Přeskočit na obsah

vlastní příprava stravy

  • Autor: radka

    vlastní příprava stravy
    v rámci výchovy by jsme chtěli v našem ÚSP
    na vybraném oddělení pro naše klienty zavést samopřípravu večeří za dohledu výchovného pracovníka je tento druh přípravy možný? Co musíme zajistit pro dodržení SVP a všech hygienických předpisů?Vztahují se na nás stejné
    hygienické požadavky jako na naši závodní kuchyň
    kuchyňku máme takovou „domácí“ elektrický sporák,ledničku jednalo by se o 10 večeří.
    děkuji za radu
    Radka

    • Autor: Aleš1

      Re: vlastní příprava stravy
      Paní Radko,

      domnívám se, že problematika vlastní přípravy stravy klienty USP v rámci výchovného programu je přesně ta oblast, kterou zatím žádný z předpisů neřeší (říká se, že takových neřešených oblastí je asi 5 %).
      Vycházejme z toho, že cílem Nařízení ES č. 852/2004 o hygieně potravin je dosažení bezpečnosti potravin. Bezpodmínečně musíte tedy nakupit nezávadné potraviny, dobře je skladovat, dostatečně tepelně zpracovat a dodržet určité podmínky pro výdej.
      V tuto chvíli bych Vám určitě doporučil spojit se s místně příslušnou hygienu (nebo zdravotním ústavem), za jakých podmínek budou vlastní přípravu stravy akceptovat.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se