systém kritických bodů
Dobrý den, chci se zeptat. Nemáte náhodou některá z vás příručku METODIKA ZAVEDENÍ KRITICKÝCH BODŮ jedná se o tabulku asi 4 stránky Kritické body diagramu výrobního procesu? Děkuji Vám moc za pomoc. Marcela
Já tedy nevím, ale mělo by to být vypracované na konkrétní provoz. Nám to dělá auditorka HACCAPu a je to placené, takže bych to určitě nikde nerozšiřovala. Audit HACCAP si může objednat každá ŠJ. Chodí jednou za rok, vždy opraví co je třeba, jeden den je s holkami v kuchyni, poradí co třeba dělají špatně, co už se dělat nemusí, naopak co by se dělat mělo, potom pošle nové podklady a za rok se zase ukáže.
Máte pravdu!!!………přece si musíte udělat analýzu vlastního provozu a na základě této analýzy si stanovíte CCP nebo CP (ideální, když si HACCP vypracujete samy).
Pohodový den.
Za svoji pohodlnost bych auditorce určitě neplatila. Za ta léta, kdy platí HACCAP, snad i průměrně inteligentní člověk si toto dokáže zpracovat sám a audit si nechá provést od kolegyně z jiné jídelny zdarma.
Existují poradenské firmy, popř. to dělají bývalé hygieničky na ŽL. Pro příklad: http://www.haccp-system.cz/ . Zkuste pohledat ve vašem regionu. Ceny jsou asi různé. U nás kompletní zpracování, včetně auditu a závěrečné zprávy z tohoto auditu 1500,– Kč/rok.
Krásný i když zatažený den.Pokud si zakoupíte brožuru Bezpečnost pokrmů v gastronomii / je včetně formulářů na kopírování – případně úpravu/ od Doc.Michala Voldřicha a kolekt.- pročtete a uděláte na svůj provoz máte hotovo .Myslím,že takto ušetřené peníze můžete použít jinde.
Kritické body se evidují takto:
a) změny systému kritických bodů po dobu 1 roku,
b) monitorovací postupy v kritických bodech po dobu 14 dnů od data výroby pokrmu, rozpracovaného pokrmu nebo polotovaru (dále jen „produkt“),
c) překročení kritických limitů a nápravná opatření po dobu 14 dnů od data výroby produktu,
d) výsledky ověřování účinného fungování kritických bodů po dobu 1 roku.
systém kritických bodů
Autor: marcelag
systém kritických bodů
Dobrý den, chci se zeptat. Nemáte náhodou některá z vás příručku METODIKA ZAVEDENÍ KRITICKÝCH BODŮ jedná se o tabulku asi 4 stránky Kritické body diagramu výrobního procesu? Děkuji Vám moc za pomoc. Marcela
Autor: pepinda
mám systém kritických bodů přímo od hygieny asi to bude ono co myslíte.Zadejte e-mail a já Vám to přepošlu.
Autor: marenka
prosím o přeposlání kritických bodů. velmi děkuji
Autor: marenka
mspravonin@seznam.cz
Autor: marcelag
orbitkacz@seznam.cz
Autor: hobit
prosím o přeposlání kritických bodů. velmi děkuji
Autor: Stanislava Dolníková
Prosím o zaslání kritických bodů.Děkuji
Autor: kukačka
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o přeposlání kritických bodů děkuji martínková
Autor: Faast Food Gril
Prosím zaslání kr.bodů.Děkuji Černohorský
Autor: Lucie Gregorová
DOBRÝ DEN..mohu take poprosit o krit.body?
Děkuji Lucka
Autor: andy1
Já tedy nevím, ale mělo by to být vypracované na konkrétní provoz. Nám to dělá auditorka HACCAPu a je to placené, takže bych to určitě nikde nerozšiřovala. Audit HACCAP si může objednat každá ŠJ. Chodí jednou za rok, vždy opraví co je třeba, jeden den je s holkami v kuchyni, poradí co třeba dělají špatně, co už se dělat nemusí, naopak co by se dělat mělo, potom pošle nové podklady a za rok se zase ukáže.
Autor: hygienička
Máte pravdu!!!………přece si musíte udělat analýzu vlastního provozu a na základě této analýzy si stanovíte CCP nebo CP (ideální, když si HACCP vypracujete samy).
Pohodový den.
Autor: marcelaglab
Máte pravdu! Určitě si ho vypracuji sama, ale aspoň pro představu jak to má vypadat……
Autor: bohuna
je to tak
Autor: 9393
Za svoji pohodlnost bych auditorce určitě neplatila. Za ta léta, kdy platí HACCAP, snad i průměrně inteligentní člověk si toto dokáže zpracovat sám a audit si nechá provést od kolegyně z jiné jídelny zdarma.
Autor: jitka 1
Prosím o radu, jak má vypadat audit? Jaké má mít náležitosti? Můžete mi někdo poradit? Děkuji.
Autor: pepinda
já jsem si to také předělala podle mého provozu,ale byl to návod jak na to
Autor: ludmi
Prosím andy1 kde se takový audit objedná a kolik stojí.Děkuji za sdělení
Autor: andy1
Existují poradenské firmy, popř. to dělají bývalé hygieničky na ŽL. Pro příklad: http://www.haccp-system.cz/ . Zkuste pohledat ve vašem regionu. Ceny jsou asi různé. U nás kompletní zpracování, včetně auditu a závěrečné zprávy z tohoto auditu 1500,– Kč/rok.
Autor: Sonča
Krásný i když zatažený den.Pokud si zakoupíte brožuru Bezpečnost pokrmů v gastronomii / je včetně formulářů na kopírování – případně úpravu/ od Doc.Michala Voldřicha a kolekt.- pročtete a uděláte na svůj provoz máte hotovo .Myslím,že takto ušetřené peníze můžete použít jinde.
Autor: XXXXXX
Jak dlouho se musí evidence kritikých bodů uschovávat na provozovně. Děkuji
Autor: rmn
Kritické body se evidují takto:
a) změny systému kritických bodů po dobu 1 roku,
b) monitorovací postupy v kritických bodech po dobu 14 dnů od data výroby pokrmu, rozpracovaného pokrmu nebo polotovaru (dále jen „produkt“),
c) překročení kritických limitů a nápravná opatření po dobu 14 dnů od data výroby produktu,
d) výsledky ověřování účinného fungování kritických bodů po dobu 1 roku.
Autor: irik
jak je to s bezlepkovou dietou?musi se v ms varit pro jedno ditě?
Autor: Valentýna
Rozhodnutí je na vás. Musíte mít nutričního terapeuta, se kterým budete spolupracovat.
Autor: marcys
Dobry den .Prosím o zaslání kritických bodů.Děkuji Menšíkova