tarhoňa
Prosím,vaříte někdo dětem jako přílohu tarhoňu?A k čemu je nejlepší ji zařadit?
Objednala jsem si ji od dodavatele a děvčata v kuchyni mi tvrdí,že je vhodná pouze jako zavářka do polévek.Já bych ji zařadila,třeba k omáčce,nebo k pečeným masům.Ale jistá si nejsem.Děkuji za případné typy.
Dobrý den paní Ireno. Tarhońa je v podstatě drobná těstovina. Jako zavářka je určitě vhodná, můžete ji ale připravit také jako přílohu podobně jako kuskus. Naše kuchařky osmaží cibulku, přidají vhodné koření (sušené bylinky, trochu soli) vsypou tarhoňu, zalejí případně vývarem a povaří do změknutí. Takto upravená se hodí k masům s přírodní šťávou a třeba s dušenou zeleninou, ke klasickým omáčkám bych ji ale nedoporučila.
U nás tarhoňu osmažíme dozlatova a pak podléváme a mícháme až je pěkně měkká,dochutíme solí a podáváme s přírodním plátkem masa+ šťávičku.Za toto jídlo dají život!
Áno přesně tak,neuvařenou na olej osmažit,pak pomalu přilévat vodu,míchat prohazovat.Ubrat teplotu a dodusit.Můžete i přiklopit ,ale hlídat aby se vám nelepila na dno.Je to rychle a fak dobrý.Zkuste.
Tarhoňa se vysype na rozpálený olej a osmaží do tmava,zalije se horkou vodou a zavaří.Po zavaření nechte vodu trochu odpařit a dusíse do úplného odpaření tekutiny.Může se dodusit v trubě.V průběhu dušení občas promíchnout,po uvaření musí být sypká a tmavší barvy.
příloha 1kg tarhoni = 1,8l vody
zavářka 1kg tarhoni = 5l vody
zavářka se vloží do osolené vroucí vody vaří se 6-10min.Scedit a propláchnout.
Dávám na kat.15 a více 10porcí = 1 až 1,2kg
tarhoňa
Autor: Ir.ena
tarhoňa
Prosím,vaříte někdo dětem jako přílohu tarhoňu?A k čemu je nejlepší ji zařadit?
Objednala jsem si ji od dodavatele a děvčata v kuchyni mi tvrdí,že je vhodná pouze jako zavářka do polévek.Já bych ji zařadila,třeba k omáčce,nebo k pečeným masům.Ale jistá si nejsem.Děkuji za případné typy.
Autor: Ivana Kováříková
Dobrý den paní Ireno. Tarhońa je v podstatě drobná těstovina. Jako zavářka je určitě vhodná, můžete ji ale připravit také jako přílohu podobně jako kuskus. Naše kuchařky osmaží cibulku, přidají vhodné koření (sušené bylinky, trochu soli) vsypou tarhoňu, zalejí případně vývarem a povaří do změknutí. Takto upravená se hodí k masům s přírodní šťávou a třeba s dušenou zeleninou, ke klasickým omáčkám bych ji ale nedoporučila.
Autor: Ivana Kováříková
Mimochodem, až teď jsem si všimla, že tato úprava je i v dnešním receptu. Mám podobný vyzkoušený a mohu doporučit.
Autor: Alena II.
Děláme tarhoňu také tak, ale nedávno jsme ji dělaly s vepřovým perkeltem a byla také moc dobrá. Omáčka ale nesmí být řídká, ale hustší konzistence.
Autor: Ir.ena
Děkuji vám za rady,vyzkoušíme a napíšu,jak jsme uspěli.
Autor: haris
U nás tarhoňu osmažíme dozlatova a pak podléváme a mícháme až je pěkně měkká,dochutíme solí a podáváme s přírodním plátkem masa+ šťávičku.Za toto jídlo dají život!
Autor: Nina S.
Haris,jestli správně rozumím,tarhoňu neuvařenou osmažíte na oleji? Díky N.
Autor: haris
Áno přesně tak,neuvařenou na olej osmažit,pak pomalu přilévat vodu,míchat prohazovat.Ubrat teplotu a dodusit.Můžete i přiklopit ,ale hlídat aby se vám nelepila na dno.Je to rychle a fak dobrý.Zkuste.
Autor: MATY200
Tarhoňa se vysype na rozpálený olej a osmaží do tmava,zalije se horkou vodou a zavaří.Po zavaření nechte vodu trochu odpařit a dusíse do úplného odpaření tekutiny.Může se dodusit v trubě.V průběhu dušení občas promíchnout,po uvaření musí být sypká a tmavší barvy.
příloha 1kg tarhoni = 1,8l vody
zavářka 1kg tarhoni = 5l vody
zavářka se vloží do osolené vroucí vody vaří se 6-10min.Scedit a propláchnout.
Dávám na kat.15 a více 10porcí = 1 až 1,2kg