Přeskočit na obsah

systém kritických bodů

  • Autor: marcelag

    systém kritických bodů
    Dobrý den, chci se zeptat. Nemáte náhodou některá z vás příručku METODIKA ZAVEDENÍ KRITICKÝCH BODŮ jedná se o tabulku asi 4 stránky Kritické body diagramu výrobního procesu? Děkuji Vám moc za pomoc. Marcela

    • Autor: pepinda

      mám systém kritických bodů přímo od hygieny asi to bude ono co myslíte.Zadejte e-mail a já Vám to přepošlu.

    • Autor: andy1

      Já tedy nevím, ale mělo by to být vypracované na konkrétní provoz. Nám to dělá auditorka HACCAPu a je to placené, takže bych to určitě nikde nerozšiřovala. Audit HACCAP si může objednat každá ŠJ. Chodí jednou za rok, vždy opraví co je třeba, jeden den je s holkami v kuchyni, poradí co třeba dělají špatně, co už se dělat nemusí, naopak co by se dělat mělo, potom pošle nové podklady a za rok se zase ukáže.

      • Autor: hygienička

        Máte pravdu!!!………přece si musíte udělat analýzu vlastního provozu a na základě této analýzy si stanovíte CCP nebo CP (ideální, když si HACCP vypracujete samy).
        Pohodový den.

        • Autor: marcelaglab

          Máte pravdu! Určitě si ho vypracuji sama, ale aspoň pro představu jak to má vypadat……

      • Autor: bohuna

        je to tak

      • Autor: 9393

        Za svoji pohodlnost bych auditorce určitě neplatila. Za ta léta, kdy platí HACCAP, snad i průměrně inteligentní člověk si toto dokáže zpracovat sám a audit si nechá provést od kolegyně z jiné jídelny zdarma.

        • Autor: jitka 1

          Prosím o radu, jak má vypadat audit? Jaké má mít náležitosti? Můžete mi někdo poradit? Děkuji.

    • Autor: pepinda

      já jsem si to také předělala podle mého provozu,ale byl to návod jak na to

    • Autor: ludmi

      Prosím andy1 kde se takový audit objedná a kolik stojí.Děkuji za sdělení

      • Autor: andy1

        Existují poradenské firmy, popř. to dělají bývalé hygieničky na ŽL. Pro příklad: http://www.haccp-system.cz/ . Zkuste pohledat ve vašem regionu. Ceny jsou asi různé. U nás kompletní zpracování, včetně auditu a závěrečné zprávy z tohoto auditu 1500,– Kč/rok.

    • Autor: Sonča

      Krásný i když zatažený den.Pokud si zakoupíte brožuru Bezpečnost pokrmů v gastronomii / je včetně formulářů na kopírování – případně úpravu/ od Doc.Michala Voldřicha a kolekt.- pročtete a uděláte na svůj provoz máte hotovo .Myslím,že takto ušetřené peníze můžete použít jinde.

    • Autor: XXXXXX

      Jak dlouho se musí evidence kritikých bodů uschovávat na provozovně. Děkuji

      • Autor: rmn

        Kritické body se evidují takto:
        a) změny systému kritických bodů po dobu 1 roku,
        b) monitorovací postupy v kritických bodech po dobu 14 dnů od data výroby pokrmu, rozpracovaného pokrmu nebo polotovaru (dále jen „produkt“),
        c) překročení kritických limitů a nápravná opatření po dobu 14 dnů od data výroby produktu,
        d) výsledky ověřování účinného fungování kritických bodů po dobu 1 roku.

    • Autor: irik

      jak je to s bezlepkovou dietou?musi se v ms varit pro jedno ditě?

      • Autor: Valentýna

        Rozhodnutí je na vás. Musíte mít nutričního terapeuta, se kterým budete spolupracovat.

    • Autor: marcys

      Dobry den .Prosím o zaslání kritických bodů.Děkuji Menšíkova

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se