Zdravím.Tak jsem dnes dostala článek k přečtení.Hlavní hygienik,12.2.2016.Stanovisko MZ ČR ve věci využití vlastních výpěstků ze šk.zahrad k přípravě pokrmů ve ŠJ.Pokud bude s produkty nakládáno v souladu správné hyg.praxe.To se týká kuchyně.Ale není tu specifikováno,kdo zajistí tzv.sledovatelnost: evidence-druh produktu,množství,místo původu(šk.zahrada,datum odběru sklizně,,čerstvost a nepoškozenost,kažení.Včetně bylinek.Já teda všechny názvy neznám.Podle mě je škola jakýmsi dodavatelem a tudíž by si měla tyto záznamy dělat ona.Připadá mi,že to opět hází na naší hlavu se vším všudy.Díky za reakce.
Zdravím. Chápete to přesně. Rozšíříme HACCP a můžeme sledovat (zdarma),jak se daří výpěstkům na záhonech školy. Nebo škola zaměstná hned rovnou zahradníka 🙂
Náplň práce :
druh semena
den výsevu
den sklizně
stav použitelnosti v ŠJ
likvidace závadných výpěstků
Ať žijí vlastní výpěstky z vlastních zahrádek….
Doporučení !!!
Koupit od dodavatele, dodací list zárukou kvality, než mít nervy jestli je vše Ok.
Moc děkuji za příspěvek.Asi budem všichni za jedno,až na toho,kterého se to nejvíce týká.Totiž p. uč.začla střihat do nalité polévky dětem bylinku rovnou z květináče a já se ohradila a zatrhla to.Takže,co jsem si to dovolila?Odplata byla zmíněný článek.
tarhoňa
Autor: fifule
tarhoňa
Prosím o radu, dá se připravit tarhoňa v konvektomatu? Bulgur děláme jako rýži, možná, že tarhoňa se bude dělat stejně? Děkuji.
Autor: Žito
Zdravím.Tak jsem dnes dostala článek k přečtení.Hlavní hygienik,12.2.2016.Stanovisko MZ ČR ve věci využití vlastních výpěstků ze šk.zahrad k přípravě pokrmů ve ŠJ.Pokud bude s produkty nakládáno v souladu správné hyg.praxe.To se týká kuchyně.Ale není tu specifikováno,kdo zajistí tzv.sledovatelnost: evidence-druh produktu,množství,místo původu(šk.zahrada,datum odběru sklizně,,čerstvost a nepoškozenost,kažení.Včetně bylinek.Já teda všechny názvy neznám.Podle mě je škola jakýmsi dodavatelem a tudíž by si měla tyto záznamy dělat ona.Připadá mi,že to opět hází na naší hlavu se vším všudy.Díky za reakce.
Autor: Ječmen
Zdravím. Chápete to přesně. Rozšíříme HACCP a můžeme sledovat (zdarma),jak se daří výpěstkům na záhonech školy. Nebo škola zaměstná hned rovnou zahradníka 🙂
Náplň práce :
druh semena
den výsevu
den sklizně
stav použitelnosti v ŠJ
likvidace závadných výpěstků
Ať žijí vlastní výpěstky z vlastních zahrádek….
Doporučení !!!
Koupit od dodavatele, dodací list zárukou kvality, než mít nervy jestli je vše Ok.
Hezký a klidný víkend.
Váš Ječmen
Autor: Žito
Moc děkuji za příspěvek.Asi budem všichni za jedno,až na toho,kterého se to nejvíce týká.Totiž p. uč.začla střihat do nalité polévky dětem bylinku rovnou z květináče a já se ohradila a zatrhla to.Takže,co jsem si to dovolila?Odplata byla zmíněný článek.