Přeskočit na obsah

Teplota pokrmů ve várnicích

  • Autor: Ivana

    Teplota pokrmů ve várnicích
    Nejsme sice školní jídelna, ale na Vaše stránky moc ráda chodím, protože se tu vždy dozvím mnoho zajímavého. Proto se na vás obracím s prosbou o radu, nebo váš názor na tuto věc. Vaříme jídla pro závodní stravování, která se následně nandají do várnic a rozvážejí ke konečným spotřebitelům. Do várnice o objemu 5 litrů nandám vařící omáčku, bohužel objednáno jen 9 porcí, takže várnice je pouze z 1/3 zaplněná. Po předání na místo určení, pracovnice u výdeje zjistí, že teplota není 65°C. Situaci dle mého dále neřeší, jídlo začne asi za 20 minut vydávat lidem, ale chvilku poté přijede hygiena a naměří 53,8°C. A tak od pracovnice zodpovědné za výdej dostanu dopis, že mám nandavat jídlo teplejší než 80°C a de fakto vinu háže na mne. Přitom u mne teplota omáčky v době výdeje byla 89,3°C (zapsáno v protokole). Samozřejmě u plných várnic je teplota v pořádku. Jak se mám bránit a nebo jaké je řešení….fakt nevím 🙁
    Děkuji za Vaše případné názory. Iva

    • Autor: Alena II

      Re: Teplota pokrmů ve várnicích
      Výdejna obědů by měla být vybavena zařízením na ohřev (regeneraci) pokrmu a za to při jaké teplotě
      ho vydává konečnému spotřebiteli, je zodpovědná pracovnice u výdeje.Pokud vy máte ošetřeno v kritických bodech teplotu jídla při ukládání do várnic a máte o tom denně evidenci, jste z obliga.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se