Přeskočit na obsah

trhání těsta

  • Autor: ilka

    trhání těsta
    Milé kuchařinky,poraďtě prosím,proč se nám poslední dobou,trhá kynuté těsto.Děláme snad všechno stejně jak dříve,a na to kde je zádrhel nemůžeme přijít.Těsto poprvé krásně vykyne,jak se vysype na stůl na bochánky tak se začne trhat a pak špetně na plechu kyne.takže výsledek nic moc.Dík za radu.

    • Autor: kasandra40

      Taky by mě tohle zajímalo, nevíte někdo? Mě to dělá u vánočky…krásně vykyne těsto, udělám vánočku a než nakyne na plechu tak se potrhají prameny 🙁

      díky 🙂

    • Autor: Míra

      Dobrý den, tuk předpokládám používáte pořád stejný, že? Výrobci jen zřídkakdy přistupují ke změně receptury výroby tuků.
      Asi nejpravděpodobnějším činitelem je mouka. Kvalita pšenice je sklizeň od sklizně jiná a tedy i mouka je v průběhu roku vždy jiná a to až třikrát ročně. Dokonce stačí aby mlýn odebral mouku jednou od jiného dodavatele. Bohužel s tím by Vám poradil asi jen zkušený pekař – stará škola. Měl jsem jednoho takového v provozu a ten to vždy dokázal vychytat, ale Vám asi nezbyde nic jiného než experimentovat s poměry, nebo zkusit jinou značku mouky..

    • Autor: Písnička

      Kuchařky se shodly na MOUCE. Kvalita mouky je různorodá, je třeba si „vychytat“ optimální značku, která Vám vyhovuje.

    • Autor: macdonaldova

      Nedostatek lepku , ten dělá pružnost těsta. Takže kvalita mouky.

      • Autor: macdonaldova

        http://www.viviente.cz/druhy-mouky-aneb-co-jste-o-moukach-mozna-nevedeli/

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se