Přeskočit na obsah

Tip pro dnešní den

  • Autor: Alice M.

    Tip pro dnešní den
    Děkuji za tip na recept v pravém rohu.Určitě vyzkouším!

    • Autor: Janina Q

      Včerejší recept jsem sice nečetla ,ale v tom dnešním jsou samé polotovary a náhražky od Vitany. Tohle přece vyčítáme soukromým firmám ,že vaří z polotovarů ,tak se k nim proboha nepřidávejme .

      • Autor: maty200

        Přesně,souhlasím.Včerejší recept byl ryba na duo mrkvi a hořčicovomedová omáčka.
        Mně by ten recept nevadil,ale nedovedu si představit ho dát 15 letým a starším klukům…..
        V knize bych měla zápis – už je to tady trpíme hlady!!!!
        Nejsem ze staré školy,máme spoustu lehkých jídel,ale dva výběry,tak si každý vybere na co má chuť. Ale z polotovarů nevaříme!!!!!

        • Autor: Lilli

          Tento recept jsem si přivezla z moderních trendů a u 15 letých měl velmi dobrý ohlas.
          A konvenience tam není žádná, nebo lze použít čerstvé suroviny. Máme výběr ze tří menu, každý volí podle své chuti. U středoškoláků s takovými recepty máme úspěch. Jen se nebát a vyzkoušet nová jídla. Někdy si myslíme, že to děti nebudou a opak je pravdou. To co chutná strávníkům v jedné jídelně může být v jiné propadák.

    • Autor: Karoline

      Nechtěla jsem být rýpavá, ale je to takové „reklamní vysílání“. Dnes na téma Vitana, že?
      Ale šmahem bych neodsuzovala, stačí nahradit hotové omáčky, restované cibule a další surovinami z „pole“ a dobrý recept je třeba na světě.

    • Autor: Janina Q

      Máte pradu,šmahem neodsuzovat, protože dnešní recept Aljaská treska může být vynikající a žádný polotovar tam není.

    • Autor: Juliuska

      Tip pro dnešní den – už raději neinzerujte – při čtení dnešní receptury mně nakapaly sliny do klávesnice …

    • Autor: Zdeněk

      Vážené kolegyně a kolegové, děkujeme za reakce a v mnoha případech za nadšení z nových námětů. Cílem celého projektu je dát nové náměty do běžných kuchyní. Recepty mají osvěžit nabídku a ukázat našim strávníkům, že jsme připraveni je našim pokrmem potěšit. Pokud se týká velmi aktulní otázky jestli čerstvé nebo polotovar, tak doporučuji vhodnou kombinaci, zaměřit se především na bezpečnou a kvalitní surovinu. Obě dvě skupiny můžou být kvalitní a bezpečné, důležité je se dívat na obaly a dobře znát dodavatele. Přeji mnoho nadšených strávnků. Žijte s chutí. Zdeněk

    • Autor: xxxx

      DNEŠNÍ DEN „VITANA VAŘÍ ZA VÁS“!
      Pak nechápu proč se tu řeší počet kuchařek na porce,vemu sáček a mám uvařeno – stačí jedna!

      • Autor: Pekařka

        To jste dost přehnal(a)! Jednak konvenience v menším množství usnadní práci a i z té se oběd sám neuvaří. Navíc – pokud finance dovolí, po ní OBČAS sáhne každá kuchařka – jednak, aby si děvčata malinko oddechla, protože 95% objemu jídel se vaří klasicky z čestvých surovin, jednak naši zmlsaní strávníci to vyžadují. Existují také jídla, na jejichž přípravu by klasickou cestou byl zapotřebí nejméně dvojnásobný počet kuchařek, jinak řečeno – zkuste připravovat například ovocné knedlíky pro 500 strávníků v počtu 3 – 4 osob v kuchyni (kde je zbytek oběda). Věřím tomu, že zkušená vedoucí ráda svým kuchařkám občas práci uhlehčí „něčím z Vitany (Knorru, Maggi…), není proto nutné takto jinak tuto velmi náročnou práci zhazovat. Za všechny zaměstnance ve školních jídelnách děkuji za pochopení. Přeji hezký den.

        • Autor: lilie

          Nezlobte se,ale určitě vaši práci nikdo nehaní,ale tento portál nečte jenom zaměstnanec kuchyně.Pak se nesmíme divit,že řeknou,že se vaří ve školních jídelnách jenom z polotovaru a nač si pořád stěžujeme.
          Jsme nepřetržitý provoz 50-60 snídaní (dva výběry) 120 -130 obědů(dva výběry) a 50-60 večeří. Vše ve 3 lidech – 2 ráno 1 večer nebo ve 2 když má jeden volno.A 600 knedlíků nebo buchet děláme sami.Neexistuje abych nešla pomoct.

          • Autor: Bára

            Tak to jsme na tom stejně. Celkem 3,5 úvazku ve 4 lidech v celodenním provoze. Takže končím každý den v kuchyni a nikoho nezajímá, kdy mám dělat svou práci. A na nějaké polotovary ani nezbývají peníze, takže se vše dělá čerstvé.

    • Autor: Linda

      Jogurtové knedlíky jsme vyzkoušeli,dospělím chutnali,dětem moc ne.

      • Autor: janav.

        500 obědů ve třech, to jste trochu přehnala, ne?
        500 obědů je 600 přihlášených, takže zhuba 7 +1 vedoucí. 8 lidí ty knedlíky v klidu udělá. Pokud není vedoucí jen manažerka a nehledá jen, kde koupit nejlevnější mražené, ale i pomůže. U nás to tak je.

        • Autor: Pekařka

          S trochou nadsázky to tak občas bývá – jsou nemoci a podobně. Chtěla jsem jen říci, že se mi nelíbilo, když si někdo myslí, že kuchařky vaří jen z Vitany a stále hořekují, jak se nadřou. O to mi šlo. Podstatné přece je, aby strávníci měli v poledne na stole teplý oběd.

          • Autor: Stázka ZŠ

            Zkoušeli jste vařit zmiňované jogurt.knedlíky?

    • Autor: Milan

      Dnešní Tip vypadá nádherně!

    • Autor: sta

      Přestávám pracovat a jdu připravovat medové řezy, mňam.
      Ale, krindi pindi, co tomu řekne spotřební koš? Už vím, vlašské ořechy nahradím cizrnou:) a slibuji, že si dám k večeři rybu.

    • Autor: zdenda

      Tak si nechte chutnat,mi ji máme zítra k obědu.Zase nebudu stačit odhlašet,ale medovník ten by šel jistě na dračku.Hezký večer.

      • Autor: JAROSLAVA

        Dobrý den,u nás jsme ji měli minulý týden a můžu říct,že už jsou na ni děti opravdu zvyklé,zbytků je minimálně.Když jsme připravili cizrnu poprvé asi před třemi lety,měli jsme nedostatek odpadových nádob,dnes jsou i takoví,kteří si o ni říkájí a chodí si přidat.Zdravím Jaroslava

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se