Přeskočit na obsah

syrové maso

  • Autor: Malá

    syrové maso
    Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat paní hygieničky. Máme hlavní kuchyň, kde se vaří veškeré jídlo a to se pak rozváží po areálu na domečky, kde jsou ubytovaní uživatelé. Těm to z termosů rozdělují zaměstnanci na talíře. Občas by si chtěli sami něco uvařit ( mají tam malé kuchyňky).
    Můžeme my jim z kuchyně dávat syrové maso a potraviny, nebo by si měli raději nakoupit v obchodě, aby to nešlo přes kuchyň. Zajímá mě to z hygienické stránky. Děkuji za odpověď

    • Autor: Alena II

      Re: syrové maso
      I když nejsem hygienička, tak bych Vám radila, abyste jim nedávali žádné suroviny z kuchyně.
      Pokud si chtějí něco sami uvařit, ať si to nakoupí v obchodě a kuchyň by s tím neměla mít nic společného. Jedná se o to, že pokud, jste by si způsobili nějaké zdravotní potíže tím, že použijí nějakou surovinu, kterou nemají řádně uskladněnou, jste z obliga.

      • Autor: Tereza

        Re: syrové maso
        Naprostý souhlas, pokud budete poskytovat či prodávat syrové maso, pak je to v rámci vaší služby a zodpovídáte za to (samozřejmě od doby nákupu do dodání spotřebiteli).

    • Autor: Honza

      Re: syrové maso
      Plně souhlasím s kolegyněmi, v žádném případě nedoporučuji jim dávat jakékoliv suroviny k vlastní výrobě. V případě komplikací nedokážete, že ta surovina byla v naprostém pořádku a ani jestli prošla správnou tepelnou úpravou. Dále by jste mohli mít (myslím) komplikace ohledně koncese nákup/prodej, jestli jí nemáte……. Ale byla by tu možnost vakuově balené potraviny, které by se mohli(v rámci HACCP) prodávat přes kantýnu…..

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se