Přeskočit na obsah

Teploty dovážených pokrmů

  • Autor: Linda

    Teploty dovážených pokrmů
    Prosím o radu jak udržet teplotu jídel převáženou v termoportu do výdejny. Jídla vkládána do termonádob téměř vaří, termoport ihned uzavřeme, ale na výdejně si stěžují, že je chladné.Má někdo zkušenost s ohřívací vanou?

    • Autor: hygienička

      Re: Teploty dovážených pokrmů
      Nevím jaké termonádoby používáte,ale pokud máte prohlášené o shodě k termonádobám, mělo by být uvedeno výrobcem po jak dlouhou dobu jídlo vydrží při určité teplotě. Domnívám se, že to není možné, aby došlo k významnému poklesu teploty, pokud to děláte jak popisujete. Ještě by mě zajímalo jak dlouho čeká jídlo na transport do výdejny a za jak dlouho se jídlo ve výdejně po dodání vydává.
      Teplé pokrmy se uvádějí do oběhu tak, aby se dostaly ke spotřebiteli co nejdříve, a to za teploty nejméně +60 stupňů oC. Teplým pokrmem se pro účely této vyhlášky rozumí potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci v teplém stavu nebo udržovaná v teplém stavu po dobu uvádění do oběhu, rozvozu nebo přepravy.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se