Přeskočit na obsah

Údržba nerezového vybavení

  • Autor: Dita

    Údržba nerezového vybavení
    Jaký čistící prostředek se vám nejvéce osvědčil při čištění nerez dřezů a pracovních stolů? Jak uchovat pěkný povrch? Děkuji za radu.

    • Autor: Martinka

      Re: Údržba nerezového vybavení
      V naší školní jídelně se nejlépe osvědčil úplně obyčejný modrý real. Všechny ostatní přípravky, které byly mimochodem mnohem dražší mě doslova otrávily!!!
      Jestli ovšem někdo má jiný zaručený prostředek, tak vyzkouším!!

      • Autor: Alena II.

        Re: Údržba nerezového vybavení
        Také je výborný Real glanc. Nedám na čistící prostředky od českých výrobců dopustit. Účinkem jsou srovnatelné, ne-li lepší ,s renomovanými značkami, kterých je v televizních reklamách plno, ale mnohdy stojí o polovinu méně.

    • Autor: jitu

      Re: Údržba nerezového vybavení
      ještě je perfektní na nerez Pulirapid bez škrábanců
      zářivý .

    • Autor: magdalena

      Re: Údržba nerezového vybavení
      Na poradě nám hygiena říkala, že je nutné zpracovat ,, PÍSEMNÁ PRAVIDLA PRO NAKLÁDÁNÍ S NEBEZPEČNÝMI CHEMICKÝMI LÁTKAMI A CHEMICKÝMI PŘÍPRAVKY“. Zajímalo by mě, zda jste již toto zpracovali a odeslali ke schválení? Prosím sdělte co jste tam uváděli, pokud( tak jako my) používáme takovou chemii snad jen do myčky nádobí ( fairy ultra).

    • Autor: mavac

      Re: Údržba nerezového vybavení
      Ke každému druhu čistícího prostředku mám bezpečnostní list, se kterým jsou pracovníce seznámeny.U nebezpečných chem.látek jsou bez-
      pečnostní listy vystaveny přímo v místě používání
      s ochranným štítem, rukavicemi a rouškou. Zprávu o používaných látkách zpracoval bezpečnostní technik a hygiena osobně zkontrolovala.

      • Autor: Martinka

        Re: Údržba nerezového vybavení
        Prosím vás a jak takový bezpečnostní list vypadá? Ještě jsem se s něčím takovým nesetkala ani to po mě nikdo nechtěl.

      • Autor: Alena II.

        Re: Údržba nerezového vybavení
        A jaké nebezpečné čistící prostředky používáte?
        Já si myslím, že je to jen další papírování a přidělování práce vedoucím jídelen.
        Pokud používáme běžné mycí a čistící prostředky, tak se domnívám, že to není nutné a na ostatních je to přece uvedeno na obalu a číst snad umí každý.

    • Autor: mavac

      Re: Údržba nerezového vybavení
      Mezi nebezpečné ČP patří např.mycí a oplachový prostředek STAR do průmyslové myčky na nádobí,
      hydroxid sodný na odpady atd.Bezpečnostní list
      jsem si vyžádala u dodavatele, zpracovaný ho musí mít pravděpodobně už výrobce. Je to opravdu
      papírování a práce navíc. Pokud se ale někomu
      něco stane, první se jde po tom, zda je na praco-
      višti vše podle předpisů.Tak nám to vysvětlil bezpečnostní technik a vše zkontrolovala hygiena.
      Ten čas jsem tomu věnovala, ale mám od toho na dlouho pokoj, protože používáme stejné ČP. Mějte se hezky.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se