Teplota a doba výdeje teplých pokrmů
Dobrý den všem, určitě jste toto téma už řešili. Potřebuji pomoc vracím se do závodního stravování po nějakém čase a vše se mění, potřebuji pomoci. Jak je to teď s výdejem pokrmu po uvaření, je stanovena nějaká doba? Vím že teplota by neměla klesnout pod 60 stupňů, ale bohužel jsem přečetl hodně článků a názory se různí. Děkuji za radu.
Pokrmy nevydané ve lhůtě, která byla určena osobou provozující stravovací službu v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů, nelze dále skladovat, opakovaně ohřívat ani dodatečně zchlazovat nebo zmrazovat. Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, a to za teploty nejméně +60 stupňů C. Teplým pokrmem se pro účely této vyhlášky rozumí potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci v teplém stavu nebo udržovaná v teplém stavu po dobu uvádění do oběhu, rozvozu nebo přepravy.
Dobrý den, dříve byla doba výdeje teplých pokrmů stanovena na 4 hodiny od dohotovení. Nyní si dobu výdeje stanovuje výrobce sám, což jste vy. Dobu výdeje, kterou jste stanovili si musíte zapsat do svého HACCAPu. Teplota teplého pokrmu nesmí klesnout pod 60 stupňů, pokud se tak stane, musíte pokrm regenerovat na vyšší teplotu. Určitě se přihlaste na nějaké školení o HACCAP a Hygienické minimum. Hodně zdaru.
Dobrý den, dříve byla doba výdeje teplých pokrmů stanovena na 4 hodiny od dohotovení. Nyní si dobu výdeje stanovuje výrobce sám, což jste vy. Dobu výdeje, kterou jste stanovili si musíte zapsat do svého HACCAPu. Teplota teplého pokrmu nesmí klesnout pod 60 stupňů, pokud se tak stane, musíte pokrm regenerovat na vyšší teplotu. Určitě se přihlaste na nějaké školení o HACCAP a Hygienické minimum. Hodně zdaru.
Dobrý den, ve školní jídelně začínám, a při školení HACCP nám byla opravena námi stanovená doba v HACCPu 5hodin od dohotovení do konce výdeje, zpět na 4hodiny od dohotovení. Zdůvodněno to bylo, změnou v legislativě. Je možné tuto změnu někde dohledat? Nebo můžeme nechat stále 5hodin? Děkuji za info, R
Dobrý den. Mohu se zeptat, kdo vas na/v HACCP školil? Dobu výdeje si můžete ponechat 5 hod. Stále platí, že dobu výdeje si určujete jako výrobce sami – viz vyhl. 137/2004 Sb. v platném znění (par. 25): Pokrmy nevydané ve lhůtě, která byla určena osobou provozující stravovací službu v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů, nelze dále skladovat, opakovaně ohřívat ani dodatečně zchlazovat nebo zmrazovat.
Dobrý den paní Janotová, moc děkuji za rychlou odpověď. V pozici jsem druhý měsíc a procházím vaším on line školením pro nové vedoucí. Shodou okolností teď vyšla doba, kdy přijela firma, která nám HACCP zpracovává. A ta to změnila a na mou přímou odpověď mi bylo odpovězeno, že se ta doba změnila a změnila se i teplota z 60st na 65st. Jelikož jsme provoz který 80% obědů vyváží, je to pro nás velice podstatná informace.
Dobrý den, mohu požádat o názor na salátový bar?
U covidu byl zrušen ale nevím jestli je čas ho znovu otevřít.
Dáváte saláty už normálně na salátový bar nebo jen misky a každému podáváte?
Děkuji za názory. Jana
Dobrý den, mám dotaz, knedlíky – přílohu, jak uchováváte teplotu při výdeji. My dáváme do nahřívacího vozíku, ale tímto nedocílíme teploty. A je možné je nechat na pokojovou teplotu? děkuji
Teplota a doba výdeje teplých pokrmů
Autor: jindram2
Teplota a doba výdeje teplých pokrmů
Dobrý den všem, určitě jste toto téma už řešili. Potřebuji pomoc vracím se do závodního stravování po nějakém čase a vše se mění, potřebuji pomoci. Jak je to teď s výdejem pokrmu po uvaření, je stanovena nějaká doba? Vím že teplota by neměla klesnout pod 60 stupňů, ale bohužel jsem přečetl hodně článků a názory se různí. Děkuji za radu.
