Přeskočit na obsah

tarhoňa

  • Autor: fifule

    tarhoňa

    Prosím o radu, dá se připravit tarhoňa v konvektomatu? Bulgur děláme jako rýži, možná, že tarhoňa se bude dělat stejně? Děkuji.

    • Autor: Žito

      Zdravím.Tak jsem dnes dostala článek k přečtení.Hlavní hygienik,12.2.2016.Stanovisko MZ ČR ve věci využití vlastních výpěstků ze šk.zahrad k přípravě pokrmů ve ŠJ.Pokud bude s produkty nakládáno v souladu správné hyg.praxe.To se týká kuchyně.Ale není tu specifikováno,kdo zajistí tzv.sledovatelnost: evidence-druh produktu,množství,místo původu(šk.zahrada,datum odběru sklizně,,čerstvost a nepoškozenost,kažení.Včetně bylinek.Já teda všechny názvy neznám.Podle mě je škola jakýmsi dodavatelem a tudíž by si měla tyto záznamy dělat ona.Připadá mi,že to opět hází na naší hlavu se vším všudy.Díky za reakce.

    • Autor: Ječmen

      Zdravím. Chápete to přesně. Rozšíříme HACCP a můžeme sledovat (zdarma),jak se daří výpěstkům na záhonech školy. Nebo škola zaměstná hned rovnou zahradníka 🙂
      Náplň práce :
      druh semena
      den výsevu
      den sklizně
      stav použitelnosti v ŠJ
      likvidace závadných výpěstků

      Ať žijí vlastní výpěstky z vlastních zahrádek….
      Doporučení !!!
      Koupit od dodavatele, dodací list zárukou kvality, než mít nervy jestli je vše Ok.

      Hezký a klidný víkend.
      Váš Ječmen

    • Autor: Žito

      Moc děkuji za příspěvek.Asi budem všichni za jedno,až na toho,kterého se to nejvíce týká.Totiž p. uč.začla střihat do nalité polévky dětem bylinku rovnou z květináče a já se ohradila a zatrhla to.Takže,co jsem si to dovolila?Odplata byla zmíněný článek.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se