vnitřní audit
Dobrý den,můžete mi prosím sdělit jak provádíte vnitřní audit?Máte k dispozici protokol z vypracování vnitřního auditu -jsou tam uvedeny kontrolní otázky k zařízení.Mohli byste mi je poslat na email ilona190@seznam.cz?Na oplátku pošlu ten svůj.Děkuji.
V HACCPu mám uvedeno, že vyrábíme co možná nejkratší dobu před výdejem a po ihned výrobě vydáváme, tudíž pokrmy nejsou zchlazeny na +8 stupňů. Hygiena i metodičky souhlasí.
Ano. Přesně to je: dle Nařízení evropského parlamentu a Rady 852/2004 – kapitola II, článek 5, odst. 1, písm. f., a zákona 258/000 Sb. paragraf 24, odst. 1, písm. c. Musí vedoucí provozovny zajistit hodnocení úrovně systému HACCP a jeho soulad s plánem systému kritických bodů prováděné pracovníky nejméně 1 až 2x ročně.
Dovoluji si paní Radko upozornit, že tyto termíny, které uvádíte žádný zákon ani nařízení neobsahuje. Povinnost je proškolovat zaměstnance a provádět kontroly systému HCCP a vézt o tom záznamy. Frekvenci si provozovatel určí sám.
Frekvenci kontrol nám doporučila hygiena a 1x za dva roky s tím nemáme problém …
Autor: Aleš jiný
Tak samozřejmě s doporučenou frekvencí 1x za dva roky zásadní problém asi nikdo nemá paní Radko.
Nicméně stále je to pouze nezávazné doporučení pracovníků hygieny, kdežto Vy jste uvedla, že zákonem 25//2000 a nařízením EU uložená povinnost je 1 – 2x ročně, což pravda přirozeně není….
vnitřní audit
Autor: ilka
vnitřní audit
Dobrý den,můžete mi prosím sdělit jak provádíte vnitřní audit?Máte k dispozici protokol z vypracování vnitřního auditu -jsou tam uvedeny kontrolní otázky k zařízení.Mohli byste mi je poslat na email ilona190@seznam.cz?Na oplátku pošlu ten svůj.Děkuji.
Autor: akdar
Prosím, jaká má být teplota při výdeji pomazánek?Jestli to chápu dobře tek do 8´C?
Autor: Radkaa
V HACCPu mám uvedeno, že vyrábíme co možná nejkratší dobu před výdejem a po ihned výrobě vydáváme, tudíž pokrmy nejsou zchlazeny na +8 stupňů. Hygiena i metodičky souhlasí.
Autor: akdar
Mockrát děkuji za radu.Můžu se ještě zeptat zdali uskutečňujete audit s jinou jídelnou, je to prý povinné 1 krát za 2 roky.
Autor: Radkaa
Ano. Přesně to je: dle Nařízení evropského parlamentu a Rady 852/2004 – kapitola II, článek 5, odst. 1, písm. f., a zákona 258/000 Sb. paragraf 24, odst. 1, písm. c. Musí vedoucí provozovny zajistit hodnocení úrovně systému HACCP a jeho soulad s plánem systému kritických bodů prováděné pracovníky nejméně 1 až 2x ročně.
Autor: Aleš jiný
Dovoluji si paní Radko upozornit, že tyto termíny, které uvádíte žádný zákon ani nařízení neobsahuje. Povinnost je proškolovat zaměstnance a provádět kontroly systému HCCP a vézt o tom záznamy. Frekvenci si provozovatel určí sám.
Autor: Radkaa
Frekvenci kontrol nám doporučila hygiena a 1x za dva roky s tím nemáme problém …
Autor: Aleš jiný
Tak samozřejmě s doporučenou frekvencí 1x za dva roky zásadní problém asi nikdo nemá paní Radko.
Nicméně stále je to pouze nezávazné doporučení pracovníků hygieny, kdežto Vy jste uvedla, že zákonem 25//2000 a nařízením EU uložená povinnost je 1 – 2x ročně, což pravda přirozeně není….
Autor: Aleš jiný
oprava překlepu – zákonem 258/2000 Sb.
Autor: Radkaa
Aleši, děkuji za opravu.
Autor: akdar
Děkuji za radu.
Autor: Laduš
Audit si s kolegyní děláme navzájem 1x ročně.