Přeskočit na obsah

Váha masa.

  • Autor: Dana

    Váha masa.
    Děvčata, mohl by mi někdo poradit, kde najdu váhu masa pro děti v MŠ a ostatní věkové skupiny. Nemyslím vyživové normy, tam není maso sk, kuřata, mleté atd.Jak jsem začínala, tak byla na to tabulka, ale teď nevím, podle čeho se řídit.
    Díky.

    • Autor: ševča

      Re: Váha masa.
      Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča

    • Autor: ševča

      Re: Váha masa.
      Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča

    • Autor: ševča

      Re: Váha masa.
      Normy masa jsou v recepturách pokrmů pro školní stravování od Karla Karáska.Zdraví Ševča

    • Autor: Nela

      Re: Váha masa.
      Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.

    • Autor: Nela

      Re: Váha masa.
      Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.

    • Autor: Nela

      Re: Váha masa.
      Mohla bych Vás poprosit o informaci kde je možné tyto normy objednat.Děkuji.

    • Autor: 123

      Re: Váha masa.
      Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
      „Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
      (jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.

    • Autor: 123

      Re: Váha masa.
      Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
      „Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
      (jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.

    • Autor: 123

      Re: Váha masa.
      Tyto normy jsem kdysi objednávala přes časopis
      „Výživa . . .“, tak to zkuste tam.
      (jejich telefon: 267311280) Snad budete úspěšná.

    • Autor: Pavla

      Re: Váha masa.
      Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
      Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
      normy zní – informuji:
      ……. do 6 r. 50g
      6 – 11 roků 60 – 70g
      11-15 roků 70 – 80g
      15-18roků 80 – 90g
      dospělí 80 – 90g

      Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!

      Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
      Pavla

    • Autor: Pavla

      Re: Váha masa.
      Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
      Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
      normy zní – informuji:
      ……. do 6 r. 50g
      6 – 11 roků 60 – 70g
      11-15 roků 70 – 80g
      15-18roků 80 – 90g
      dospělí 80 – 90g

      Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!

      Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
      Pavla

    • Autor: Pavla

      Re: Váha masa.
      Skutečně váha masa je orientačně uvedena – RECEPTURY – KAREL KARÁSEK – vydala SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU.
      Jedná se o sešit – 2. část pokrmy z masa
      normy zní – informuji:
      ……. do 6 r. 50g
      6 – 11 roků 60 – 70g
      11-15 roků 70 – 80g
      15-18roků 80 – 90g
      dospělí 80 – 90g

      Ale pozor musím se ještě řídit finanční otázkou – tedy abych se vešla dle nové „Vyhlášky č. 107/2005“ do finančního normativu na oběd dle věk. kategorie !!

      Jinak velmi dobrá informace původně byla i knize MUDr. Jaroslav Hnátek (je to však z r. 1984), zde totiž byly i příslušné karty k jednotlivým pokrmům .
      Pavla

    • Autor: VAVJA

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte někdo, jak se počítá norma masa sousse vide s kostí, děkuji

      • Autor: Eva2

        Tato kuchařská metoda vychází z principu molekulární gastronomie,kdy se předpokládá,že připravovaná potravina neztrácí chuť,výživovou hodnotu a objem.Nevím,zda je používaná ve školních zařízeních, nicméně pokud budeme vycházet z výše uvedeného porce masa za syrova by se měla ponížit pouze o tepelnou ztrátu.Hodně se to blíží našemu starému pošírování, takže bych hledala v normách,kde jsou tabulky na takto upravované pokrmy a svoje recepty bych prokalkulovala podle těchto údajů. Přeji hezké Velikonoce 🙂

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se