Přeskočit na obsah

Tofu

  • Autor: petka

    Tofu
    Dobrý den, můžete mi poradit ohledně tofu? Mohu ho zařadit do mléčných výrobků a s jakým koeficientem? Děkuji

    • Autor: Andy1

      Dobrý den,

      tofu se vyrábí ze sojového mléka, takže to do mléčných výrobků zařadit nemůžete. Soja je luštěnina, ale jakým koeficientem to zařadit, to opravdu nevím, protože sojové mléko se vyrábí drcením, vařením a přecezením soji, takže jaký obsah luštěniny v sojovém mléce zůstane netuším. Možná by mohl být obsah na obale.

    • Autor: Radek

      Dobrý den,tofu můžete zařadit do kategorie rostlinné maso : koeficient 1, do mléčných výrobků nepatří

    • Autor: Pavel Ludvík

      Naprosto souhlasím, s mlékem nebo mléčným výrobkem to nemá nic společného, podobně jako např. sojový jogurt nebo sojové „mléko“. Možnost tofu zařazení do luštěnin je nejasná, neshodnou se ani odborníci. Pokud se pro to rozhodnete, buďte připravena, že příp. kontrole to budete muset velmi dobře zdůvodnit, a koeficient použijte velmi nízký.

    • Autor: petka

      moc děkuji za radu a pomoc 🙂

    • Autor: raduza

      Tofu a sojové maso patří do luštěnin, koecifient 0,2.

      • Autor: petka

        sójové maso také do luštěnin?

        • Autor: andy1

          soja = luštěnina

          • Autor: SK

            Pane jo, to je zase nářez, soja = luštěnina takové vedocí vystřelit na Mars. Jestli si to Andy neplete z cizrnou, nebo cizrnu řadí do masa?

          • Autor: Pavel Ludvík

            Andy má naprostou pravdu a vystřelit na Mars bych ji skutečně nechtěl. Kdyby takových jako ona zde bylo více…

    • Autor: Pavel Ludvík

      Při zařazování těchto produktů buďte prosím velmi obezřetní. Určitě se najdou informace na podporu toho, že tofu a sojové maso patří do luštěnin, ale budete je mít? Uznávaná metodika říká, že sojové maso patří do rostlinného masa, víc nic. Když se výrobek dělá ze soji, neplatí obecně, že ho řadíme do luštěnin! Sýr se přece vyrábí z mléka a řadíme ho do MV, podobně džem z ovoce a patří do CU.

    • Autor: pežotka

      Sojové maso – rostlinné maso – zkratka pro zařazení MR, množství 1000 g, koeficient SK 3,5. Takto to mám již v programu od VIS z roku 2004. Nebo se něco změnilo? Jen tak na okraj – spotřební koš = papírová záležitost. Ústrojím dětí víceméně neprojde! Hezké dny všem!

    • Autor: Ludmila 28

      Mám takový dotaz, co se týče sojového masa.Mám ho ve spotřebním koši zařazen do rostl.masa s koef. 3,5 dle tabulek, které jsem dostala na školení. Když vyjedu měsíční spotřební tak se mi v kolonce rostlinné maso objeví 0. Mám VIS tak potřebuji vědět,zda máte někdo nastaveno, že se vám projeví množství RM? Děkuji

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se