vaření pro zaměstnance
Potřebovala bych informaci,zda mohu žádat zřizovatele o mzdové prostředky na závodní stravování zaměstnaců školní jídelny.Na www.radimesi.cz je vedena diskuze.Od kraje nedostaneme žádné prostředky tak by se každá koruna hodila,hlavně bych potřebovala zvýšit úvazky,protože jaksi nestíháme.Pište!!!!Nejsme plátci DPH
Pokud by zaměstnanci platili cenu potravin + mzdové náklady za uvařený oběd, bylo by to OK.
Ale paní kuchařka je také zaměstnanec a také si kupuje obědy a i ona by musela platit sama sobě mzdové náklady. Upřímě já jako zaměstnanec jsem rád, že se mohu v práci levně najíst a dražší oběd se mi v dnešní době platit skutečně nechce. Jinak Všem přeji krásné vánoce.
Vyhláška o FKSP jasně hovoří o povinnosti zřizovatele, zaplatit veškekré režijní náklady z hlavní činnosti organizace. Bohužel všichni si myslí , že mzdová režie není režie, proto nám nikdo nechce dát za závodní stravování mzdu. Takže, pokud chcete žádat u zřizovatele peníze na mzdy , je to vaše právo. Poradila bych vám najít si přesné znění daného paragrafu a přeji hodně úspěchů při jednáních.
Dáváte zásadně špatnou informaci.
Vyhláška o FKSP toto a už vůbec ne takto neřeší, pouze obecně povoluje přispět zaměstnancům z FKSP na závodní stravování.
Cena obědu se opravdu skládá z ceny potravin +věcných nákladů /VN/+osobních nákladů /ON/.Pokud patříte pod školu, VN hradí škola, ON za zaměstnance školy nehradí nikdo. Tudíž za vařené obědy pro zaměstnance školy nesjou pracovnice kuchyně placeny.Je to problém o kterém se ví, ale neřeší se.
Debata o proplácení závodního stravování zde probíhá již několik let.Zaměstnavatel může pro své zaměstnance zřizovat závodní stravování, ale nemusí. Když zřídí, tak je povinen uhradit náklady / mimo potravin/ na toto stravování z hlavní činnosti. Tyto náklady se mají hradit z ONIVEK /vyplývají z pracovně právních vztahů/. Mzdové náklady za rok se vydělí počtem uvařených obědů za rok a vyjde mzdová náklad na jeden uvařený oběd pro závodní stravování.To, že ředitelé závodní strvování leckde neproplácí se ví.Situace do budoucna bude zřejmě ještě horší.
vaření pro zaměstnance
Autor: ilona
vaření pro zaměstnance
Potřebovala bych informaci,zda mohu žádat zřizovatele o mzdové prostředky na závodní stravování zaměstnaců školní jídelny.Na www.radimesi.cz je vedena diskuze.Od kraje nedostaneme žádné prostředky tak by se každá koruna hodila,hlavně bych potřebovala zvýšit úvazky,protože jaksi nestíháme.Pište!!!!Nejsme plátci DPH
Autor: kája
Pokud by zaměstnanci platili cenu potravin + mzdové náklady za uvařený oběd, bylo by to OK.
Ale paní kuchařka je také zaměstnanec a také si kupuje obědy a i ona by musela platit sama sobě mzdové náklady. Upřímě já jako zaměstnanec jsem rád, že se mohu v práci levně najíst a dražší oběd se mi v dnešní době platit skutečně nechce. Jinak Všem přeji krásné vánoce.
Autor: iv
Vyhláška o FKSP jasně hovoří o povinnosti zřizovatele, zaplatit veškekré režijní náklady z hlavní činnosti organizace. Bohužel všichni si myslí , že mzdová režie není režie, proto nám nikdo nechce dát za závodní stravování mzdu. Takže, pokud chcete žádat u zřizovatele peníze na mzdy , je to vaše právo. Poradila bych vám najít si přesné znění daného paragrafu a přeji hodně úspěchů při jednáních.
Autor: iv
Jená se o vyhlášku o FKSP § 2 pis. c a § 3 odst. 2. Tak je jasně napsáno, že veškeré režie hradí organizace z prostředků na hlavní činnost.
Autor: Aleš jiný
Dáváte zásadně špatnou informaci.
Vyhláška o FKSP toto a už vůbec ne takto neřeší, pouze obecně povoluje přispět zaměstnancům z FKSP na závodní stravování.
Autor: Iriss
Cena obědu se opravdu skládá z ceny potravin +věcných nákladů /VN/+osobních nákladů /ON/.Pokud patříte pod školu, VN hradí škola, ON za zaměstnance školy nehradí nikdo. Tudíž za vařené obědy pro zaměstnance školy nesjou pracovnice kuchyně placeny.Je to problém o kterém se ví, ale neřeší se.
Autor: ziss
Debata o proplácení závodního stravování zde probíhá již několik let.Zaměstnavatel může pro své zaměstnance zřizovat závodní stravování, ale nemusí. Když zřídí, tak je povinen uhradit náklady / mimo potravin/ na toto stravování z hlavní činnosti. Tyto náklady se mají hradit z ONIVEK /vyplývají z pracovně právních vztahů/. Mzdové náklady za rok se vydělí počtem uvařených obědů za rok a vyjde mzdová náklad na jeden uvařený oběd pro závodní stravování.To, že ředitelé závodní strvování leckde neproplácí se ví.Situace do budoucna bude zřejmě ještě horší.