Přeskočit na obsah

Uzená polévka

  • Autor: ilka

    Uzená polévka
    Ráda si pročítám a porovnávám jídelníčky různých školek a někdy je vytisknu aby se mohla podívat i děvčata v kuchyni,nyní mě zaujala uzená polévka s krupkama,naše paní kuchařka se toho bojí udělat vývar z uzeného masa,vždy maso uvaří a vývar vyleje,protože kdysi dostala velice vynadáno,že se uzený vývar nesmí používat

    • Autor: Šárka

      Re: Uzená polévka
      Dobrý den, také by mě to zajímalo. Samozřejmě uzený vývar není nic, co by mělo patřit do jídelníčku pro děti, ale to ani uzené maso, je nám také líto vývar vylévat, tak většinou uděláme kroupovou polévku. Je fakt, že uzené maso používáme opravdu jen výjimečně.

    • Autor: Janav.

      Re: Uzená polévka
      Tak to jste profesionálky? Co máte za vzdělání?
      Jedni se snaží o dobré jméno školního stravování, hlavně o zdravé stravování a vy dáte dětem ten nejhorší vývar co je.

      • Autor: muma

        Re: Uzená polévka
        Myslíte si, že pokud jednou za rok uděláte dětem uzenou polévku, jen proto, že maso zbylo a vy ho přidáte k jinému masu, se děti otráví. V dnešní době, kdy stravovací návyky z rodin jsou katastrofální, mi příjde směšné tady někoho nařknout z neprofesionality. Když to chcete brát takhle, tak velká část rodičů nemá asi ani učňovské vzdělání, soudě podle toho co jedí doma.

      • Autor: hrozná mamka

        Re: Uzená polévka
        Takový poctivý vývar z domácího uzeného masa, to je pochoutka!!!A uzené maso se švestkovou omáčkou, výborné!! Doma to vařím úplně normálně a děckom to vůbec neuškodilo za ty roky. Ani nejsou tlusté a zdravé jsou jak řepy.

    • Autor: hygienička

      Re: Uzená polévka
      Nedoporučuji zařazovat do jídelníčku uzenou polévku, tato polévka hlavně z důvodu, že uzené maso obsahuje mnoho solí a přídatných látek, které nejsou pro zdraví dětí žádným přínosem.
      Pěkný den.

      • Autor: kája

        Re: Uzená polévka
        Paní hygieničko, ale v obchodech je 90 procent jídla, které není přínosem ani pro děti, ani pro dospělé.Uzená polévka to nezachrání.

        • Autor: anka

          Re: Uzená polévka
          Dobrý den, plně s Vámi Kájo souhlasím. My, když vaříme uzené maso, tak rozhodně vývar nevyléváme. Paní kuchařka dá hodně zeleniny, naředí mlékem a polévka je opravdu chutná. Netvrdím, že je tím nejzdravějším pokrmem pro děti, ale určitě děti nepoškodí víc, než ten potravinový balast, kterým je současný trh přeplněn. A jestli si někdo myslí, že právě my to zachráníme, tak to je utopie. Nezachráníme!

      • Autor: Jan Kalenda

        Jen tak pro pořádek,četla jste někdy složení potravin co jsou určené pro děti? Jeden obrovský koktejl éček, sacharidů ebo jiným pamlsků. Takže pokud dostane dítě jednou za čas uzený vývar se zeleninou,našem a česnekem,tak v tom vidím pozitivum. Vývary kromě té škodlivé uzené látky obsahují též klovatinu,minerály a jiné výživné látky, které děti potřebují ke stavbě kostí nebo šlach.

    • Autor: ivoš

      Re: Uzená polévka
      připada mi směšne vymlouvat se na to,že děti jedí doma horši věci než je uzená polivka my tady jsme od toho aby jedly zdravě.Uzene maso se da uvařit v konvektomatu a nemusim řešit co s vývarem

      • Autor: janka

        Re: Uzená polévka
        Bohužel, všechny kuchyně nemají konvektomat, tak zbývá jedině uvařit, upéci nelze, je pravdou, že než bych měla dát uzenou polévku, tak ji raději vyliji.Ten vývar se nezapočítává nikam, ani cenovou hodnotu nebere. Jen při nové polévce, ty nejsou tak cenově drahé.

    • Autor: kája

      Re: Uzená polévka
      Pokud je vám líto takového vývaru a vaříte i pro dospěláky (děláte 2 výdejky) zkuste pro děti uvařit polévku zeleninovou a pro dospělé uzenou. Vždyť ve spoustě jídelen se vaří dvě i více jídel, tak proč neuvařit dvě polévky.

    • Autor: danka

      Re: Uzená polévka
      Uzené zařazujeme do jídelničku zhruba jednou za 6týdnů a vývar nevyléváme,připadá nám ho škoda. Někdy vylepšíme např. bramboračku, většinou ale je uzená polévka s bramborem a krupkami. Možná není nezdravější,ale polévka je výborná.Na rozdíl od jiných jídelen nepoužíváme vývary,,z kbelíku“,ale vždy vaříme z masa,nenajdete u nás instantní čaje,inst.masové štávy apod.

    • Autor: J.M.

      Re: Uzená polévka
      Uzený vývar taky vyléváme, ale souhlasím tady s názorem, že je hrůza, jak se děti stravují. Chodí se odhlašovat ráno z obědů a v ruce už mají dva balíky chipsů. Mimochodem – zajímalo by mě, zda používáte kosti?

    • Autor: kristy

      Re: Uzená polévka
      My uzené maso používáme jednou za měsíc a půl, vývar vyléváme, i když polévka by byla výborná, ale těch karcinogenů je v potravinách už tak dost. Kosti nepoužíváme, vývary děláme z vyvařeného masa, a jsou výborné, maso se rozkrájí do polévky.

    • Autor: pája

      Re: Uzená polévka
      my kosti do polévky používáme, ale jen hovězí. Byla jsem v jídelně, kde kosti nebrali, zato spoustu masoxu a umělin, takže co je pak lepší, maso vyvařené a nakrájené v polévce si může dovolit v jídelně, kde na to mají

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se