Přeskočit na obsah

tuhé maso

  • Autor: Karla

    tuhé maso
    Neustále se potýkáme s tuhým masem, které připravujeme v konvektomatu, máme tuhé i přírodní kuřecí plátky (o vepřových závitcích, či krůtím nemluvě). Poraďte mi, čím to je. Jak dlouho maso tepelně upravujete, jakou máte vlhkost a kolik podléváte (např. u kuřecích plátků, vepřových závitků, či krůtích prsou pečených vcelku). Děkuji za každou radu.

    • Autor: haris

      Pokusím se vám popsat náš postup.Plátky masa naklepeme a opékáme v kastrolu,vyskládáme na plechy a dáváme do konv. na 45 minut+ pára ,105st.Zhruba 20 minut ho máme i přikryté.Pak krátce uděláme barvičku na 5-7 minut horký vzduch 200st.Podlijeme cca tak 0,5l vody,aby na konci programu byla v pekáči šťáva ne suchý plech. Maso máme v pořádku.Závitky jsou křehoučký a ostatní také i výpečky.Zkoušejte.Hodně využíváme konv., ale hodně sledujeme co se tam děje a různě zkracujeme,přidáváme.Nastavené programy jsou fajn, ale oko je lepší.Hezký den.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se