teplota nápojů, salátů, kompot
prosím o radu jakou teplotu mají mít nápoje a saláty u dětí v MŠ a pod jaký m číslem najdu vyhlášku, která to řeší. Děkuji
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
Kompoty, saláty ani nápoje nechladíme. Ve složce HACCP mám vložený vnitřní předpis, kde mám uvedeno, že kompoty otevíráme těsně před vydáváním do misek. Zeleninové saláty také přïpravujeme tak, aby se hned po dokončení vydávaly. Jsme MŠ a kombinace MŠ a ZŠ. Mám tam dodatek, že takto vychlazené pokrmy nejsou vhodné pro děti MŠ. Problém není.
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
a v téhle vyhlášce se praví: „Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, za teploty nejméně +60 stupňů oC“ – všechny ostatní teploty výdeje jsou zrušené.
Také tím padá doba výdeje 4 hodiny, délku si určí vedoucí provozu tak, aby nevznikly žádné problémy(rozumně).
Re: teplota nápojů, salátů, ko
Saláty a kompoty dáváme do chladicí vitríny a nápoje po poradě s naší hygieničkou tak,že čaje uvařené necháváme přirozeně chladnout a džusy se dělají ze studené vody přímo z kohoutku
teplota nápojů, salátů, kompot
Autor: elen
teplota nápojů, salátů, kompot
prosím o radu jakou teplotu mají mít nápoje a saláty u dětí v MŠ a pod jaký m číslem najdu vyhlášku, která to řeší. Děkuji
Autor: elen
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
ještě jednou prosím, může mi někdo poradit na kolik stupňů chladit nápoje a kompoty.
Autor: Radka
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
Kompoty, saláty ani nápoje nechladíme. Ve složce HACCP mám vložený vnitřní předpis, kde mám uvedeno, že kompoty otevíráme těsně před vydáváním do misek. Zeleninové saláty také přïpravujeme tak, aby se hned po dokončení vydávaly. Jsme MŠ a kombinace MŠ a ZŠ. Mám tam dodatek, že takto vychlazené pokrmy nejsou vhodné pro děti MŠ. Problém není.
Autor: maty200
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
Vyhláška 602/2006 § 25 podmínky uvádění pokrmů do oběhu, kterou se mění vyhláška č.137/2004sb.Tak že staré 2 roky!
Autor: emmo
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
a v téhle vyhlášce se praví: „Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, za teploty nejméně +60 stupňů oC“ – všechny ostatní teploty výdeje jsou zrušené.
Také tím padá doba výdeje 4 hodiny, délku si určí vedoucí provozu tak, aby nevznikly žádné problémy(rozumně).
Autor: bobina
Re: teplota nápojů, salátů, kompot
hm to je divné ,my píšeme do kritických bodů uschova při 8 st.a ukládáme je do ledničky kde tuto teplotu udržujeme.
Autor: renča
Re: teplota nápojů, salátů, ko
Saláty a kompoty dáváme do chladicí vitríny a nápoje po poradě s naší hygieničkou tak,že čaje uvařené necháváme přirozeně chladnout a džusy se dělají ze studené vody přímo z kohoutku