Váha masa.
Děvčata, mohl by mi někdo poradit, kde najdu váhu masa pro děti v MŠ a ostatní věkové skupiny. Nemyslím vyživové normy, tam není maso sk, kuřata, mleté atd.Jak jsem začínala, tak byla na to tabulka, ale teď nevím, podle čeho se řídit.
Díky.
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Tato kuchařská metoda vychází z principu molekulární gastronomie,kdy se předpokládá,že připravovaná potravina neztrácí chuť,výživovou hodnotu a objem.Nevím,zda je používaná ve školních zařízeních, nicméně pokud budeme vycházet z výše uvedeného porce masa za syrova by se měla ponížit pouze o tepelnou ztrátu.Hodně se to blíží našemu starému pošírování, takže bych hledala v normách,kde jsou tabulky na takto upravované pokrmy a svoje recepty bych prokalkulovala podle těchto údajů. Přeji hezké Velikonoce 🙂
Váha masa.
Autor: Dana
Váha masa.
Děvčata, mohl by mi někdo poradit, kde najdu váhu masa pro děti v MŠ a ostatní věkové skupiny. Nemyslím vyživové normy, tam není maso sk, kuřata, mleté atd.Jak jsem začínala, tak byla na to tabulka, ale teď nevím, podle čeho se řídit.
Díky.
Autor: ševča
Re: Váha masa.
Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča
Autor: ševča
Re: Váha masa.
Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča
Autor: ševča
Re: Váha masa.
Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča
Autor: Nela
Re: Váha masa.
Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.
Autor: Nela
Re: Váha masa.
Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.
Autor: Nela
Re: Váha masa.
Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.
Autor: 123
Re: Váha masa.
Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
„Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
(jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.
Autor: 123
Re: Váha masa.
Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
„Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
(jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.
Autor: 123
Re: Váha masa.
Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
„Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
(jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.
Autor: Pavla
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Autor: Pavla
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Autor: Pavla
Re: Váha masa.
Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
normy zní – informuji:
……. do 6 r. 50g
6 – 11 roků 60 – 70g
11-15 roků 70 – 80g
15-18roků 80 – 90g
dospělí 80 – 90g
Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!
Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
Pavla
Autor: VAVJA
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte někdo, jak se počítá norma masa sousse vide s kostí, děkuji
Autor: Eva2
Tato kuchařská metoda vychází z principu molekulární gastronomie,kdy se předpokládá,že připravovaná potravina neztrácí chuť,výživovou hodnotu a objem.Nevím,zda je používaná ve školních zařízeních, nicméně pokud budeme vycházet z výše uvedeného porce masa za syrova by se měla ponížit pouze o tepelnou ztrátu.Hodně se to blíží našemu starému pošírování, takže bych hledala v normách,kde jsou tabulky na takto upravované pokrmy a svoje recepty bych prokalkulovala podle těchto údajů. Přeji hezké Velikonoce 🙂