlášt, děti si u výdeje říkají kdo jí chce a kdo ne. Většinou k tomu máme jako variantu pro toho kdo jí nechce strouhaný sýr. S normováním úplně neporadím, chce to vyzkoušet a postupně si množství upravit podle toho jaký o ní bude u vás zájem. Začínali jsme u půlky malé výdejní gastronádoby a dnes už děláme celou.
      Recept: máslová jíška+mléko+smetana (bešamel), přidat strouhaný sýr (Niva, Cihla, Balkán, Parmazán a pod.), dochutit citrónovou šťávou, sůl, pepř, někdo přidává i trochu česneku, záleží na Vás.

    • Autor: pepik

      Díky moc. Zkusíme to.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se