Autor: majka1
měli byste mít stanoveno v HACCP
Autor: Danoš
Podmínky uvádění pokrmů do oběhu
Pokrmy nevydané ve lhůtě, která byla určena osobou provozující stravovací službu v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů, nelze dále skladovat, opakovaně ohřívat ani dodatečně zchlazovat nebo zmrazovat. Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, a to za teploty nejméně +60 stupňů C. Teplým pokrmem se pro účely této vyhlášky rozumí potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci v teplém stavu nebo udržovaná v teplém stavu po dobu uvádění do oběhu, rozvozu nebo přepravy.
Autor: AlčaG.
Dobrý den, dříve byla doba výdeje teplých pokrmů stanovena na 4 hodiny od dohotovení. Nyní si dobu výdeje stanovuje výrobce sám, což jste vy. Dobu výdeje, kterou jste stanovili si musíte zapsat do svého HACCAPu. Teplota teplého pokrmu nesmí klesnout pod 60 stupňů, pokud se tak stane, musíte pokrm regenerovat na vyšší teplotu. Určitě se přihlaste na nějaké školení o HACCAP a Hygienické minimum. Hodně zdaru.
Autor: AlenaG
Dobrý den, dříve byla doba výdeje teplých pokrmů stanovena na 4 hodiny od dohotovení. Nyní si dobu výdeje stanovuje výrobce sám, což jste vy. Dobu výdeje, kterou jste stanovili si musíte zapsat do svého HACCAPu. Teplota teplého pokrmu nesmí klesnout pod 60 stupňů, pokud se tak stane, musíte pokrm regenerovat na vyšší teplotu. Určitě se přihlaste na nějaké školení o HACCAP a Hygienické minimum. Hodně zdaru.
Autor: Zita Lo
Ahoj všem, moc prosím poslat do emailu formulář:
“ Protokol z vypracování vnitřního auditu.“
Děkuji vám všem moc za pomoc a přeji klidné dny .
Autor: Renka
Dobrý den, ve školní jídelně začínám, a při školení HACCP nám byla opravena námi stanovená doba v HACCPu 5hodin od dohotovení do konce výdeje, zpět na 4hodiny od dohotovení. Zdůvodněno to bylo, změnou v legislativě. Je možné tuto změnu někde dohledat? Nebo můžeme nechat stále 5hodin? Děkuji za info, R
Autor: Lucie Janotová
Dobrý den. Mohu se zeptat, kdo vas na/v HACCP školil? Dobu výdeje si můžete ponechat 5 hod. Stále platí, že dobu výdeje si určujete jako výrobce sami – viz vyhl. 137/2004 Sb. v platném znění (par. 25): Pokrmy nevydané ve lhůtě, která byla určena osobou provozující stravovací službu v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů, nelze dále skladovat, opakovaně ohřívat ani dodatečně zchlazovat nebo zmrazovat.
Autor: Renka
Dobrý den paní Janotová, moc děkuji za rychlou odpověď. V pozici jsem druhý měsíc a procházím vaším on line školením pro nové vedoucí. Shodou okolností teď vyšla doba, kdy přijela firma, která nám HACCP zpracovává. A ta to změnila a na mou přímou odpověď mi bylo odpovězeno, že se ta doba změnila a změnila se i teplota z 60st na 65st. Jelikož jsme provoz který 80% obědů vyváží, je to pro nás velice podstatná informace.
Autor: janaa
Dobrý den, mohu požádat o názor na salátový bar?
U covidu byl zrušen ale nevím jestli je čas ho znovu otevřít.
Dáváte saláty už normálně na salátový bar nebo jen misky a každému podáváte?
Děkuji za názory. Jana
Autor: Irena Svačinová
Dobrý den, mám dotaz, knedlíky – přílohu, jak uchováváte teplotu při výdeji. My dáváme do nahřívacího vozíku, ale tímto nedocílíme teploty. A je možné je nechat na pokojovou teplotu? děkuji
Autor: Irena Svačinová
Dobrý den, saláty za studena – těstovinový, kuskusový , s majonézou apod. jak uchováváte při výdeji a kolik by takový salát měl mít teplotu. Děkuji