Přeskočit na obsah

Vaření ve třídách

  • Autor: Lucie Jay

    Vaření ve třídách
    Ráda bych znala Váš názor na „vaření ve třídách“. Paní učitelka přinesla ze své zahrádky jablka a hrušky a s dětmi je odšťavňovala na svém přineseném odšťavňovači a pak ji společně vypily. Další týden dokonce chtěla, že by si ve třídě z ovoce udělaly buchtu (mouku, vejce apod si přinesla) a chtěla ji od nás v kuchyni upéct. Buchtu jsme jim upekly, protože nám bylo líto říct dětem, že ji neupečeme, když si s ní daly tolik práce, ale mám pochybnosti, že tímhle nějak neporušujeme HACCP.
    Prosím o radu, kde bych našla nějaké informace, které by toto vysvětlovaly.

    • Autor: maty200

      Žádné informace toto nevysvětlují a pokud se to netýká kuchyně, vás to tím pádem nezajímá. U nás vaří při hodinách a je to jejich problém – to nemá nic společného s kuchyní.

    • Autor: marcik11

      Jaképak vaření ve třídách? Ve školách mají školní cvičné kuchyňky, tudíž zde mají možnost v rámci výuky kulinářsky experimentovat. Pokud kuchyňka ve škole není, bohužel, oficiální školní kuchyň nemohou použít ani k vaření, ani ke skladování surovin,či hotových výrobků. Rovněž třída není k této činnosti určena.

      • Autor: maty200

        Ano u nás mají kuchyňky, a jak píše Marcik. Ale pokud něco vytvářejí ve střídách, to je věc ředitele, ale né vaše. Já vůbec neřeším co se kde ve škole děje, pokud nechtějí využívat vaší kuchyň. Nikde toto není ošetřeno.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se